Dagje Weg19.07.2019

Halderberge, een van de leukste plekjes van West-Brabant


8 tips om te doen en zien

Ooit gehoord van de Gemeente Halderberge? De kans dat je ja gaat zeggen is waarschijnlijk wel best klein. Er is in Nederland namelijk geen dorp, stad of plaats met een deze naam. De Gemeente Halderberge bestaat pas sinds 1997 als gevolg van de gemeentelijke herindeling in de provincie Noord-Brabant en is een samenvoeging van de gemeenten Hoeven, Oudenbosch en Oud- en Nieuw-Gastel. En daar horen ook de plaatsjes Stampersgat en Bosschenhoofd bij.

Het hart van West-Brabant

Samen vormen ze het hart van West-Brabant, ingesloten tussen Roosendaal, Moerdijk en Etten-Leur. Een geliefde regio, waar mensen komen voor een vakantie, om een weekendje te relaxen en wat cultuur te snuiven in het zuiden, om te fietsen en om gebruik te maken van de vele mogelijkheden die je hier gaat vinden. Halderberge ligt op een half uurtje van Rotterdam en Antwerpen. Het is daarom ook een prima vertrekpunt om deze steden eens gaan te bezoeken. De bekendste trekpleister in Halderberge is ontegenzeggelijk de Basiliek van Oudenbosch, een verkleinde kopie van de Sint-Pieter in Rome.

Je kunt er niet om heen: als we de stad Breda even buiten beschouwing laten is Oudenbosch misschien wel het mooiste dorp van West-Brabant. De gemeente Oudenbosch, noem het maar de hoofdstad van Halderberge, heeft volop verborgen plekjes die meer dan de moeite waard zijn. En daar kom je pas achter als je met wat een stadsgids een uurtje door de stad loopt.

Zin in een korte vakantie of dagje weg naar de gemeente Halderberge? We hebben de leukste dingen om te doen en de mooiste plekken om te zien voor je op een rij gezet!

Hoogtepunt van de Gemeente Halderberge: de Basiliek van Oudenbosch
Hoogtepunt van de Gemeente Halderberge: de Basiliek van Oudenbosch
Volkssterrenwacht \u2018Simon Stevin\u2019 boven in een toren van Tivoli
Volkssterrenwacht ‘Simon Stevin’ boven in een toren van Tivoli
De parel van Oudenbosch: de jachthaven
De parel van Oudenbosch: de jachthaven
Het mooiste verborgen plekje in Oudenbosch: de Kapel van de Broeders van St. Louis
Het mooiste verborgen plekje in Oudenbosch: de Kapel van de Broeders van St. Louis

1. Vliegen boven West-Brabant

Voor we je meenemen langs een aantal bijzondere plekjes in Halderberge gaan we eerst maar eens de lucht in. En dat doen we vanaf vliegveld Seppe bij Bosschenhoofd, want zo noemen de West-Brabanders het vliegveld nog steeds. In werkelijkheid heeft het vliegveld sinds 1 maart 2014 een nieuwe naam: Breda International Airport. Die naam is gekozen om de verzakelijking van het vliegveld tot uiting te brengen.

Vanaf vliegveld Seppe kun je naast een rondvlucht over ‘ons mooie Brabant’ ook een vlucht maken over de Biesbosch of een rondje Zeeland doen. Bij het rondje West-Brabant kom je onder andere over Willemstad, Bergen op Zoom, Roosendaal en Breda en kun je goed zien hoe groen het landschap hier is. De rondvlucht duurt ongeveer 30 minuten. Eenmaal in de lucht konden we het niet nalaten om dan toch maar ook even de Basiliek van Oudenbosch te fotograferen.

Een buizerd als toeziend oog in de lucht

Eenmaal terug op de grond komen we een ‘Valkenier’ tegen, maar dan een zonder valk maar mét een indrukwekkende buizerd. Van dichtbij is het een prachtig dier. Wim Jongmans is hier dagelijks te vinden met zijn roofvogel. Wim en zijn buizerd zorgen namelijk voor de veiligheid van iedereen die hier het luchtruim kiest. De aanwezigheid van deze stoere roofvogel zorgt ervoor dat ervoor dat andere vogels wel uitkijken om hier te komen.

Breda Aviation
Breda Aviation
De Basiliek van Oudenbosch vanuit de lucht
De Basiliek van Oudenbosch vanuit de lucht
Terug naar de landingsbaan na een half uurtje vliegen
Terug naar de landingsbaan na een half uurtje vliegen
Wim Jongmans zorgt voor de veiligheid van iedereen op de luchthaven
Wim Jongmans zorgt voor de veiligheid van iedereen op de luchthaven

2. Hotel de Reiskoffer: ideaal vertrekpunt

Als we van luchthaven Seppe richting Oudenbosch rijden komen we langs Hotel de Reiskoffer, dat in het verleden bekend stond als Sporthotel Bosschenhoofd. Dit voormalig sporthotel is nu een gezellige en ideale plek om wat langer in West-Brabant te verblijven. Het 4-sterren hotel heeft een fraaie bar en een sfeervolle brasserie. De 56 zeer ruime kamers (in een apart bijgebouw) hebben allen een terras of groot balkon zodat je hier vanaf het voorjaar kunt genieten van de natuur. In het hotel bevinden zich ook maar liefst negen vergaderzalen en brainstorm-ruimtes die allen een geheel eigen karakter hebben. Alle zalen beschikken over moderne hulpmiddelen. Daarnaast vind je in Hotel de Reiskoffer ook een sauna- en fitnessruimte. De Reiskoffer heeft de reputatie haar klanten in de watten te leggen.

Historie

In de vorige eeuw deed Hotel de Reiskoffer dienst als klooster. Nadat de laatste broeders waren vertrokken naar Oudenbosch werd het klooster omgetoverd tot sporthotel Bosschenhoofd en was het jaren opeenvolgend een populaire locatie voor vele topsporters die hier neerstreken voor hun trainingskamp. In 1996 werd het hotel vanbinnen compleet gerenoveerd en werd het omgedoopt in Hotel de Reiskoffer. Door de week zijn er vooral veel zakelijke gasten, die in het weekend plaats maken voor toeristen die komen genieten van de natuur in dit gebied.

3. Bosbad Hoeven of Splesj

Achter Hotel de Reiskoffer vind je Bosbad Hoeven. We moeten het eerlijk toegeven, die West-Brabanders uit de Gemeente Halderberge maken het je in Google niet makkelijk want ook het populaire Bosbad Hoeven heeft een nieuwe naam. Hoewel ze in de regio nog steevast Bosbad Hoeven zeggen heet dit recreatiepark nu waterspeelpark Splesj (niet te verwarren met Splash) en is het onderdeel van Molecaten Park Bosbad Hoeven. De perfect plek voor op warme zomerdagen.

Hotel De Reiskoffer Bosschenhoofd, om te logeren, te eten, te vergaderen of lekker chillen
Hotel De Reiskoffer Bosschenhoofd, om te logeren, te eten, te vergaderen of lekker chillen

4. Volkssterrenwacht Simon Stevin

Ook de vermaarde en eerste Volkssterrenwacht in Nederland ‘Simon Stevin’ (opgericht in 1961 door twee broeders van Saint-Louis in Oudenbosch) werd net als het Bosbad Hoeven eind jaren ’90 eigendom van de Molencaten Groep. En zoals met alles kwam ook hier een nieuwe naam en werd de legendarische Simon Stevin omgedoopt in Sterrenwacht Quasar. In 2008 werd wegens afnemende belangstelling voor de sterrenkunde de sterrenwacht gesloten. Ruim vijf jaar later werd besloten dat de originele Maksutov kijker en koepel weer zouden terugkeren naar het voormalige Jezuïetenklooster van Tivoli in Oudenbosch. In 2014 gingen de deuren van de sterrenwacht officieel weer open met een nieuwe naam: Sterrenwacht Tivoli.

5. Brasserie Tivoli

De Sterrenwacht Tivoli vind je in het oude klooster van Oudenbosch van de broeders van Saint Louis tegenover de bekende Basiliek van de H.H. Agatha en Barbara. Hier vind je ook de gelijknamige Brasserie Tivoli. De Brasserie is waarschijnlijk wel de populairste plek in Oudenbosch mede door het fraaie tuinterras aan de achterzijde waar ook de kloostertuin te vinden is. Het terras (de klassieke uitsmijter is een aanrader) is ook populair voor bezitters van elektrische fietsen die je hier gratis kunt opladen.

Het prachtige terras van Restaurant Tivilo met boven in het midden `Simon Stevin`.
Het prachtige terras van Restaurant Tivilo met boven in het midden `Simon Stevin`.

6. De Basiliek van Oudenbosch

De Basiliek van Oudenbosch – voluit de Basiliek van de H.H. Agatha en Barbara – is dé grote publiekstrekker in Oudenbosch en Halderberge. De vermaarde Pastoor Willem Hellemons wist in 1865 zo’n beetje iedereen tussen Breda en Rome ervan te overtuigen dat in Oudenbosch een geschaalde kopie van de Sint-Pieter in Rome moest worden gebouwd. En zo geschiedde. Letterlijk een prestatie van formaat, die al ruim 130 jaar een begrip is in Nederland.

Wie op het internet op zoek gaat naar deze Pastoor Hellemons gaat zich verbazen over de macht die hij blijkbaar heeft gehad in de gemeente Oudenbosch. Het dorp had zonder enige schroom naar de man kunnen worden vernoemd. De Basiliek is nog steeds in gebruik als gebedshuis, en is daarnaast ook vrij te bezoeken. Op zaterdagen is er om 14.00 uur een rondleiding. Verder zijn er ook audiotours beschikbaar aan de balie in de Basiliek.

Het Grootste Museum van Nederland

De Basiliek van de Heiligen Agatha en Barbara is een rooms-katholieke kerk. Deze werd gebouwd tussen 1867 en 1880. De gelijkenis met het grote voorbeeld in Rome is groot: zowel de architectuur als de inrichting werden zonder schroom gekopieerd. Veel van de standbeelden zijn één-op-één overgenomen van de Sint-Pieter.

Zo is de Pietà van Michelangelo nagemaakt in gips met geschilderd marmer. De baldakijn boven het altaar is een kopie van de baldakijn van Bernini en ook werden stukken uit de Sixtijnse Kapel aangebracht onder de kleine koepels in de Basiliek in Oudenbosch.

De Basiliek van Oudenbosch is inmiddels onderdeel van het Grootste Museum van Nederland, bestaande uit 13 christelijke kerken en synagogen, verspreid over Nederland die het verhaal vertellen van de religieuze geschiedenis van ons land. Er wordt wel eens gezegd dat ze allen een ‘Michelinster’ voor kerken verdienen.

7. Stadswandelingen in Oudenbosch

Binnenkort start de Gemeente Halderberge met een nieuw initiatief en worden stadswandelingen verzorgd door de Oudenbosch. Ervaren stadsgidsen nemen je dan mee door een wandeling door de stad en ga je echt verbaasd worden door de historie en de bijzondere rol van kerk, de vermaarde Pastoor Hellemons en de betekenis van broeders van Saint-Louis. Deze stadswandelingen starten bij het Station van Halderberge waar zich ook het toeristisch verkeersbureau bevindt van Visit Halderberge.

Basiliek van Oudenbosch
Basiliek van Oudenbosch
Binnenkijken in de Basiliek van Oudenbosch
Binnenkijken in de Basiliek van Oudenbosch
Bedenk dat de St. Pieter in Rome 4x groter is
Bedenk dat de St. Pieter in Rome 4x groter is

8. Culinaire Tips in Halderberge

West-Brabant is tevens een synoniem voor een rijk bourgondisch leven. Hier is Brabant staat eten en gezelligheid centraal. Ook in de gemeente Halderberge ga je maar tal van plekken vinden waar je heerlijk kunt lunchen, dineren of gewoon een biertje kunt pakken op het terras. Ook het Brabantse kwartiertje is hier rijkelijk aanwezig. Dat betekent dat alles niet in de hoogste versnelling gaat en dat genieten centraal staat.

  1. Hotel de Reiskoffer: De al eerder genoemde brasserie en terras van het Hotel zijn een prima plek om een lokaal biertje te drinken of te genieten van een heerlijke maaltijd.
  2. Brasserie Tivoli: In het hartje van Oudenbosch vind je dit gezellige restaurant met een fraaie kloostertuin. Zoals al eerder gezegd ook een prima plek om tussen de middag te lunchen als je Halderberge echt eens gaat verkennen.
  3. Restaurant de Haard: Verborgen in het bos ligt Restaurant de Haard. Een prachtige locatie onder de bomen die eigenlijk veel bekender zou kunnen zijn. Bij de Haard kun je echt fantastisch eten waarbij het natuurlijk vooral bij mooi weer een feestje is om op het terras te zitten. Echt een geweldige locatie waar je goed kunt eten. Wie er geweest is komt zeker terug
  4. Restaurant D’n Halder: Aan de rand van Hoeven en het natuurgebied De Hoevense Beemden vind je Restaurant D’n Halder. Dit restaurant bestaat al 20 jaar en is een prima plek om te lunchen, te dineren of als je toch zakelijk buiten de deur wilt gaan eten. Net als vrijwel overal in dit gebied is er natuurlijk een terras. En voordat wij het vergeten, de rosé uit de Provence is een aanrader.
  5. Restaurant Pouwe: Dit restaurant in het centrum van Hoeven is voor ons het verborgen pareltje in de gemeente Halderberge. In een gerestaureerd pandje aan de Bovenstraat liggen de ambities heel hoog als het om koken gaat. Walter en Vivian Pouwe ontvingen binnen een jaar al een Bib Gourmand van Michelin. De kaart is echt exclusief maar nog steeds goed betaalbaar en een regelrechte aanrader voor iedereen die een avondje wil genieten van de betere keuken gecombineerd met dito wijnen. Het kan haast niet anders dat dit restaurant gaat toetreden in top-100 lijstjes.
Restaurant de Haard Bosschenhoofd
Restaurant de Haard Bosschenhoofd
Restaurant D`n Halder in Hoeven
Restaurant D`n Halder in Hoeven
Restaurant Pouwe Hoeven alleen voor fijnproevers
Restaurant Pouwe Hoeven alleen voor fijnproevers
Avatar foto
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Gerelateerde artikelen

Roadtrip langs de 10 mooiste plekken in West-Brabant

Als er één regio is die ik goed ken, dan is het West-Brabant. Ik ben er geboren, getogen en woon al jaren in mijn lievelingsstad Breda. Om jou te laten zien hoe ontzettend leuk en mooi West-Brabant is, heb ik de ultie...

Algemeen19.07.2023

Roadtrip langs de 10 mooiste plekken in West-Brabant

Dit zijn de 10 leukste en lekkerste restaurants van Breda

Mijn thuisstad Breda is een van de leukste steden van Nederland. Voor een dagje winkelen, een weekendje weg: in Breda is zoveel leuks te doen! Breda is ook een stad voor fijnproevers. Hier vind je heel veel goede en leuk...

Stedentrips04.10.2022

Dit zijn de 10 leukste en lekkerste restaurants van Breda

hier moet je zijn!
De leukste roadtrip door Midden-Brabant: zeven toffe stops!

Brabant, mijn geliefde Noord-Brabant, waar ik thuis ben maar waar ondertussen nog zoveel te ontdekken valt. Nu we allemaal dichter bij huis blijven vinden we bijzondere plekken die anders onopgemerkt zouden blijven. En h...

Algemeen17.08.2020

De leukste roadtrip door Midden-Brabant: zeven toffe stops!

hier moet je zijn in Brabant!
Box & Breakfast: geheime overnachting in een glazen box

Zin in een onvergetelijke overnachting? Boek dan een Box & Breakfast. Een uniek concept waarbij je zult overnachten op een geheime locatie in Noord-Brabant, midden in de natuur. Het is zeer zeker geen standaard overnacht...

Ontspanning29.06.2019

Box & Breakfast: geheime overnachting in een glazen box

In de voetsporen van Vincent van Gogh door Brabant

Vincent van Gogh is een van de grootste kunstschilders ooit. Pas ver na zijn dood werden zijn schilderijen veel geld waard, en tegenwoordig wordt hij zelfs gezien als een van de grote schilders van de 19e eeuw. Hoewel zi...

Dagje Weg25.08.2017

In de voetsporen van Vincent van Gogh door Brabant

route langs alle bijzondere plekken

Verder lezen over Brabant

In Brabant is Rome dichterbij dan je denkt

Voor een dosis Italië moet je in het dorp Oudenbosch in West-Brabant zijn. Hier waan je je voor heel even in Rome, als je de Brabantse versie van de beroemdste kerk ter wereld bezoekt. Maar er is meer te doen in Oudenbo...

Dagje Weg26.07.2023

In Brabant is Rome dichterbij dan je denkt

Roadtrip langs de 10 mooiste plekken in West-Brabant

Als er één regio is die ik goed ken, dan is het West-Brabant. Ik ben er geboren, getogen en woon al jaren in mijn lievelingsstad Breda. Om jou te laten zien hoe ontzettend leuk en mooi West-Brabant is, heb ik de ultie...

Algemeen19.07.2023

Roadtrip langs de 10 mooiste plekken in West-Brabant

Zo mooi is de Kalmthoutse Heide: wandelen in Brabant doe je hier

Ten zuiden van de Brabantse steden Bergen op Zoom en Roosendaal ligt bij het plaatsje Kalmthout. Daar vind je een prachtig uitgestrekt heidegebied: Grenspark Kalmthoutse Heide. Een grenspark dus, dat deels in Nederland d...

Natuur29.05.2021

Zo mooi is de Kalmthoutse Heide: wandelen in Brabant doe je hier

Doe een rondje Boxtel: kanoën over de Dommel

In het Brabantse dorp Boxtel kun je een van de leukste kanotochten van Nederland doen: een rondje Boxtel. En dat is in het voorjaar en de zomer een leuke tip voor een dagje weg! Boxtel ligt in Midden-Brabant, een kwarti...

Dagje Weg04.03.2021

Doe een rondje Boxtel: kanoën over de Dommel

Dit is de mooiste wandelroute over de Moerputtenbrug

De Moerputten is een van die verborgen pareltjes in Brabant en ligt ten westen van Den Bosch. Groot is dit prachtige natuurgebied niet. Bijzonder is het wel en dat in veel opzichten. Het natuurgebied is een van de weinig...

Natuur21.02.2021

Dit is de mooiste wandelroute over de Moerputtenbrug

het verborgen pareltje van Brabant
Wandel het Smokkelpad op de Strijbeekse Heide

Over de Strijbeekse Heide, op de grens tussen Nederland en België, loopt het smokkelpad. Een eeuwenoude route die gebruikt werd om boter te smokkelen. Omgeven door idyllische vennetjes, naaldbossen en heide kun je er ee...

Natuur14.02.2021

Wandel het Smokkelpad op de Strijbeekse Heide

Dit zijn de 7 mooiste natuurgebieden in Noord-Brabant

Noord-Brabant staat natuurlijk vooral bekend om z'n gezelligheid, maar daarnaast is het ook een van de mooiste provincies van Nederland. Na Gelderland is Brabant de grootste provincie van Nederland en je vindt er veel mo...

Natuur26.01.2021

Dit zijn de 7 mooiste natuurgebieden in Noord-Brabant

De mooiste wandeling door het Mastbos in Breda: neem het boswachterspad

Het Mastbos in Breda is een van de oudste bossen van Nederland, met een koninklijk verleden. Een prachtig natuurgebied in Noord-Brabant aan de zuidkant van de stad Breda, tegen de Belgische grens aan. Het is een puur gen...

Natuur31.10.2020

De mooiste wandeling door het Mastbos in Breda: neem het boswachterspad

Verder lezen over Nederland

Wat te doen in Doetinchem en omgeving? Dit zijn de beste tips!

Centraal in de Achterhoek vind je de stad Doetinchem. Wij gingen 24 uur op pad in Doetinchem en hebben de leukste dingen om te doen, te eten en te slapen voor je op een rijtje gezet.

Stedentrips19.06.2024

Wat te doen in Doetinchem en omgeving? Dit zijn de beste tips!

Lunch in Rotterdam: dit zijn de beste plekken!

Breng je binnenkort een bezoek aan Rotterdam? Dat is sowieso een goed idee, want de stad bruist! Het is de perfecte plek om een dag of weekend naartoe te gaan. Naast de Euromast, Markthal en natuurlijk de rivier de Maas,...

Stedentrips13.06.2024

Lunch in Rotterdam: dit zijn de beste plekken!

30 hotspots door de hele stad
Dit zijn de 30 leukste strandtenten van Nederland

Dit zijn de 30 allerleukste strandtenten van Nederland. We hebben er 10 per provincie voor je verzameld. Weet jij alvast waar je moet zijn zodra de zon zich weer laat zien!

Zomer04.06.2024

Dit zijn de 30 leukste strandtenten van Nederland

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Een roadtrip door Nederland, dat is een flinke uitdaging want de keuze is reuze in ons kleine landje. Nederland is namelijk groot genoeg om meerdere interessante routes uit te stippelen. Alle provincies aandoen is een op...

Algemeen29.05.2024

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Wij gaan graag een nachtje of weekend weg in Nederland en gelukkig heb je ook in ons eigen land volop keuze uit mooie accommodaties, want nog steeds openen nieuwe hotels hun deuren. Dit zijn de allermooiste!

Ontspanning22.05.2024

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken

Wist je dat waddeneiland Terschelling een van de beste plekken ter wereld is om sterren te kijken? Op Dark Sky Park De Boschplaat kun je, bij helder weer, een schitterende sterrenhemel zien!

Natuur30.04.2024

Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken

Ga naar Dark Sky Park De Boschplaat
10 keer: de leukste plekken om te lunchen in Breda

Om te lunchen in Breda heb je de keuze uit heel veel leuke eettentjes en restaurants. Maar waar moet je zijn? Wat zijn de leukste hotspots en waar is de lunch het lekkerst? Hou dit lijstje bij de hand: lunchen in Breda d...

Stedentrips23.04.2024

10 keer: de leukste plekken om te lunchen in Breda

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Verder lezen over Weekendje weg

De 10 leukste restaurants in Antwerpen

Antwerpen is dé stad voor foodies en lekkerbekken. Een stad waar je naartoe gaat om vooral lekker te eten en drinken. Antwerpen staat synoniem voor gezelligheid, en dat gaat veel verder dan een terrasjes pakken. Heb je...

Stedentrips18.06.2024

De 10 leukste restaurants in Antwerpen

De 10 coolste dingen om te doen in Parijs

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, Parijs is wat mij betreft de leukste en allermooiste stad ter wereld! Je zult er nooit uitgekeken raken. Parijs is de stad van de mode en van de culinaire tradities. Van de Franse ba...

Stedentrips17.06.2024

De 10 coolste dingen om te doen in Parijs

7 tips voor een weekendje weg met vriendinnen

Niets is zo fijn als ontspannen met je vriendinnen een weekendje weg. Even quality time samen. Uit je hoofd, samen op avontuur (of op boevenpad, wat jij wilt), volop genieten van het leven, cocktails lurken, shop till you drop, slappe lach, mooie steden ontdekken, de hele dag op het strand luieren of lekkere wijn drinken.

Ontspanning10.06.2024

7 tips voor een weekendje weg met vriendinnen

Fietsend door Düsseldorf: de leukste manier om de stad te verkennen

Vanaf de meeste plekken in Nederland sta je in nog geen 3 uur tijd in hartje Düsseldorf, een stad die compleet anders is dan die in Nederland. Hoeveel vakantiedagen je ook hebt en wat je budget ook is: een paar dagen naar Düsseldorf kan altijd.

Stedentrips08.04.2024

Fietsend door Düsseldorf: de leukste manier om de stad te verkennen

Fietsen door de Bomen in fietsparadijs Belgisch-Limburg

Ontdek de groenste gemeente van Vlaanderen - Hechtel-Eksel - op een duurzame manier: op e-bikes van Gazelle. Hoe kan het ook anders in fietsparadijs Belgisch-Limburg?

Natuur26.03.2024

Fietsen door de Bomen in fietsparadijs Belgisch-Limburg

De 11 leukste dingen om te doen in Antwerpen!

Antwerpen is de zonder twijfel de leukste stad van België. Het is de stad van mode, de diamanten en het speciaalbier. Antwerpen ligt praktisch naast de deur en is dus heel goed bereikbaar. Met de trein ben je er zo. Je...

Stedentrips05.12.2023

De 11 leukste dingen om te doen in Antwerpen!

De 10 coolste dingen om te doen in Londen

Heb jij zin in een weekendje naar Londen? Of een dagje? Dat is een heel goed idee, want Londen is een fantastische stad. En die paar dagen die je in de stad hebt tijdens een stedentrip wil je natuurlijk optimaal besteden...

Stedentrips28.09.2023

De 10 coolste dingen om te doen in Londen

een citytrip Londen wordt nóg leuker met deze tips om te doen
Naar de Beekse Bergen? Maak er een lang weekend in Brabant van!

De Big Five spotten, wakker worden met uitzicht op grazende zebra's en een game drive in een open Jeep maken. Het zijn dé dingen die een safari in Afrika zo bijzonder maken. Maar daar hoef je helemaal niet zo ver voor t...

Ontspanning03.06.2023

Naar de Beekse Bergen? Maak er een lang weekend in Brabant van!

ontdek het luxe Safari Hotel