Indonesië

Indonesië is een fantastische vakantiebestemming in Zuidoost-Azië. Indonesië bestaat uit duizenden kleine eilanden, waarvan Java, Sumatra en Bali de bekendste zijn. En wat dacht je van de Gili-eilanden? Op deze plekken heb je een heerlijke vakantie. Wij geven je een hoop tips voor jouw reis naar Indonesië. De mooiste en leukste plekken van de eilanden en heel veel tips om te doen in dit bijzondere vakantieland!

Indonesië is officieel een republiek. Het land - de archipel bestaat uit 16.056 eilanden is daarmee de grootste eilandstaat ter wereld. De hoofdstad van Indonesië is Jakarta; een boeiende en drukke stad die voor velen het startpunt is van een rondreis door dit bijzondere land. Daarnaast heeft Indonesië het derde hoogste inwoneraantal ter wereld: 267 miljoen mensen.

Eilanden van Indonesië

Indonesië heeft duizenden eilanden. De bekendste eilanden zijn Bali, Java, Lombok, Sumatra, Borneo, de Molukken, Flores en Sulawesi. Het zal je niet verbazen dat al die eilanden heel verschillend zijn. Niet alleen uiterlijk, maar ook qua cultuur zijn er flinke verschillen op de Indonesische eilanden. Nieuw-Guinea, Borneo en Sumatra zijn de grootste eilanden. Het is geen eenvoudige taak om het mooiste eiland te kiezen als vakantiebestemming, want allemaal hebben ze iets bijzonders. Een combinatie van meerdere eilanden in één vakantie is dan ook de ultieme Indonesië-reis. Bali en Lombok zijn perfect te combineren, maar ook Sumatra en Java kun je goed samen in een reis bezoeken. Het is een kwestie van goed plannen en dan kun je veel zien en doen op de mooiste eilanden van Indonesië.

Hoogtepunten van Indonesië

Om het hele land te ontdekken zou je er maanden kunnen rondreizen. De meeste mensen combineren een paar eilanden tijdens hun reis door Indonesië. En dat is ook wat je moet doen: eilandhoppen, en zeker niet op één eiland blijven. Er is zoveel om te ontdekken! Een paar van de hoogtepunten en bezienswaardigheden op een rij. 

  • Java is het perfecte eiland om je reis te beginnen. Hier maak je kennis met de indrukwekkende Indonesische cultuur. Een zonsopgang tour naar Mount Bromo mag je in ieder geval niet missen! 
  • Bali is het meest populaire eiland: een bestemming voor op je bucketlist. Hier is zoveel te doen: van fietsen door de rijstvelden tot dolfijnen spotten en genieten op de mooiste stranden van Indonesië! Wat wil je nog meer?
  • Sumatra is dé plek voor natuurliefhebbers. In de jungle van Sumatra spot je misschien wel orang-oetans!  

Praktische tips

  • Vliegen naar Jakarta kan rechtstreeks. Daarna neem je binnenlandse vluchten om verder te reizen. De vliegtijd Amsterdam-Jakarta is 13 uur.
  • Het tijdverschil is 6-8 uur met Nederland, afhankelijk van waar in Indonesië je bent. 
  • In Indonesië betaal je met de roepia. Over het algemeen is het een - voor ons - goedkope bestemming: het prijsniveau ligt een heel stuk lager dan in Nederland.
  • Het is een voornamelijk Islamitisch land. Houd daar rekening mee als je op reis gaat.
  • 17 augustus is de Onafhankelijkheidsdag, een nationale feestdag.