Indonesië

Indonesië is een fantastische vakantiebestemming in Zuidoost-Azië. Indonesië bestaat uit duizenden kleine eilanden, waarvan Java, Sumatra en Bali de bekendste zijn. En wat dacht je van de Gili-eilanden? Op deze plekken heb je een heerlijke vakantie. Wij geven je een hoop tips voor jouw reis naar Indonesië. De mooiste en leukste plekken van de eilanden en heel veel tips om te doen in dit bijzondere vakantieland!

Indonesië is officieel een republiek. Het land bestaat uit meer dan 14.000 eilanden is daarmee de grootste eilandstaat ter wereld. De hoofdstad van Indonesië is Jakarta; een boeiende en drukke stad die voor velen het startpunt is van een rondreis door dit bijzondere land. 

Hoogtepunten van Indonesië

Om het hele land te ontdekken zou je er maanden kunnen rondreizen. De meeste mensen combineren een paar eilanden tijdens hun reis door Indonesië. En dat is ook wat je moet doen: eilandhoppen, en zeker niet op één eiland blijven. Er is zoveel om te ontdekken! Een paar van de hoogtepunten op een rij. 

  • Java is het perfecte eiland om je reis te beginnen. Hier maak je kennis met de indrukwekkende Indonesische cultuur. Een zonsopgang tour naar Mount Bromo mag je in ieder geval niet missen! 
  • Bali is het meest populaire eiland: een bestemming voor op je bucketlist. Hier is zoveel te doen: van fietsen door de rijstvelden tot dolfijnen spotten en genieten op de mooiste stranden van Indonesië! Wat wil je nog meer?
  • Sumatra is dé plek voor natuurliefhebbers. In de jungle van Sumatra spot je misschien wel orang-oetans!