Natuur31.10.2021

Noorderlicht in het noorden van Nederland gespot


Het noorderlicht is een bijzonder natuurverschijnsel. Toeristen reizen ervoor af naar het hoge noorden, want rondom de poolcirkel heb je de grootste kans om het spektakel te bewonderen. Af en toe kun je het noorderlicht ook in Nederland zien. Dan moeten de omstandigheden wel perfect zijn. Omdat een krachtige zonnevlam onderweg is naar de aarde kon je het bijzondere lichtspektakel vannacht ook in Nederland waarnemen. We hebben nogal wat lichtvervuiling in ons land, wat het zien van Aurora Borealis extra lastig maakt. Toch zaten veel mensen er klaar voor. Uiteindelijk verschenen er op social media toch foto’s vanuit ons eigen land. In Friesland en een aantal Waddeneilanden was het noorderlicht toch echt waarneembaar.

Weerfotograaf Sytse Schoustra wist het noorderlicht vanaf Terschelling vast te leggen.

Wouter van Bernebeek is Meteoroloog bij Weerplaza en schoot vannacht dit plaatje van het noorderlicht in Friesland.

Deze foto’s die op Terschelling zijn genomen mogen in dit rijtje ook niet ontbreken: wauw!

Fotograaf Albert Wester legde het noorderlicht ook vast op Terschelling.

Noorderlicht ook komende avond misschien te zien

Hoewel het nogal bewolkt is, is er een kans dat het noorderlicht ook de komende avond wordt waargenomen. Tijdens brede opklaringen kan het verschijnsel in het noorden van Nederland misschien weer opduiken. Volgens Weerplaza is de kans het grootst om het noorderlicht te zien tussen 20.00u en 0.00u. Misschien toch de moeite waard om nog even af te reizen naar het noorden van ons land?

Foto header: © Alex oo1 – Adobe Stock

Avatar foto
Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en reisblogger. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land: elke plek heeft iets speciaals. Ook in haar vrije tijd pakt ze graag haar koffers en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

Verder lezen over Nederland

Hoteltip: ontdek het romantische boutique hotel Flora Batava

In de prachtige Gooi-en Vechtstreek staat een landhuis dat is omgebouwd tot chique hotel: Flora Batava in Nieuwersluis. Van de kamers tot de ligging en het heerlijke eten in het restaurant: van een of meerdere nachtjes in dit hotel krijg je geen spijt!

Ontspanning27.06.2024

Hoteltip: ontdek het romantische boutique hotel Flora Batava

aan de Vecht in Nieuwersluis
Wat te doen in Doetinchem en omgeving? Dit zijn de beste tips!

Centraal in de Achterhoek vind je de stad Doetinchem. Wij gingen 24 uur op pad in Doetinchem en hebben de leukste dingen om te doen, te eten en te slapen voor je op een rijtje gezet.

Stedentrips19.06.2024

Wat te doen in Doetinchem en omgeving? Dit zijn de beste tips!

Lunch in Rotterdam: dit zijn de beste plekken!

Breng je binnenkort een bezoek aan Rotterdam? Dat is sowieso een goed idee, want de stad bruist! Het is de perfecte plek om een dag of weekend naartoe te gaan. Naast de Euromast, Markthal en natuurlijk de rivier de Maas,...

Stedentrips13.06.2024

Lunch in Rotterdam: dit zijn de beste plekken!

30 hotspots door de hele stad
Dit zijn de 30 leukste strandtenten van Nederland

Dit zijn de 30 allerleukste strandtenten van Nederland. We hebben er 10 per provincie voor je verzameld. Weet jij alvast waar je moet zijn zodra de zon zich weer laat zien!

Zomer04.06.2024

Dit zijn de 30 leukste strandtenten van Nederland

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Een roadtrip door Nederland, dat is een flinke uitdaging want de keuze is reuze in ons kleine landje. Nederland is namelijk groot genoeg om meerdere interessante routes uit te stippelen. Alle provincies aandoen is een op...

Algemeen29.05.2024

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Wij gaan graag een nachtje of weekend weg in Nederland en gelukkig heb je ook in ons eigen land volop keuze uit mooie accommodaties, want nog steeds openen nieuwe hotels hun deuren. Dit zijn de allermooiste!

Ontspanning22.05.2024

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken

Wist je dat waddeneiland Terschelling een van de beste plekken ter wereld is om sterren te kijken? Op Dark Sky Park De Boschplaat kun je, bij helder weer, een schitterende sterrenhemel zien!

Natuur30.04.2024

Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken

Ga naar Dark Sky Park De Boschplaat
10 keer: de leukste plekken om te lunchen in Breda

Om te lunchen in Breda heb je de keuze uit heel veel leuke eettentjes en restaurants. Maar waar moet je zijn? Wat zijn de leukste hotspots en waar is de lunch het lekkerst? Hou dit lijstje bij de hand: lunchen in Breda d...

Stedentrips23.04.2024

10 keer: de leukste plekken om te lunchen in Breda