Kamperen

Kamperen betekent ultieme vrijheid. Er is geen enkele andere soort vakantie die je zoveel vrijheid geeft als kamperen. Je hebt maar weinig nodig: met een tentje, een slaapzak en een matje kun je letterlijk overal gaan en staan waar je wilt. Maar ook luxe kamperen zoals glamping, of juist heel basic zoals kamperen bij de boer is een hele leuke manier van vakantie vieren. Wij hebben de beste tips voor je verzameld om jouw volgende kampeeravontuur nóg leuker te maken! De leukste campings van Europa, tips om kamperen leuker en makkelijker te maken en de leukste en meest grappige gadgets voor op de camping!

Ben je gek op de natuur en op buiten zijn, dan is dit een van de leukste manieren om vakantie te vieren. Het leuke hieraan is namelijk dat je dit overal en altijd kunt doen. Je hebt in feite maar weinig nodig, maar kunt het tevens ook zo luxe maken als je zelf wilt.

Geliefde landen om te kamperen

De mooiste kampeerlanden zijn Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje en Kroatië. Deze landen zijn het meest geliefd omdat je er prachtige camping vindt en er simpelweg veel mogelijkheden zijn. Met name in de zomervakantie kun je hier heel veel plezier beleven. Maar je hoeft niet per se wel weg. Wat dacht je van kamperen in Nederland? Ook in ons eigen land zijn zoveel mooie campings te vinden. Kamperen op Texel of in Zeeland behoren namelijk tot de leukste dingen die je in ons eigen land kunt doen. En ook de Belgische Ardennen zijn zeer geschikt voor een kampeervakantie: de natuur is hier prachtig en de Ardennen zijn ook nog eens uitstekend bereikbaar.

En wist je dat je in sommige landen ook mag wildkamperen? Het kan bijvoorbeeld in Scandinavië. Zolang je respect hebt voor de natuur, niets vernield en alles netjes achter laat mag je in alle Scandinavische landen wildkamperen. Het is de meest avontuurlijke manier van vakantievieren en absoluut een aanrader!

Wat moet je meenemen

Voor een kampeervakantie heb je wel een hoop spullen nodig. Wanneer je een beginnende kampeerder bent dan kan het best een flinke investering zijn om alles aan te schaffen. Weet je nog niet zeker of dit iets voor jou is, dan kun je op een hoop campings ook een ingerichte tent huren om zo’n vakantie eerst eens een keer te ervaren. Het aanschaffen van een tent, een caravan of vouwwagen en bijbehorende materialen komt dan later wel. Heb je de smaak eenmaal te pakken dan kun je voor je volgende vakantie je eigen kampeerspullen meenemen. Tot de basisuitrusting behoren slaapzakken, matjes of luchtbedden, maar ook kampeerstoelen, een barbecue, een zakmes en potten en pannen heb je nodig. Maar de belangrijkste keuze van allemaal is: ga je voor een caravan, camper, tent of vouwwagen? Een vraag die wij niet kunnen beantwoorden maar wat te maken heeft met persoonlijke voorkeur en gemak.

Kamperen is ook steeds populairder geworden de afgelopen jaren. Voorheen waren het vooral gezinnen met kinderen en ouderen die gek waren op deze vorm van vakantievieren, maar tegenwoordig hebben steeds meer jongeren het inmiddels ook ontdekt. De camper is weer helemaal hip, met dank aan de retro Volkswagen-busjes, maar ook een roadtrip maken met een tentje achterin is helemaal van nu. Het is misschien wel de meest ultieme manier van kamperen als je het op deze manier doet, want dan ervaar je past echt vrijheid van gaan en staan waar je maar wilt.

Het maakt eigenlijk niet zoveel uit wat jouw favoriete vorm van kamperen is, met een caravan, camper, tent of vouwwagen. Een vakantie in de natuur is namelijk altijd leuk! Wij zijn er in ieder geval gek op en hebben de afgelopen jaren hele mooie, avontuurlijke reizen mogen maken. Op deze pagina hebben wij al onze favoriete plekken en tips voor je verzameld. Hopelijk raak je geïnspireerd voor jouw volgende vakantie!