Algemeen14.11.2019

Glamping in Guatapé: een nachtje in de Golden Mushroom


Het dorpje Guatapé in Colombia wordt gezien als de ideale dagtrip voor wanneer je een paar dagen in Medellin bent. Het is een van de meest kleurrijke stadjes op aarde en sowieso een van de leukste plekken die je tijdens een rondreis door Colombia gaat zien. Waar de meeste toeristen in één dag heen en weer gaan van Medellin naar Guatapé, raden we juist aan om er ook een nachtje te blijven slapen. En wel heel specifiek híer: in de Golden Mushroom.

Bosko glamping

Als je zou moeten omschrijven hoe glamping eruit ziet, dan kom je waarschijnlijk uit bij Bosko. Het is geen hotel, want je slaapt echt in de natuur. Maar dan wel met alle gemakken en in dit geval ook zeker glamour die normaal op een camping ontbreken. Bij Bosko glamping in Guatape willen ze nog een stapje verder gaan. Een nachtje slapen moet de ultieme beleving zijn. Bij aankomst word je dan ook ontvangen door ware park rangers. Zij onderhouden het park en staan 24/7 voor je klaar. Ze brengen al je spullen graag naar je tent, maar niet voordat je een warm welkom hebt gekregen. Ieder gast krijg bij aankomst een wasritueel. De handen worden gewassen met speciale kruiden, waardoor ze zacht worden en heel lekker ruiken. Geen spiritueel of gelovig gegeven, maar wel gewoon heel erg leuk.

▸ Overnachten in Bosko Glamping in Guatapé? Boek hier je overnachting!

Iedere Mush Room heeft een eigen balkon met fantastisch uitzicht
Iedere Mush Room heeft een eigen balkon met fantastisch uitzicht
De mushrooms liggen beschut tussen bomen en struiken, waardoor je echt privacy hebt
De mushrooms liggen beschut tussen bomen en struiken, waardoor je echt privacy hebt
Puur glamping; het ontbijt wordt in de ochtend bij de tent gebracht
Puur glamping; het ontbijt wordt in de ochtend bij de tent gebracht
Het restaurant, boven op de heuvel, is om door een ringetje te halen
Het restaurant, boven op de heuvel, is om door een ringetje te halen

Overnachten in de Golden Mushroom

De Mush-Rooms, want zo heten de tenten, staan midden in de natuur. Ze hebben allemaal een mooi uitzicht over de wateren die ooit zijn ontstaan door een stuwdam. Doordat de tenten op een helling staan met een eigen balkon tussen het groen, heb je geen last van je buren. Van binnen zijn de Mush-Rooms super stijlvol ingericht. Een mooi groot bed, een luxe minibar met champagne, een fantastisch uitzicht en een buitendouche. Ondanks dat ze bijna allemaal vergelijkbaar zijn, kan er maar één de beste zijn; the Golden Mushroom. Met een jacuzzi op het balkon! Dat wordt de hele avond genieten van bubbels met bubbels. Wel op tijd boeken, want de Golden Mushroom in Guatape is vaak al vier maanden van tevoren volgeboekt.

Je kunt de hele ochtend, middag en avond in of bij je Mush-Room chillen, maar je kunt ook op je gemak een boekje lezen of lunchen in de algemene ruimte. Naast dat deze echt fantastisch is ingericht, heb je een 360 graden uitzicht over het dorp, het water en de rots van Guatapé. In de avonden wil je hier sowieso naar toe, want dan steken de park rangers het kampvuur aan. Geen overbodige luxe, want de avonden kunnen nog wel eens fris worden. Daarbij is het kampvuur ook nodig om de zoete marshmallows op te warmen. Als dat nog niet romantisch genoeg is, kijk dan even omhoog. Een imposante sterrenhemel waar met een beetje geluk ook de Melkweg nog duidelijk zichtbaar is.

Honger gekregen van al die luxe? Bestel dan wat van het a la carte menu en de rangers brengen het eten bij de tent. Ook het ontbijt dat is inbegrepen, kun je vanaf jouw privéterras lekker opeten. Met de opkomende zon is dat lekker wakker worden.

▸ Overnachten in Bosko Glamping in Guatapé? Boek hier je overnachting!

Een unieke, maar vooral ook zeer romantische ervaring
Een unieke, maar vooral ook zeer romantische ervaring
Zo tof om hier te zijn
Zo tof om hier te zijn
In de avonden steekt de park ranger het kampvuur aan, zodat je marshmallows kunt verwarmen
In de avonden steekt de park ranger het kampvuur aan, zodat je marshmallows kunt verwarmen

Wat is er in de omgeving te doen?

Je hoeft je hier in de omgeving van Bosko en Guatapé absoluut niet te vervelen. Er zijn zoveel leuke dingen om te doen. Dit waren onze twee favorieten!

Een ochtendje watersporten

Na al die bubbels wil je misschien weer wat actiever bezig zijn. Alle gasten van Bosko glamping kunnen zich een ochtend of middag vermaken op het water. Er zijn kano’s en sups aanwezig, maar je kunt ook een hengeltje uitgooien of een stuk varen. De omgeving is één en al natuur en vanaf het water kun je heel goed de mushrooms zien liggen.

De rots van Guatapé beklimmen

De berg, de steen, de heuvel… iedere Nederlander heeft er een andere benaming voor. De enige juiste is die van de rots van Guatapé; El Peñón de Guatapé. Deze rots, werd zo’n 70 miljoen jaar geleden gevormd en is een granietkoepel. Je kunt deze rots beklimmen, al moet je dan wel zo’n 650 treden omhoog. Eenmaal boven word je beloond met een mooi uitzicht.

Vanaf het water kun je de mushrooms perfect zien liggen
Vanaf het water kun je de mushrooms perfect zien liggen
De rots van Guatap\u00e9 valt op in het uitzicht
De rots van Guatapé valt op in het uitzicht
Eenmaal boven kun je wel genieten van een heel mooi en bijzonder landschap
Eenmaal boven kun je wel genieten van een heel mooi en bijzonder landschap
De 650 traptreden omhoog zijn het meer dan waard
De 650 traptreden omhoog zijn het meer dan waard
Wat een uitzicht!
Wat een uitzicht!
Op de top van El Pe\u00f1\u00f3n de Guatap\u00e9
Op de top van El Peñón de Guatapé

Souvenirs shoppen in Guatapé

Natuurlijk is dit dorpje toeristisch, er komen tenslotte dagelijks bussen vanuit Medellin naar toe gereden. Dat zorgt er voor dat je hier perfect souvenirs kunt shoppen. In plaats van veel dezelfde soort winkeltjes heb je in Guatapé echt weer andere souvenirs. Grote kans dat je hier dus slaagt. Geen souvenirs nodig? Wandel dan gewoon door de gezellig gekleurde straten, eet een lekker ijsje of drink een koud biertje.

Vervoer heen en terug

Er vertrekken dagelijks meerdere bussen vanaf Terminal de Transporte Norte in Medellin en de reis duurt ongeveer twee uur. Zorg dat je op tijd bij het busstation bent, want dan kan vaak je backpack of koffer nog achterin de bus. Anders ben je genoodzaakt de tas op je schoot te houden en dan is twee uur in een bus hobbelen net iets minder comfortabel. Dat geldt ook voor de terugreis. De bus vertrekt vanuit Guatapé op de kruising van de Calle 32 en de Carrera 30. Dat is vanuit het plein gezien richting het water en valt eigenlijk niet te missen.

Bosko ligt niet in het dorp, maar net daarbuiten. Vanaf het dorp moet je dan ook nog een TukTuk pakken. Voor slechts een paar euro word je naar de glamping gebracht.

Natuurlijk kan je vanuit Medellin ook met de taxi richting Guatapé maar dat is wel aanzienlijk duurder. Het kan best flink in de kosten schelen wanneer je een Uber besteld. Let er echter wel op dat echte taxichauffeurs allesbehalve blij zijn met toeristen die een Uber nemen. Het is namelijk nog niet helemaal legaal en geaccepteerd. Het brengt je niet in gevaarlijke situaties, maar je kunt beter geen Uber bestellen naast een rij met officiële taxi’s. Een enkele weg kost gemiddeld zo’n 180 euro terwijl de busreis zo’n 8 tot 10 euro per persoon kost.

Guatape is een van de meest kleurrijke stadjes op aarde
Guatape is een van de meest kleurrijke stadjes op aarde
Iedere straat barst van de verschillende kleuren
Iedere straat barst van de verschillende kleuren

Op naar Colombia

Ben je een reis naar Colombia en Guatapé aan het plannen? Deze tips kunnen je wellicht helpen bij het plannen van je reis.

Plan je reis

  • Vliegen naar Colombia hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Goedkope vliegtickets vind je via TIX.nl. Of houd de aanbiedingen van KLM in de gaten. Dan weet je zeker dan je een goede prijs betaalt.
  • Hotels en hostels zijn in Colombia vrij goedkoop. Leuke hotels in Guatape vind je via Booking.com. Een hele toffe tip is Bosko Glamping.
  • Een complete reis naar Colombia boeken? Dan kan onder andere bij Djoser of bij Sawadee.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Carlissa Remmerswaal

Carlissa vindt het heerlijk om de wereld over te reizen en schrijft daar ook graag over. Een verre reis of stedentrips; je mag haar er altijd voor wakker maken. Ze woont in Den Haag en beschouwt New York als haar tweede thuis!

Gerelateerde artikelen

De 7 mooiste plekken in Colombia die je gezien móét hebben

Colombia is een van de landen in Zuid-Amerika die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. De aantrekkingskracht van dit veelzijdige en kleurrijke land is groot. Het is het land van koffie en cacao. En zeker oo...

Algemeen27.02.2021

De 7 mooiste plekken in Colombia die je gezien móét hebben

Dit zijn de vijf coolste dingen om te doen in Medellin

Medellin is dan niet de hoofdstad van Colombia, het staat als tweede stad van het land vaak wel hoger in de lijstjes dan Bogota wanneer het om populariteit gaat. Zo zingt Madonna in één van haar hits; “I took a sip a...

Stedentrips08.11.2019

Dit zijn de vijf coolste dingen om te doen in Medellin

Salsa, historie en hitte: dit wil je doen in Cartagena!

Cartagena. De hoofdstad van het departement Bolivar en zonder twijfel de mooiste stad van Colombia. De stad van de haven. De stad van een rijke geschiedenis. Maar bovenal de stad van enorme hitte! Zonnebril op, waaier in...

Stedentrips26.09.2019

Salsa, historie en hitte: dit wil je doen in Cartagena!

Guatapé in Colombia is het meest kleurrijke dorp op aarde

Ben je ook reisplannen voor 2017 aan het maken? Misschien staat - na het zien van de serie Narcos - Colombia wel op jouw travel bucketlist. Dat zou een super goede keuze zijn, want wie beelden van Colombia ziet weet dat...

Stedentrips28.12.2016

Guatapé in Colombia is het meest kleurrijke dorp op aarde

Verder lezen over Bijzondere hotels

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Wij gaan graag een nachtje of weekend weg in Nederland en gelukkig heb je ook in ons eigen land volop keuze uit mooie accommodaties, want nog steeds openen nieuwe hotels hun deuren. Dit zijn de allermooiste!

Ontspanning22.05.2024

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Dit zijn de 8 mooiste hotels in de Alpen

Zoek je een bijzondere plek om te overnachten in de Alpen? Wij hebben de acht mooiste hotels in de Alpen voor je op een rij gezet, in Italië, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Zet deze hotels maar op je bucketlist w...

Algemeen11.04.2024

Dit zijn de 8 mooiste hotels in de Alpen

Tips voor de leukste tussenstops onderweg naar Zuid-Frankrijk of Spanje

Met de auto naar Zuid-Frankrijk of Noord-Spanje rijden is een heel eind, dat de meeste mensen het liefst in twee (of drie) keer doen. Een tussenstop is vaak een hele praktische oplossing om de reis aangenamer te maken, maar waarom zou je niet kiezen voor een hele toffe tussenstop, zodat de hele reis als écht vakantie aanvoelt?

Zomer09.04.2024

Tips voor de leukste tussenstops onderweg naar Zuid-Frankrijk of Spanje

3 bijzondere accommodaties in de West-Zweedse natuur

In West-Zweden, met de stad Göteborg als toegangspoort, ligt een waanzinnige outdoor-bestemming op je te wachten. Een indrukwekkende kustlijn met rotsachtige eilanden wordt afgewisseld met oerbossen en heldere meren in...

Zomer21.08.2023

3 bijzondere accommodaties in de West-Zweedse natuur

8 bijzondere accommodaties om te overnachten in Wallonië

Wallonië, het zuiden van België, is een fantastische vakantieregio. Omdat het zo dichtbij is, en zo veelzijdig, is het het hele jaar door de perfecte plek om er even tussenuit te gaan. Waar je gaat overnachten? Missch...

Ontspanning01.04.2023

8 bijzondere accommodaties om te overnachten in Wallonië

Hoteltip: ontdek het romantische boutique hotel Flora Batava

De Gooi en Vechtstreek is een van de meest verrassende regio's van Nederland. Langs de rivier de Vecht vind je misschien wel de mooiste landhuizen die ons land rijk is. De pracht en praal spat er vanaf. Het is een regio...

Ontspanning25.02.2023

Hoteltip: ontdek het romantische boutique hotel Flora Batava

aan de Vecht in Nieuwersluis
Bijzondere accommodaties in Zweden: slapen in een drijvend hotel en boomhut

Zweden zit vol bijzondere accommodaties om te overnachten. Het is bijna zonde om tijdens je vakantie hier niet minstens één van die unieke plekken zelf te bezoeken. In de regio Dalarna vind je bijvoorbeeld een drijvend...

Algemeen20.01.2023

Bijzondere accommodaties in Zweden: slapen in een drijvend hotel en boomhut

Quinta dos Vales: bijzonder droomplekje in de Algarve

Soms kom je een droomplekje tegen waarvan je denkt, bestaat dit echt? Een plek waar het vrijwel altijd mooi weer is, op een schitterende locatie, waar alles nét anders is maar toch lijkt te kloppen. En dat ook nog midd...

Zomer15.08.2022

Quinta dos Vales: bijzonder droomplekje in de Algarve

Verder lezen over Colombia

De 7 mooiste plekken in Colombia die je gezien móét hebben

Colombia is een van de landen in Zuid-Amerika die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. De aantrekkingskracht van dit veelzijdige en kleurrijke land is groot. Het is het land van koffie en cacao. En zeker oo...

Algemeen27.02.2021

De 7 mooiste plekken in Colombia die je gezien móét hebben

Dit wil je doen in Salento, Colombia!

Salento mag absoluut niet ontbreken tijdens jouw rondreis door Colombia. Het gekleurde dorp is overzichtelijk en vriendelijk ingericht. Is het dorp Colombiaans? Ja. Zijn er weinig toeristen en veel locals? Nee, dat niet...

Natuur11.12.2019

Dit wil je doen in Salento, Colombia!

Dit zijn de vijf coolste dingen om te doen in Medellin

Medellin is dan niet de hoofdstad van Colombia, het staat als tweede stad van het land vaak wel hoger in de lijstjes dan Bogota wanneer het om populariteit gaat. Zo zingt Madonna in één van haar hits; “I took a sip a...

Stedentrips08.11.2019

Dit zijn de vijf coolste dingen om te doen in Medellin

24 uur in Bogotá: dit wil je doen in één dag

Wanneer je vanaf Amsterdam naar Colombia vliegt is de kans groot dat je eerste Zuid-Amerikaanse bestemming Bogotá is. Bogotá ligt in het centrale deel van Colombia. Er wonen zo'n 8,5 miljoen mensen. Het is de hoofdstad...

Stedentrips08.10.2019

24 uur in Bogotá: dit wil je doen in één dag

Vijf culinaire hoogstandjes in Palomino in Colombia

Palomino is een klein dorpje aan de Caribische kust van Colombia. Dit miniparadijs ligt zo’n 70 kilometer van Santa Marta. Ondanks haar omvang is er in dit dorp meer toerisme te vinden dan in Santa Marta zelf. Het zou...

Ontspanning29.09.2019

Vijf culinaire hoogstandjes in Palomino in Colombia

Salsa, historie en hitte: dit wil je doen in Cartagena!

Cartagena. De hoofdstad van het departement Bolivar en zonder twijfel de mooiste stad van Colombia. De stad van de haven. De stad van een rijke geschiedenis. Maar bovenal de stad van enorme hitte! Zonnebril op, waaier in...

Stedentrips26.09.2019

Salsa, historie en hitte: dit wil je doen in Cartagena!

Dit is de ultieme rondreis door Colombia

Heb je toevallig de Netflix-serie Narcos gezien? Het heeft de populariteit van Colombia als vakantiebestemming goed gedaan, want steeds meer mensen willen er nu naartoe. Een vliegticket (retour voor 800 euro) is snel geb...

Algemeen04.01.2017

Dit is de ultieme rondreis door Colombia

route + alle hoogtepunten op een rij
Guatapé in Colombia is het meest kleurrijke dorp op aarde

Ben je ook reisplannen voor 2017 aan het maken? Misschien staat - na het zien van de serie Narcos - Colombia wel op jouw travel bucketlist. Dat zou een super goede keuze zijn, want wie beelden van Colombia ziet weet dat...

Stedentrips28.12.2016

Guatapé in Colombia is het meest kleurrijke dorp op aarde