Algemeen03.08.2021

Eilandhoppen tussen de Waddeneilanden, hoe doe je dat?


Een roadtrip naar de Waddeneilanden is een van de leukste roadtrips die je in Nederland kunt maken. Een reis waarbij we eilandhoppen van Texel naar Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Wij maken deze reis in één week en ook nog eens op een duurzame manier (zonder uitstoot). Duurzaamheid past perfect bij het Waddengebied, want zij hadden immers het doel om in 2020 volledig zelfvoorzienend te zijn. Dat is niet helemaal gelukt maar de eilanden werken er hard aan om dit uiteindelijk toch te realiseren. Uitstel is in dit geval geen afstel.

Een duurzame roadtrip: elektrisch rijden

Een duurzame roadtrip maken doe je bij voorkeur met een 100 procent elektrische auto. Wij maken deze roadtrip met de populaire Volvo XC40 Recharge P8, die inderdaad volledig elektrisch is. De uitdaging lijkt niet zo groot. Je start in Den Helder en vanaf daar is het eilandhoppen” letterlijk bootje op, bootje af. Het klinkt heel eenvoudig, een roadtrip naar de vijf Waddeneilanden binnen één week. In werkelijkheid is het echter allemaal net iets anders en vraagt zo’n reis de nodige voorbereiding en planning. Maar het kan zeker en het is super tof om te doen!

Voor autorijders zijn de eilanden onderling niet verbonden (alleen tussen Texel en Vlieland is een kleine veerdienst voor wandelaars en fietsers) dus een lusje rijden kun je sowieso vergeten. De enige manier is vanaf het vasteland een retourtje te nemen met de boot en daarna van vertrekplaats naar vertrekplaats te rijden. Alleen al die uitdaging mag er wezen.

De eilanden Vlieland en Schiermonnikoog zijn autovrij en dus is het een maar de vraag of er plaats op de boot is voor een auto. En dat moet dan maar net uitkomen met de gewenste reisagenda? In het hoogseizoen komt er een extra uitdaging bij. De Waddeneilanden zijn zeer geliefd als vakantiebestemming, en dus is het soms goed zoeken naar beschikbare overnachtingen, mits je gebruik wil maken van een Airbnb of een hotel. Campings op de eilanden lijken vaak nog wel plaats te hebben, ook in het hoogseizoen. Een duurzame roadtrip naar de Waddeneilanden combineren met kamperen is dus een heel goed idee.

Tip: plan je reis ver vooruit

In dit artikel vind je een overzicht van alles waar je mee te maken krijgt. Sowieso is het essentieel dat je alle overtochten en mogelijke logeeradressen ruim van tevoren gaat boeken. Dat levert een boeiend spoorboekje met de nodige uitdagingen. Ruim van tevoren plannen is echt een aanrader. Veerboten en hotels zitten vaak vol als je deze roadtrip spontaan wil rijden – zeker in de zomer. Denk dus goed na over de periode waarin je deze reis wil maken en begin op tijd met plannen. De zomer is geliefd, maar het voor- en najaar op de eilanden is zeker zo leuk.

Met genoeg voorkennis wisten we dat het laden van onze Volvo XC40 Recharge nog wel eens een ding zou kunnen zijn. Als je met een volle accu de oversteek naar Texel wil maken, laad hem dan ruim voordat je bij Den Helder bent bij. Je bent namelijk niet de enige die denkt “snel nog even op het vasteland bijladen”.

50 kilometer voor Den Helder nog even de accu bijladen.
50 kilometer voor Den Helder nog even de accu bijladen.

De veerdiensten van de Waddeneilanden

De veerdiensten naar de Waddeneilanden worden verzorgd door verschillende rederijen. Rederij Teso verzorgt de overtochten naar Texel, Rederij Doeksen de overtochten naar Terschelling en Vlieland en Rederij Wagenborg is verantwoordelijk voor de overtochten naar Ameland en Schiermonnikoog.

De kosten voor deze veerdiensten zijn fors en lopen op naarmate je meer wil meenemen. Voor voetgangers valt het wel mee, maar je fiets meenemen kost geld, een auto is zonder meer duur, met caravan is het bingo en als je een auto mét fietsen wil meenemen zijn er ook extra kosten. Eilandhoppen naar de Waddeneilanden waarbij je altijd je eigen auto meeneemt kost dan al gauw vele honderden euro’s – als je zoals wij alle eilanden wil bezoeken. Al zullen er zeker prijsverschillen zijn tussen hoog- en laagseizoen en wellicht ook doordeweekse dagen en weekenden. Ben je flexibel dan kun je zo wat kosten voor overtochten besparen.

Je kunt de tarieven het beste dus vooraf checken op de websites van de verschillende rederijen. Bedenk dus ook als je zonder auto oversteekt hoe je je bagage het beste kunt meenemen.

Eilandhoppen, betekent varen, veel varen
Eilandhoppen, betekent varen, veel varen

Den Helder – Texel – Den Helder

Het startpunt van onze roadtrip langs alle Waddeneilanden is Den Helder. De boot naar Texel is eigenlijk vrijwel nooit een probleem (net als de terugtocht). In het hoogseizoen vertrekken ieder half uur de grote veerdiensten naar Texel. Op de grootste boot – de Texelstroom – kunnen 350 auto’s en 1.750 passagiers. Hier oversteken (20 minuten vaartijd) is geen probleem, idem voor de terugtocht. Texel is het grootste eiland, biedt veel toeristische mogelijkheden en hier minimaal één of twee overnachtingen te boeken is echt aan te raden.

We raden je aan om in het geval van het rijden met een elektrische auto deze bij voorkeur volledig op te laden doordat je de overtocht naar Texel maakt. Beschikbare laadpunten op Texel zijn ondanks de groene intenties op de eilanden echt een issue.

Met de boot naar Texel, de oversteek duurt effectief zo`n 20 minuten.
Met de boot naar Texel, de oversteek duurt effectief zo`n 20 minuten.
De geschiedenis van Texel is te lezen op een steen. Weet jij waar die staat?
De geschiedenis van Texel is te lezen op een steen. Weet jij waar die staat?

Harlingen – Terschelling – Vlieland – Terschelling – Harlingen

De eerste echte uitdaging komt al direct na het verblijf op Texel. Alle boten naar Terschelling zitten in hoogseizoen ver van tevoren al volgeboekt wat auto’s betreft. Je moet er dus echt op tijd bijzijn als je de auto mee wil nemen.

In ons geval gaat een kruis door de auto, die je het best kunt parkeren op een van de twee mega parkings bij de haven in Harlingen. Een prima groene optie is natuurlijk je eigen fiets/e-bike meenemen (een ander alternatief is deze te huren op het eiland). Met fietsen kun je niet met de snelboten maar je kunt – als je ook groener wil varen – het beste reserveren op de boten Willem de Vlamingh en Willem Barentsz.

Beide nieuwe boten varen op LNG (liquefied/liquid natural gas), een vloeistof die aanzienlijk beter is voor ons milieu. Met name vrachtwagens (zoals Volvo Trucks) en grote schepen varen op deze brandstof. Helaas ben je niet altijd verzekerd dat je daadwerkelijk op een van deze boten terecht komt.

Met de Willem Barentsz van Harlingen naar Terschelling
Met de Willem Barentsz van Harlingen naar Terschelling
Terschelling, het geluk start hier vinden de eilandbewoners
Terschelling, het geluk start hier vinden de eilandbewoners

Op en neer naar Vlieland

Naar Vlieland kun je in geen enkel geval met een auto. Dit Waddeneiland is net als Schiermonnikoog autovrij. Wil je hier met de fiets naar toe, boek die overtocht dan ook van tevoren want er gaat maar één snelboot per dag (heen en terug) waarop je je tweewieler mag meenemen. Praktisch is het niet mogelijk (dit heeft ook nauwelijks zin) beide eilanden binnen 24 uur te bezoeken. Je zult minimaal een paar overnachtingen moeten boeken wil je ook kunnen genieten van de prachtige natuur op dit wonderschone eiland. In de periode mei t/m september is dat overigens eveneens een extra uitdaging.

Vlieland, je gaat er fietsen of wandelen, of allebij.
Vlieland, je gaat er fietsen of wandelen, of allebij.
Had Badhuys in Vlieland, schone stranden en gezond eten..
Had Badhuys in Vlieland, schone stranden en gezond eten..

Holwerd – Ameland (Nes) – Holwerd

De volgende uitdaging is Ameland. Ook hier zijn in de zomermaanden weinig boten beschikbaar waarmee je je auto kunt meenemen. En dan moet je ook nog een enigszins gunstige aansluiting vanuit Harlingen hebben. Omdat je zonder auto wat vrijer bent in die laatste overtocht vanaf Terschelling kun je deze dus wat eenvoudiger afstemmen op je vertrek met de boot vanuit Holwerd. Het bijzondere aan de oversteek naar Nes op Ameland is dat er soms te weinig water in de vaargeul staat en je dus moet wachten. Ook hier is een sneldienst beschikbaar, maar dan wel alleen voor voetgangers.

Wat laadmogelijkheden voor onze Volvo betreft moet je ook hier echt op zoek naar een laadstation. En die staat niet bij je om de hoek. Het is nog eens de bevestiging dat je beter echt ‘vol’ moet zijn voordat je aan het eilandhoppen over de Waddeneilanden begint.

Net als op Terschelling is ook het boeken van een geschikte accommodatie voor tenminste één nacht ook een uitdaging in de zomermaanden. Hotels nemen deze liever niet aan en houden je ook hier veel liever twee nachten op het eiland. Ook wie alleen reist kan hier soms een extra uitdaging hebben.

Holwerd, wachten op de veerdienst naar Nes op Ameland
Holwerd, wachten op de veerdienst naar Nes op Ameland
Welkom op Ameland
Welkom op Ameland

Lauwersoog – Schiermonnikoog – Lauwersoog

Ook voor het laatste eiland van de vijf Waddeneilanden (in de volgorde waarin wij gereisd hebben) is het lastig plannen. Je krijgt te maken met de aansluiting tussen je aankomst in Holwerd (vanaf Ameland) en je vertrektijd naar Schiermonnikoog. Ook dit eiland is eveneens autovrij en hier geldt dat je alleen met de grootste boot een fiets mee kunt nemen. Deze boten zitten dus vol met dagjesmensen die een rondje eiland komen doen.

Heb je eenmaal die aansluiting gevonden, dan komt er een tweede uitdaging achterop. Ook op Schiermonnikoog zijn de mogelijkheden om in het zomerseizoen een slaapplaats te vinden uiterst beperkt. Last-minute in de zomer naar Schiermonnikoog is lastig: op tijd beginnen met plannen dus.

Veerdienst Schiermonnikoog, fietsers, heel veel fietsers..
Veerdienst Schiermonnikoog, fietsers, heel veel fietsers..
Fietsers op Schiermonnikoog
Fietsers op Schiermonnikoog

Roadtrip langs de Wadden met de auto

Een roadtrip naar de Waddeneilanden is geweldig maar wel degelijk een uitdaging. Zeker als je deze met een auto (al of niet voorzien van een fietsenrek), of misschien wel met de motor wil gaan maken. Het is een legpuzzel die – zodra je deze passend hebt gemaakt – onmiddellijk moet gaan boeken. De overtochten met de auto zijn behoorlijk prijzig in de zomer. Je betaalt dus fors extra voor het gemak om alles bij je te hebben.

Toch is het geweldig om te doen. Het heeft ook wel zijn charme als je deze unieke reis gaat plannen. De Waddeneilanden hebben allen hun eigen cultuur en eigenaardigheden. Dat maakt het alleen nog maar boeiender. Iedereen die het doet zal zijn/haar eigen favoriet kiezen. Dat is en blijft persoonlijk. De gemene deler zijn de overtochten. Die zijn buiten Vlieland bijzonder. Bij de laatste kun je met een snelboot (60-70 km p/uur) door het zeegat. Met wat wind en golven is dat wederom een bijzondere ervaring.

De grootste gemene deler op de Waddeneilanden: Wandelen
De grootste gemene deler op de Waddeneilanden: Wandelen

Elektrisch rijden (en opladen) op de Waddeneilanden

De Waddeneilanden streven ernaar om zich zo groen mogelijk te manifesteren. Sowieso zijn Vlieland en Schiermonnikoog vrij van verkeer. Wie met een elektrische auto de overtocht(en) maakt – hetgeen in de toekomst misschien nog wel eens een statement kan worden – moet er rekening meer houden dat ondanks alle groene initiatieven je niet zomaar even een vrije laadpaal gaat vinden. Er zijn er relatief veel te vinden maar je zult ervaren dat de meeste laadpalen privébezit zijn, met vaak een zeer beperkt vermogen en ook nog eens op privéterrein.

Dit is natuurlijk redelijk eenvoudig te omzeilen door een soort van laadschema te maken voordat je aan deze roadtrip naar de Waddeneilanden gaat beginnen. Voorkom bij voorbaat dat je op zoek moet gaan naar een vrij laadstation en zorg dat je elektrische auto is opgeladen voordat je een oversteek gaat maken. Het groene (emissievrije) aspect zul je echter zelf moeten zoeken.

Wij hebben bovenstaande roadtrip naar de Waddeneilanden gemaakt met een Volvo CX40 Recharge P8 AWD met 75 kWh aan batterijen de die twee elektromotoren op de voor- en achteras van energie weten te voorzien. Het bereik van deze Volvo CX40 ligt rond de 350 kilometer. Dat is meer dan voldoende om comfortabel op reis te gaan en je hebt voldoende marge voor een gunstig laadschema.

Op vakantie in eigen land

Een roadtrip naar de Waddeneilanden is naast genieten van deze prachtige eilanden met allen hun eigen cultuur en natuur een leuke beleving om te organiseren. De reis emissievrij maken geeft nog eens een extra dimensie. Net als de vaartijden en overtochten van de boten. Overnachtingen boeken is een uitdaging en wie alleen reist zal soms helaas moeten ervaren dat men liever koppeltjes aan tafel heeft. Het vraagt daarom ook redelijk wat voorbereiding. Maar eenmaal onderweg is het daardoor nog meer genieten. De Waddeneilanden zijn echt een geweldige en leuke bestemming. Op vakantie in eigen land doe je dus op de eilanden!

Eilandhoppen, ruim 10 uur bootje varen, meer jeetje wat is dat ontspannend.
Eilandhoppen, ruim 10 uur bootje varen, meer jeetje wat is dat ontspannend.
Als de avond valt op de Wadden...
Als de avond valt op de Wadden...

Roadtrip naar de Waddeneilanden

Wil jij deze toffe roadtrip naar de Waddeneilanden maken? Dan komen deze tips goed van pas!

Boek je reis
  • Overnachten op Texel kan op een hoop verschillende manieren, van campings en knusse bed & breakfast tot luxe hotels. Via Texel.net kun je alle mogelijke accommodaties op het eiland boeken.
  • Hotels op de Waddeneilanden boek je het beste via Booking.com.
  • Het hippe Hotel Nobel in Ballum op Ameland is echt een aanrader (mét toprestaurant).
  • Wil je liever in een vakantiepark op de Waddeneilanden verblijven? Kijk dan eens naar de vakantieparken van Landal en Roompot op de eilanden.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h3{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h2{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h2:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Eilanden

Tristan da Cunha is de meest afgelegen, bewoonde plek op aarde

Eén van 's werelds best bewaarde geheimen is Tristan da Cunha. Het wordt vaak beschouwd als de meest afgelegen, bewoonde plek op aarde. Je zou denken dat wij met het vliegtuig in zo ongeveer iedere uithoek van de aarde kunnen komen, maar dat geldt niet voor deze plek, waar je alleen met de boot kunt komen.

Natuur05.02.2024

Tristan da Cunha is de meest afgelegen, bewoonde plek op aarde

De top 5 mooiste stranden van Curaçao

Wie op vakantie gaat naar Curaçao, komt vooral voor zon, zee en strand. En dat is ook een van de beste redenen om naar dit prachtige eiland te komen. Dit zijn de 5 mooiste stranden van het eiland (plus bonustips)!

Ontspanning13.01.2024

De top 5 mooiste stranden van Curaçao

De mooiste plekken op Ameland

Ameland is een van de meest charmante eilanden in de Waddenzee en biedt een rustige en idyllische ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Dit juweeltje staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid...

Ontspanning09.11.2023

De mooiste plekken op Ameland

De 9 leukste dingen om te doen op Madeira

Het Portugese eiland Madeira is een van de grote verrassingen van Europa. Een betoverend mooie plek met prachtige natuur, charmante dorpjes en veel zon. Het is een hele fijne vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Je...

Algemeen09.10.2023

De 9 leukste dingen om te doen op Madeira

Eilandhoppen vanuit Split: ontdek de mooiste plekken op Hvar en Brač

Met knusse steegjes, sfeervolle pleinen en historisch bouwwerken is de stad Split een van de mooiste steden van Kroatië. In het oude centrum dwaal je door straten die al eeuwen lang bewandeld worden. Split ligt direct a...

Algemeen22.08.2023

Eilandhoppen vanuit Split: ontdek de mooiste plekken op Hvar en Brač

Dit is waarom Mallorca je nieuwe favoriete eiland is

De aantrekkingskracht van Mallorca is al jaren vrij sterk. Het is absoluut geen onbekende vakantiebestemming, en toch lijkt het wel alsof dit Spaanse eiland herontdekt wordt. Na jaren waarin het mateloos populaire Ibiza...

Zomer26.06.2023

Dit is waarom Mallorca je nieuwe favoriete eiland is

Paradijs in Indonesië: waarom je de Komodo eilanden bij Flores wil bezoeken

Ben je van plan om naar Indonesië af te reizen of heb je al een vakantie naar Bali gepland? Sla dan een trip naar de Komodo eilanden bij Flores niet over! Stel je eens voor: paradijselijk witte en roze stranden (ja, ech...

Zomer08.04.2023

Paradijs in Indonesië: waarom je de Komodo eilanden bij Flores wil bezoeken

Dit zijn de vijf mooiste plekken op Rhodos die bijna niemand kent!

Rhodos is een van de mooiste eilanden van Griekenland. Het is een eiland in de Egeïsche Zee, dat een klein stukje uit de kust van Turkije ligt. Rhodos is een echte zonbestemming, en zonovergoten eiland dat tot de belan...

Zomer05.04.2023

Dit zijn de vijf mooiste plekken op Rhodos die bijna niemand kent!

+ onontdekte vakantieadresjes

Verder lezen over Elektrisch rijden

De beste landen in Europa voor vakanties met een elektrische auto

In Europa zijn inmiddels zo'n 600.000 laadpunten voor elektrische auto's te vinden en dat aantal groeit iedere week. Maar het ene laadpunt is het andere niet en daar kom je al gauw achter als je naar het buitenland reist. In sommige landen is het nog een hele uitdaging om een laadpaal te vinden, in bepaalde delen van Europa zijn ze zelfs onvindbaar, en op andere plaatsen zijn ze super traag. Maar in welk land vind je de meeste (goede) laadpunten? Waar kun je als EV-rijder met een gerust hart een roadtrip maken? We hebben de beste landen in Europa voor een roadtrip met een elektrische auto voor je op een rij gezet.

Algemeen24.01.2024

De beste landen in Europa voor vakanties met een elektrische auto

Roadtrip naar Barcelona met een elektrische auto: leuk én ontspannend

Inmiddels hebben we met een elektrische auto redelijk wat populaire routes gereden. Dé uitschieter is de reis met een EV naar het meest zuidwestelijke puntje van Europa in Portugal, een elektrische roadtrip van ruim 2.5...

Algemeen16.03.2023

Roadtrip naar Barcelona met een elektrische auto: leuk én ontspannend

Naar Parijs met een elektrische auto: zo doe je dat

Steeds meer mensen rijden elektrisch, een goede, duurzame ontwikkeling. Maar hoe eenvoudig en comfortabel is het om met een elektrische auto op vakantie te gaan of een weekend tripje? Met een elektrische auto naar Parijs...

Algemeen08.03.2023

Naar Parijs met een elektrische auto: zo doe je dat

Met een elektrische auto op wintersport: 20 handige tips

Als je naar de wintersport in Oostenrijk gaat, krijg je te maken met andere weersomstandigheden dan je in Nederland gewend bent. Dat betekent onder andere dat je winterbanden onder de auto moet hebben liggen, en sneeuwke...

Winter29.12.2022

Met een elektrische auto op wintersport: 20 handige tips

De beste route naar de wintersport in Oostenrijk voor elektrische rijders

Het is bijna een taboe, met je elektrische auto naar de wintersport. Voor velen lijkt het onmogelijk. Er is altijd de discussie over de range en het opladen van elektrische auto's. De combinatie van die twee lijken het i...

Winter20.12.2022

De beste route naar de wintersport in Oostenrijk voor elektrische rijders

+ de 8 beste laadstations
Zo doe je dat: een roadtrip met een elektrische auto naar de Algarve

Wie dacht dat het al een uitdaging is om met een elektrische auto op vakantie naar Frankrijk, Duitsland of Oostenrijk te gaan, moet zeker verder lezen. Wij gingen een paar kilometer - ahum - verder en reden met een Ioniq...

Algemeen20.10.2022

Zo doe je dat: een roadtrip met een elektrische auto naar de Algarve

Met de Hyundai Ioniq 5
Een e-roadtrip naar het zuidelijkste puntje van Portugal: 11 mooie stops

Het maken van een roadtrip is altijd een feestje. Onderweg is het genieten, want dit type reis draait om beleving. Inmiddels rijden wij onze roadtrips ook met volledig elektrische auto’s. Dat is soms juist extra geniet...

Algemeen13.10.2022

Een e-roadtrip naar het zuidelijkste puntje van Portugal: 11 mooie stops

Elektrisch rijden naar Zuid-Frankrijk: overzicht van alle laadpalen

Gaan we deze zomer met onze elektrische auto op vakantie naar Zuid-Frankrijk? Het is een vraag die veel automobilisten met een elektrische auto (EV) zich ook deze zomer weer zullen stellen. Met als belangrijkste twijfel:...

Algemeen13.07.2022

Elektrisch rijden naar Zuid-Frankrijk: overzicht van alle laadpalen

Verder lezen over Nederland

Wat te doen in Doetinchem en omgeving? Dit zijn de beste tips!

Centraal in de Achterhoek vind je de stad Doetinchem. Wij gingen 24 uur op pad in Doetinchem en hebben de leukste dingen om te doen, te eten en te slapen voor je op een rijtje gezet.

Stedentrips19.06.2024

Wat te doen in Doetinchem en omgeving? Dit zijn de beste tips!

Lunch in Rotterdam: dit zijn de beste plekken!

Breng je binnenkort een bezoek aan Rotterdam? Dat is sowieso een goed idee, want de stad bruist! Het is de perfecte plek om een dag of weekend naartoe te gaan. Naast de Euromast, Markthal en natuurlijk de rivier de Maas,...

Stedentrips13.06.2024

Lunch in Rotterdam: dit zijn de beste plekken!

30 hotspots door de hele stad
Dit zijn de 30 leukste strandtenten van Nederland

Dit zijn de 30 allerleukste strandtenten van Nederland. We hebben er 10 per provincie voor je verzameld. Weet jij alvast waar je moet zijn zodra de zon zich weer laat zien!

Zomer04.06.2024

Dit zijn de 30 leukste strandtenten van Nederland

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Een roadtrip door Nederland, dat is een flinke uitdaging want de keuze is reuze in ons kleine landje. Nederland is namelijk groot genoeg om meerdere interessante routes uit te stippelen. Alle provincies aandoen is een op...

Algemeen29.05.2024

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Wij gaan graag een nachtje of weekend weg in Nederland en gelukkig heb je ook in ons eigen land volop keuze uit mooie accommodaties, want nog steeds openen nieuwe hotels hun deuren. Dit zijn de allermooiste!

Ontspanning22.05.2024

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken

Wist je dat waddeneiland Terschelling een van de beste plekken ter wereld is om sterren te kijken? Op Dark Sky Park De Boschplaat kun je, bij helder weer, een schitterende sterrenhemel zien!

Natuur30.04.2024

Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken

Ga naar Dark Sky Park De Boschplaat
10 keer: de leukste plekken om te lunchen in Breda

Om te lunchen in Breda heb je de keuze uit heel veel leuke eettentjes en restaurants. Maar waar moet je zijn? Wat zijn de leukste hotspots en waar is de lunch het lekkerst? Hou dit lijstje bij de hand: lunchen in Breda d...

Stedentrips23.04.2024

10 keer: de leukste plekken om te lunchen in Breda

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Verder lezen over Roadtrip

Causeway Coastal Route: de roadtrip van je leven door Noord-Ierland

Helemaal in het noorden van Noord-Ierland, in het land van romantische kastelen en fabelachtige legendes, ligt de Causeway Coastal Route. Een adembenemede weg langs ruige kusten, groene heuvels, fotogenieke dorpjes en we...

Natuur19.06.2024

Causeway Coastal Route: de roadtrip van je leven door Noord-Ierland

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Een roadtrip door Nederland, dat is een flinke uitdaging want de keuze is reuze in ons kleine landje. Nederland is namelijk groot genoeg om meerdere interessante routes uit te stippelen. Alle provincies aandoen is een op...

Algemeen29.05.2024

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

Wil je een avontuurlijke roadtrip maken? De Mae Hong Son Loop in Thailand voert je 800 kilometer lang door bergen, jungle, rijstvelden en langs de mooiste grotten en watervallen. Het is een aanrader voor iedereen die houdt van roadtrippen en daar de tijd voor wil nemen.

Natuur14.05.2024

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Zuid-Engeland gaat je compleet verrassen. Zonovergoten stranden, ruige kliffen en lieflijke dorpjes: het is er allemaal aan de Engelse zuidkust. Maar bijna niemand weet dat. En misschien moeten we dat juist zo houden? De...

Zomer18.03.2024

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De Côte d’Azur, een gebied dat zich uitstrekt van Saint-Tropez tot de Frans-Italiaanse grens. Het is een van ’s werelds bekendste en beste bestemmingen aan zee. Dit is natuurlijk niet zonder reden! Je vindt er prach...

Zomer22.02.2024

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

Voor de kust in de helderblauwe Adriatische zee liggen tientallen bewoonde, prachtige eilanden. En dus hop je hier tijdens het roadtrippen ook van eiland naar eiland om de mooiste plekken van Kroatië te ontdekken. Magische zonsondergangen en dromerige dorpen maken de reis compleet. Volg de kustlijn voor een waanzinnig roadtrip door Kroatië! Wij hebben de ultieme route voor je uitgestippeld en laten je zien wat de beste plekken zijn om te stoppen.

Algemeen20.02.2024

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


Zuid-Afrika heeft alles te bieden waar je als reiziger naar op zoek bent. Het is hét perfect land voor onze favoriete manier van reizen: roadtrippen. Stap in de auto en ga op zoek naar de perfecte mix van stranden, bergen, safari's, wijngaarden en heerlijk eten.

Algemeen13.02.2024

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!