Algemeen18.10.2021

De 10 populairste toeristische plekken van 2021 volgens Instagram


Op Instagram delen we nog steeds massaal onze mooiste reisfoto’s. Maar wat is nu de meest ‘instagrammable’ plek op aarde? Als we kijken naar het aantal posts dan is de nummer 1 onbetwist de Malediven. Een plek die voor veel mensen tot de verbeelding spreekt. Het is daarom ook niet gek dat we graag kijken naar prachtige foto’s van de tropische eilandengroep. En er daarom weer veel over wordt gepost. Instagram is voor veel reizigers nog steeds een bron van inspiratie. Dagelijks worden miljoenen nieuwe foto’s geüpload en daarvan krijgen wij weer zin om zelf op reis te gaan. Daarom zijn dit soort lijstjes ook zo leuk!

De 10 populairste toeristische plekken volgens Instagram

Het aantal posts en hashtags zeggen veel over de populariteit van een locatie. Op Instagram plaatsen we massaal foto’s waarin deze 10 bekende toeristische plekken centraal staan.

1. De Malediven

Een eilandengroep aan de zuidwest kant van India waar de zee blauw schittert en de palmbomen wuiven. Op de kleine eilanden staan de meest prachtige resorts. De Malediven zijn een echte droombestemming!

↳ Zelf mooie plaatjes schieten op de Malediven en toe aan wat zon in de wintermaanden? Check het aanbod van TUI.

2. De Eiffeltoren

Grote kans dat je ooit in Parijs bent geweest en de Eiffeltoren met eigen ogen hebt gezien. Het bouwwerk doet het ook goed op Instagram. En laten we eerlijk zijn: het is ook wel een plaatje toch?

↳ Reis snel naar Parijs met de Thalys. Boek een rondleiding en toegang naar de top van de Eiffeltoren bij Get Your Guide.

3. Times Square

Wie New York zegt, zegt Times Square. Dit plein in Manhattan is ontzettend toeristisch, maar spreekt ook tot de verbeelding van iedereen die de stad voor het eerst bezoekt. Logisch dus dat we het veel zien op Instagram.

New York in kerstsfeer beleven? Zoek alvast naar een goedkoop vliegticket op de website van TIX.

4. Grand Canyon

Waarschijnlijk zie je de plaatjes van de Grand Canyon al voor je zodra je de naam hoort. Dit natuurwonder in Arizona is spectaculair en doet het goed op foto’s. #grandcanyon komt dan ook regelmatig voorbij op The Gram. De allermooiste foto’s maak je hier trouwens als de zon opkomt of ondergaat.

↳ Boek een rondreis met de mooiste nationale parken van de Verenigde Staten bij Djoser.

5. Brooklyn Bridge

We gaan weer terug naar New York City. Want de kans is groot dat je de Brooklyn Bridge regelmatig op je feed ziet op Instagram. De iconische brug loopt van Manhattan naar Brooklyn en je hebt hier een fantastisch uitzicht op de skyline van de stad.

New York in kerstsfeer beleven? Zoek alvast naar een goedkoop vliegticket op de website van TIX.

6. Big Ben

Londen doet het als één van de meest toeristische steden ter wereld ook goed op Instagram. De Big Ben is een bijnaam van de iconische klok die in het Palace of Westminster hangt. Niet te missen als je de stad bezoekt of naar bijvoorbeeld een Bond-film kijkt. En de kans is best groot dat je de Big Ben dus ook op Instagram weleens ziet.

↳ Je kunt in 3 uur en 15 minuten rechtstreeks met de trein vanuit Amsterdam of Rotterdam naar Londen reizen. Check de site van NS International.

7. Notre Dame

Van Londen gaan we terug naar Parijs, want de Notre Dame doet het goed op Instagram. Naast de iconische Eiffeltoren worden foto’s van de kathedraal volop gedeeld. Gelukkig staan de bekende torens ook na de brand van 2019 nog overeind.

8. Empire State Building

Het Empire State Building ken je gegarandeerd uit films en series die zich afspelen in New York. De bekende wolkenkrabber is nog steeds één van de hoogste gebouwen van de Verenigde Staten. Het is zelfs ooit het hoogste gebouw ter wereld geweest (tot 1971) en typeert de skyline van New York al bijna 100 jaar.

9. Tower Bridge

De Big Ben ken je, maar de bekendste brug van Londen doet het ook goed op Instagram. Sinds 1894 is de Tower Bridge niet alleen een handige brug die twee oevers verbindt, maart ook een toeristische attractie.

10. Hyde Park

Londen doet het goed in deze lijst, want foto’s van Hyde Park worden door Instagrammers vaak gedeeld. Het prachtige park kun je zien als de Londense versie van Central Park. Hier komen de Londenaren en toeristen om te ontspannen in het groen en te wandelen langs het meertje. In de winter heb je er Winter Wonderland en mocht je nog geen plannen hebben voor een stedentrip in kerstsfeer: zet Londen en Hyde Park maar op je lijstje!

Foto header: © hetwig – Adobe Stock

Avatar foto
Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en reisblogger. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land: elke plek heeft iets speciaals. Ook in haar vrije tijd pakt ze graag haar koffers en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

Verder lezen over Instagram

De 10 meest fotogenieke plekken op aarde

Jouw bucketlist met reisbestemmingen is waarschijnlijk net zo lang als die van ons, met meer steden en landen dan je de komende jaren kunt gaan zien. Maar dromen mag altijd toch? Sommige plekken op deze wereld zijn zó m...

Natuur24.11.2021

De 10 meest fotogenieke plekken op aarde

10 Nederlandse natuurfotografen om te volgen op Instagram

Hoe meer je binnen zit, hoe meer zin je krijgt om naar buiten te gaan. En soms is het ook heel fijn om te genieten van buiten, terwijl je binnen zit. Gelukkig is daar Instagram, waar je de mooiste foto's (en tegenwoordig...

Lifestyle14.04.2020

10 Nederlandse natuurfotografen om te volgen op Instagram

het mooiste van Nederland
Deze Instagrammer laat zien hoe je thuis toffe reisfoto’s maakt

Omdat we op dit moment niet naar buiten kunnen, moeten we op zoek gaan naar andere manieren om onszelf te vermaken. Het wordt afgeraden om massaal parken, stranden en bossen te bezoeken, om zoveel mogelijk contact met an...

Lifestyle08.04.2020

Deze Instagrammer laat zien hoe je thuis toffe reisfoto’s maakt

Our Great Indoors
De 10 populairste bestemmingen van 2017 – volgens Instagram

Op basis van geotags kan Instagram achterhalen wat de populairste bestemmingen van 2017 zijn geweest. Door de kijken naar het aantal foto's dat op een bepaalde locatie wordt gemaakt weet Instagram welke bestemmingen het...

Algemeen04.12.2017

De 10 populairste bestemmingen van 2017 – volgens Instagram

Vandaag vieren we 177 jaar fotografie #WorldPhotoDay

Het is vandaag World Photo Day! Vandaag staat wereldwijd in het teken van fotografie, en deze dag mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Want een van de meest belangrijke dingen die je mee op reis neemt is natuurlij...

Algemeen19.08.2016

Vandaag vieren we 177 jaar fotografie #WorldPhotoDay

Maak kans op een Nikon camera!
Wereldreiziger stelt moeder gerust via Instagram

Jonathan Quiñonez houdt enorm van reizen en gaat dan ook de hele wereld over. Sommige ouders hebben daar nogal moeite mee, en met name de moeders. Zo ook Jonathan's moeder en Jonathan bedacht daar iets leuks op! Mom I'...

Algemeen03.06.2016

Wereldreiziger stelt moeder gerust via Instagram

Reisfoto’s zijn zoveel leuker met dinosaurussen

Met smartphones met super goede camera's en apps zoals VSCO en Instagram kan iedereen tegenwoordig net doen alsof je een topfotograaf bent. Zeker op Instagram is opvallen en eruit springen best wel lastig. Deze man uit P...

Algemeen16.03.2016

Reisfoto’s zijn zoveel leuker met dinosaurussen

#dinodinaseries
De meeste populaire plekken in de VS en Canada volgens Instagram

Instagram heeft ons veel gebracht vind ik. De wereld lijkt wel kleiner geworden, want de mooiste plekken op aarde zijn slechts eens hashtag bij je vandaan. Instagram heeft inmiddels 400 miljoen actieve gebruikers per maa...

Algemeen12.10.2015

De meeste populaire plekken in de VS en Canada volgens Instagram