Natuur01.10.2021

Roadtrip IJsland: zes dagen in de natuur!


IJsland is een van de mooiste landen van Europa. Een land vol watervallen, geisers, vulkanen en vooral heel veel mooie natuur. Een land waar je als je geluk hebt het magische noorderlicht kunt bewonderen, maar waar je eigenlijk het hele jaar door zeker bent van de beste uitzichten. De ruige natuur zorgt ervoor dat het een van de meest fotogenieke bestemmingen is die ik me maar kan bedenken. Wij maakten een roadtrip door IJsland in zes volle dagen en zagen zoveel natuurschoon dat dit bijzondere land ons hart heeft veroverd. Een roadtrip IJsland mag op je bucketlist!

Wil je weten wat je kunt verwachten en hoe onze dagen eruit zagen? Ik heb de complete reis voor je uitgestippeld. Al deze mooie plekken kun je zien en bewonderen tijdens een roadtrip van zes dagen!

Dag 1: aankomst in Reykjavík

Na aankomst op het vliegveld Keflavik International Airport kun je meteen je huurauto ophalen en kan de reis beginnen. Dat is ongeveer 45 minuten rijden. Een vrij ‘saaie’ weg, maar dat is maar goed ook, want het allermooiste van IJsland moet nog komen.

Wij komen eind van de middag aan en starten onze reis in de hoofdstad van het land Reykjavik. Een stad met een rustig en gemoedelijk centrum, waar je leuke winkels en restaurants vindt. We ervaren Reykjavik wel meer als een dorp en er is vergeleken met andere hoofdsteden niet zoveel te beleven. Maar dat is ook prima, want we weten wat ons nog allemaal te wachten staat. Deze reis staat namelijk vooral in het teken van waanzinnige natuur!

De eerste drie dagen van onze route
De eerste drie dagen van onze route
Het laatste deel van onze roadtrip heeft ook zoveel moois laten zien
Het laatste deel van onze roadtrip heeft ook zoveel moois laten zien
Natuurlijk bezoeken we de bekende kerk van de stad Reykjavik, de Hallgrimskirkja
Natuurlijk bezoeken we de bekende kerk van de stad Reykjavik, de Hallgrimskirkja
Het centrum van Reykjavik voelt een beetje aan als een gezellig dorp
Het centrum van Reykjavik voelt een beetje aan als een gezellig dorp

Dag 2: Seljalandsfoss, Skogafoss & Kirkjufjara strand

We vertrekken op een prachtige herfstdag richting het zuiden van IJsland. De eerste stop op de route van onze roadtrip IJsland is Seljalandsfoss. Een waterval van maar liefst 65 meter hoog. Het is een mooie, maar vooral ook unieke waterval omdat je er helemaal onderdoor kunt lopen. Het is een bijzondere ervaring om achter de waterval te staan en van dichtbij het water naar beneden te zien storten.

Er staat nóg een waterval op het programma, namelijk Skogafoss, want ook die kun je in één dag bezoeken. Skogafoss is maar liefst 60 meter hoog en 25 meter breed. Het water komt met een indrukwekkende kracht naar beneden. Aan de rechterkant van de waterval kun je helemaal omhoog lopen. Niet alleen om de waterval van bovenaf te bekijken, maar ook om nog een tweede waterval erachter te bewonderen.

De route gaat verder richting het plaatsje Vik, maar voordat we daar aankomen maken we een tussenstop bij het uitzichtpunt van Kirkjufjara strand, vlakbij Dyrhólaey. Vanaf de top heb je een geweldig uitzicht over zwarte stranden en hoge kliffen. Wanneer je er tijdens het juiste seizoen bent heb je hier ook kans om de Papegaaiduikers te zien, maar in de herfst zijn deze helaas al vertrokken.

En dat is dus pas dag 1. IJsland zit vol verrassingen die gelukkig ook relatief goed bereikbaar zijn.

Het uitzicht vanaf de zijkant op de Seljalandsfoss
Het uitzicht vanaf de zijkant op de Seljalandsfoss
Het uitzicht vanuit achter de waterval!
Het uitzicht vanuit achter de waterval!
De indrukwekkende Skogafoss waterval
De indrukwekkende Skogafoss waterval
Ik denk dat dit wel het beste uitzicht van de reis door IJsland was!
Ik denk dat dit wel het beste uitzicht van de reis door IJsland was!

Dag 3: Fjaðrárgljúfur, Skaftafell National park & Jökulsárlón

De eerste stop van dag 3: Fjaðrárgljúfur. Dit is een enorme canyon van 2 kilometer lang en 100 meter hoog. Tussen de kloof stroomt er een kleine rivier. Langs de kloof is er een wandelpad aangelegd, waardoor je kunt genieten van een mooie hike met uitzicht over de groene kloof en de rivier.

De volgende stop komt uit bij Skaftafell National park, één van de drie nationale parken van IJsland. Het is weer tijd om een beetje te wandelen en het park te verkennen. Het hoogtepunt van het park vind je namelijk na een klim van 1,5 kilometer bergopwaarts, de Svartifoss. Best een pittige klim, maar het uitzicht wat je krijgt bij aankomst is het dubbel en dwars waard.

Verder op de route ligt het gletsjermeer Fjallsárlón, gelegen aan de gletsjertong Fjallsjökull. Fjallsárlón is een stuk kleiner dan de beroemde gletsjer Jökulsárlón, maar met de geweldige achtergrond is dit ook zeker een indrukwekkend plaatje. Bovendien vind je hier niet zoveel toeristen, dus kun je lekker rustig van je uitzicht genieten.

Gletsjer Jökulsárlón

Wanneer je dan nog net iets verder doorrijdt vind je de beroemde gletsjer Jökulsárlón. Van de Breiðamerkurjökull, onderdeel van de Vatnajöjull-gletsjer breken continu grote stukken ijs af, die terecht komen in het gletsjermeer Jökulsárlón. Een bijzondere ervaring om die grote, scherpe brokken ijs in het meer te zien liggen. Ze smelten en breken uit elkaar waardoor het meer er telkens weer anders uit ziet. Als je goed tussen de ijsbrokken kijkt heb je een goede kans om ook zeehonden te spotten.

Omdat we ons beperken tot het zuiden en westen van IJsland zijn we genoodzaakt aan het einde van deze dag weer terug te rijden naar het plaatsje Vik. Kost even wat extra tijd, maar zorgt er wel voor dat je het beste uit je zesdaagse trip haalt!

Een korte klim omhoog brengt je op dit prachtige uitzicht van Fja\u00f0r\u00e1rglj\u00fafur
Een korte klim omhoog brengt je op dit prachtige uitzicht van Fjaðrárgljúfur
Ook de Fjalls\u00e1rl\u00f3n geeft ons een een prachtig uitzicht
Ook de Fjallsárlón geeft ons een een prachtig uitzicht
J\u00f6kuls\u00e1rl\u00f3n: De bekendste gletsjer van IJsland
Jökulsárlón: De bekendste gletsjer van IJsland

Dag 4: Kerið, Gullfoss & Geysir


Vandaag staat een gedeelte van de beroemde Golden Circle op het programma. Het is een van de bekendste routes van een roadtrip IJsland en dat merk je dan ook gelijk aan de drukte van toeristen.

De eerste stop van deze dag is bij de waterval Gluggafos. Na een korte klim kun je deze ook van bovenaf bewonderen. Bovendien kun je ook onder de waterval zitten en het water met grote kracht van heel dichtbij naar beneden zien storten. De volgende onbekende waterval voor het grote publiek is Urrioafoss. Een prachtige brede waterval die je nagenoeg helemaal voor jezelf hebt.

De volgende stop is het Kerio Crater Lake. Een kleurrijke krater met een knalblauw meertje. Je kunt om de krater heen lopen en ook de afdaling naar beneden maken om het meer van dichterbij te bekijken. Eerlijk gezegd niet heel bijzonder, maar omdat het op de route ligt is een korte stop zo gemaakt.

Verderop de Golden Circle route vind je een van de bekendste watervallen van het land, namelijk Gullfoss. Een enorme kracht van water komt er naar beneden gestroomd en het is dan ook een indrukwekkend uitzicht.

We eindigen de dag in Geysir, waar we de geothermische activiteit bewonderen. Het hoogtepunt van deze plek is de geiser Strokkur die om de 4 tot 8 minuten tot explosie komt.

Tip: Als je in de buurt van Geysir slaapt kunt je eind van de dag of ’s morgens vroeg in alle rust naar de geisers.

Nog een onbekende bij het grote publiek de Urrioafoss
Nog een onbekende bij het grote publiek de Urrioafoss
Keri\u00f0, een zogenaamde explosiekrater 3000 jaar geleden ontstaan
Kerið, een zogenaamde explosiekrater 3000 jaar geleden ontstaan
Een van de bekendste watervallen van IJsland: Gullfoss
Een van de bekendste watervallen van IJsland: Gullfoss
De enige nog werkende geiser van IJsland staat klaar om uit te barsten
De enige nog werkende geiser van IJsland staat klaar om uit te barsten
En dit is het resultaat!
En dit is het resultaat!

Dag 5: Thingvellir National Park, Hraunfossar en Barnafoss

De laatste stop van de Golden Circle Route is het Thingvellir National Park. Het park is bekend omdat het op de breuklijn tussen de tektonische platen van Europa en Noord-Amerika ligt. Metingen hebben aangetoond dat de vlakte per jaar maximaal 8mm daalt en met dezelfde hoeveelheid breder wordt. Verder vind je er ook een waterval en is het park is een perfecte uitvalbasis om dag te beginnen met een mooie wandeling.

Iets verderop vind je de Hraunfossar en Barnafoss watervallen. Ook deze zijn veel minder toeristisch, maar daarom zeker niet minder mooi! Wat de 900 meter brede Hraunfossar zo speciaal maakt is dat het water voordat het naar beneden stroomt, onder de grond door kanalen van lava vanuit het lavaveld Hallmundarhraun loopt. Het water lijkt hierdoor vanuit het niets uit de wand te verschijnen.

Vanaf de parkeerplaats bij Hraunfossar loop je in 5 minuten door naar Barnafoss. De omgeving leent zich prima voor een mooie wandeling met prachtig uitzicht.

Einde van de dag wordt de reis vervolgd richting het schiereiland Snaefellsnes om morgen daar onze reis weer te kunnen vervolgen.

De breuklijn, watervallen en grote vissen. Je vindt van alles in dit park
De breuklijn, watervallen en grote vissen. Je vindt van alles in dit park
Een prachtig park voor een mooie wandeling
Een prachtig park voor een mooie wandeling
Een prachtig park voor een mooie wandeling
Een prachtig park voor een mooie wandeling

Dag 6: Het schiereiland Snaefellsnes

Op dag 6 staat het schiereiland Snaefellsness in het westen van IJsland op het programma. Een gebied dat ook well ‘IJsland in het klein’ wordt genoemd. We zien de witte ijskap van de Snaefellsjökull-vulkaan, Mount Kirkjufell, watervallen, uitgestrekte lavavelden en extreme rotsformaties. Allemaal even mooi, bijzonder en bovendien lekker rustig!

Het leuke is dat lang niet iedereen die een roadtrip door IJsland maakt ook Snaefellsness bezoekt en dus is het hier minder druk met andere reizigers. Alleen al daarom zou ik je zeker aanrader om dit mooie schiereiland niet over te slaan.

Een van de weinige witte stranden die IJsland rijk is
Een van de weinige witte stranden die IJsland rijk is
Zo nieuwsgierig eigenlijk naar wie hier woont?
Zo nieuwsgierig eigenlijk naar wie hier woont?

Vier tips voor een roadtrip IJsland

Van te voren hadden we al veel gehoord van IJsland, maar het land heeft onze verwachtingen meer dan overtroffen. Wat is het prachtig! Je hoeft geen moeite te doen voor een mooie foto, want er zijn 1001 mooie plekken in dit land. Tot slot nog een paar tips:

 • Het is aan te raden om van te voren je hotels te boeken. IJsland wordt steeds populairder en dat betekent dat hotels ook eerder vol zitten. Het dichtstbijzijnde volgende hotel kan een heel stuk rijden zijn, dus weer voorbereid.
 • Een huurauto is natuurlijk onmisbaar. Huurauto’s in IJsland kun je onder andere huren via Sunny Cars, dan ben je 100 procent verzekerd. En dat reist wel zo prettig! Wij hebben de hele route met een gewone auto afgelegd. Soms was dat wel even vervelend, omdat je toch wel wat gravelwegen tegen komt op weg naar een bezienswaardigheid. Al met al was het niet te moeite om een veel duurdere 4WD te huren. Dit is natuurlijk wel een must als je echt de binnenlanden in wilt.
 • Misschien wel de mooiste periode om IJsland te bezoeken is de herfst. Er ligt nog geen sneeuw, de temperatuur is aangenaam en de gele bladeren van de bomen maken de uitzichten extra bijzonder. Bovendien heb je kans om het noorderlicht te zien van september t/m maart.
 • Kijk verder dan alleen de Golden Circle. Deze is beroemd omdat het natuurlijk heel mooi is, maar ook omdat dit een gemakkelijke route is voor een kort bezoek aan IJsland. Vergeet niet dat er buiten deze route om nog veel meer moois te zien is. Bovendien is dat veel minder toeristisch, waardoor je soms een bezienswaardigheid helemaal voor je alleen hebt.

Op reis naar IJsland

Heb jij inmiddels zin gekregen in een vakantie naar IJsland? Dan kunnen deze tips je wellicht helpen om je reis te boeken.

Plan je reis

 • Het is ongeveer 3 uur vliegen naar IJsland (rechtstreeks).
 • Je landt op Keflavik Airport, op 45 minuten rijden van hoofdstad Reykjavik.
 • Vliegen naar IJsland kan onder andere met Icelandair.
 • Goedkope vliegtickets boek je via Transavia.
 • Een complete vakantie naar de mooiste plekken van IJsland boek je bij Voigt Travel.
 • Maak je liever een avontuurlijke roadtrip door IJsland? BBI Reizen is gespecialiseerd in reizen op maat naar IJsland.
 • Losse hotels boek je via Booking.com. Een aanrader is Hotel Reykjavik Marina.
 • Een goede huurauto is in IJsland onmisbaar. Boek deze via Sunny Cars.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Leonie Tiemessen

Leonie is online marketeer, levensgenieter en gek op reizen! Daarnaast houdt ze van lekker eten, fotograferen, volleyballen en fietsen. Haar favoriete bestemming is zonnig en heeft een goede mix van cultuur en natuur!

Verder lezen over IJsland

Naar IJsland in maart: dit moet je weten

IJsland is een droombestemming. Met watervallen, geisers en vulkanen is dit het perfecte land voor natuurliefhebbers. Maar wat is nu het beste seizoen om naar IJsland te gaan? Ik ben er inmiddels verschillende keren geweest en heb nu ook IJsland in de winter mogen ervaren, in de maand maart om precies te zijn. En dat is toch wel een hele bijzondere maand om IJsland te bezoeken.

Winter22.03.2024

Naar IJsland in maart: dit moet je weten

Ontdek het buitenaardse Hverir in het noorden van IJsland

IJsland is een van de meest fascinerende landen op aarde. Het landschap borrelt en pruttelt op willekeurige plekken, wat resulteert in zwavelgasrijke poelen en soms hevige vulkaanuitbarstingen.

Natuur11.03.2024

Ontdek het buitenaardse Hverir in het noorden van IJsland

Dit is de mooiste alternatieve roadtrip door IJsland

Maak de allermooiste alternatieve roadtrip door IJsland! Je start in Reykjavik en rijdt vanaf daar naar het noorden. Verwacht een robuust landschap, uitgestrekte natuur en wegen waarop je bijna niemand anders tegenkomt. Een geweldig avontuur!

Natuur08.01.2024

Dit is de mooiste alternatieve roadtrip door IJsland

De spectaculaire vulkaanuitbarsting in Grindavik in IJsland in beeld

Vulkaanuitbarstingen in IJsland komen regelmatig voor. En op dit moment is er ook weer een vulkaan aan het uitbarsten, en dat levert altijd spectaculaire beelden op. Door de lavafonteinen kleurt de lucht oranje en rood.

Natuur20.12.2023

De spectaculaire vulkaanuitbarsting in Grindavik in IJsland in beeld

De 5 mooiste plekken om het noorderlicht te zien!

Aurora Borealis, het noorderlicht, is een van de meest bijzondere natuurfenomenen. Het is de mooiste lichtshow ter wereld, aan ons gegeven door Moeder Natuur. Je kunt het noorderlicht alleen zien als het donker is en dan...

Natuur21.11.2023

De 5 mooiste plekken om het noorderlicht te zien!

De 15 mooiste plekken in IJsland die je gezien móet hebben

IJsland is een van de meest populaire bestemmingen van de laatste jaren. Helemaal terecht, want dit land heeft zoveel natuurschoon, dat wil je met eigen ogen zien! Maar waar begin je? Wat zijn de mooiste plekken in IJsla...

Natuur21.09.2023

De 15 mooiste plekken in IJsland die je gezien móet hebben

Verliefd op IJsland na het zien van deze buitenaardse beelden!

IJsland: we kunnen er geen genoeg van krijgen... Het land van vuur en ijs. Van trollen, fjorden, gletsjers en vulkanen. Eén groot natuurparadijs, waar je uren kunt rondrijden zonder iemand tegen te komen. Hringvegur 1:...

Natuur01.12.2022

Verliefd op IJsland na het zien van deze buitenaardse beelden!

+ de 5 hoogtepunten
Iceland Trail: vijf dagen hiken door de spectaculaire IJslandse natuur

IJsland is een spectaculaire natuurbestemming met fjorden, gletsjers en vulkanen. Geen land in Europa heeft zo’n gigantische aantrekkingskracht op avonturiers als IJsland. Je kunt er uren rondrijden zonder iemand tegen...

Natuur06.03.2022

Iceland Trail: vijf dagen hiken door de spectaculaire IJslandse natuur

Verder lezen over Outdoor Reizen

De 6 mooiste bestemmingen voor single outdoor reizen

Kanoën in Zweden, hiken in Zwitserland of canyoning in Portugal: wil je op vakantie vooral actief bezig zijn in de natuur, dan zijn deze single outdoor reizen wellicht iets voor jou!

Algemeen11.07.2024

De 6 mooiste bestemmingen voor single outdoor reizen

De 5 leukste dingen om te doen in de Soča-vallei in Slovenië

De heldere blauwe rivieren die door Slovenië stromen maken indruk. Dat geldt zeker voor de smaragdgroene Soča-rivier. Het is een van de mooiste gletsjerrivieren van Europa. Deze rivier loopt over een lengte van 96 kilometer door het land, met daarnaast de Soča trail.

Natuur27.12.2023

De 5 leukste dingen om te doen in de Soča-vallei in Slovenië

Great Soča Gorge: een adembenemende kloof in Slovenië

Slovenië is een land waar je van de ene verbazing in de andere valt. En net als je denkt dat je álle mooie plekken gezien hebt, dan ontdek je de Great Soča Gorge. Smaragdgroen helder water dat door een schitterende, r...

Natuur03.11.2023

Great Soča Gorge: een adembenemende kloof in Slovenië

De beste outdoor tips voor het Zwarte Woud in Baden-Württemberg

Met indrukwekkende landschappen vol watervallen, bossen en bergmeren is het Zwarte Woud in Baden-Württemberg een van de mooiste regio's in Duitsland. Tussen al dat natuurgeweld liggen de mooiste Duitse dorpen verscholen...

Natuur26.10.2023

De beste outdoor tips voor het Zwarte Woud in Baden-Württemberg

Vijf toffe tips om West-Zweden te ontdekken

In het zuidwesten van Zweden, met de stad Göteborg als toegangspoort, ligt een waanzinnige outdoor-bestemming op je te wachten. Een indrukwekkende kustlijn met rotsachtige eilanden en plateaubergen wordt afgewisseld met...

Natuur12.04.2023

Vijf toffe tips om West-Zweden te ontdekken

Ontdek de 8 mooiste plekken in Zuid-Finland

Zo ver als je kunt kijken zie je niets dan natuur. Alleen wat knusse rode houten huisjes die het eindeloze landschap doorbreken. Om je heen is er niets dan rust en stilte. De zon zorgt voor een aangename warmte. Op je ei...

Zomer31.03.2023

Ontdek de 8 mooiste plekken in Zuid-Finland

De 5 beste outdoor tips voor een vakantie in Salzkammergut

Salzkammergut is de verborgen parel van Oberösterreich. Deze regio in Oostenrijk is namelijk helemaal niet zo bekend onder Nederlanders en is indrukwekkend mooi. Hier ligt onder andere het beeldschone dorpje Hallstatt,...

Zomer12.03.2023

De 5 beste outdoor tips voor een vakantie in Salzkammergut

Dit wil je doen in Dalarna, Zweden: 5 toffe outdoor tips

De uitgestrekte bossen, glooiende heuvels en enorme meren in de Zweedse regio Dalarna nodigen uit om ontdekt te worden. Heb je zin om de natuur in te gaan? Dan is dit een uitstekende plek om je uit te leven op de allerle...

Natuur27.01.2023

Dit wil je doen in Dalarna, Zweden: 5 toffe outdoor tips

Verder lezen over Roadtrip

Causeway Coastal Route: de roadtrip van je leven door Noord-Ierland

Helemaal in het noorden van Noord-Ierland, in het land van romantische kastelen en fabelachtige legendes, ligt de Causeway Coastal Route. Een adembenemede weg langs ruige kusten, groene heuvels, fotogenieke dorpjes en we...

Natuur19.06.2024

Causeway Coastal Route: de roadtrip van je leven door Noord-Ierland

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Een roadtrip door Nederland, dat is een flinke uitdaging want de keuze is reuze in ons kleine landje. Nederland is namelijk groot genoeg om meerdere interessante routes uit te stippelen. Alle provincies aandoen is een op...

Algemeen29.05.2024

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

Wil je een avontuurlijke roadtrip maken? De Mae Hong Son Loop in Thailand voert je 800 kilometer lang door bergen, jungle, rijstvelden en langs de mooiste grotten en watervallen. Het is een aanrader voor iedereen die houdt van roadtrippen en daar de tijd voor wil nemen.

Natuur14.05.2024

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Zuid-Engeland gaat je compleet verrassen. Zonovergoten stranden, ruige kliffen en lieflijke dorpjes: het is er allemaal aan de Engelse zuidkust. Maar bijna niemand weet dat. En misschien moeten we dat juist zo houden? De...

Zomer18.03.2024

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De Côte d’Azur, een gebied dat zich uitstrekt van Saint-Tropez tot de Frans-Italiaanse grens. Het is een van ’s werelds bekendste en beste bestemmingen aan zee. Dit is natuurlijk niet zonder reden! Je vindt er prach...

Zomer22.02.2024

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

Voor de kust in de helderblauwe Adriatische zee liggen tientallen bewoonde, prachtige eilanden. En dus hop je hier tijdens het roadtrippen ook van eiland naar eiland om de mooiste plekken van Kroatië te ontdekken. Magische zonsondergangen en dromerige dorpen maken de reis compleet. Volg de kustlijn voor een waanzinnig roadtrip door Kroatië! Wij hebben de ultieme route voor je uitgestippeld en laten je zien wat de beste plekken zijn om te stoppen.

Algemeen20.02.2024

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


Zuid-Afrika heeft alles te bieden waar je als reiziger naar op zoek bent. Het is hét perfect land voor onze favoriete manier van reizen: roadtrippen. Stap in de auto en ga op zoek naar de perfecte mix van stranden, bergen, safari's, wijngaarden en heerlijk eten.

Algemeen13.02.2024

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


Verder lezen over Rondreizen

De 6 mooiste bestemmingen voor single outdoor reizen

Kanoën in Zweden, hiken in Zwitserland of canyoning in Portugal: wil je op vakantie vooral actief bezig zijn in de natuur, dan zijn deze single outdoor reizen wellicht iets voor jou!

Algemeen11.07.2024

De 6 mooiste bestemmingen voor single outdoor reizen

Combineer het mooiste van Vietnam en Cambodja in één rondreis

Eén van de mooiste rondreizen die je in Zuidoost-Azië kunt maken is een combinatie van de landen Vietnam en Cambodja. En de mooiste hoogtepunten kun je perfect samen zien in één rondreis! Wij geven je handige tips voor het maken van een reis naar deze bijzondere landen.

Algemeen17.05.2024

Combineer het mooiste van Vietnam en Cambodja in één rondreis

dit zijn dé vijf hoogtepunten
Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen op Koh Chang

Koh Chang is het op een na grootste eiland van Thailand. Een prachtige bestemming waar je je met gemak een tijdje vermaakt. Je vindt hier steile heuvels, mooie stranden, watervallen en authentieke vissersdorpjes. Een plaatje van een eiland!

Zomer09.05.2024

Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen op Koh Chang

10 dingen die je vooral niet moet doen in Thailand

Thailand is een walhalla voor reisliefhebbers. Het is daarnaast dé bestemming voor backpackers, je kunt er gemakkelijk en goedkoop rondreizen en contact leggen met medereizigers. Het veelzijdige land heeft ontzettend ve...

Algemeen12.07.2023

10 dingen die je vooral niet moet doen in Thailand

Dit zijn de don'ts!
Rondreis Peru en Bolivia: de 10 mooiste plekken in 3 weken

Er bestaat vrijwel geen land op aarde met zoveel variatie in natuur en cultuur als Peru. In het zuiden van het land liggen één van de grootste cultuurschatten op aarde: van het oude Incarijk. Mysterieus Machu Picchu is...

Algemeen09.01.2023

Rondreis Peru en Bolivia: de 10 mooiste plekken in 3 weken

de 9 mooiste stops
De 7 leukste dingen om te doen in de omgeving van Bangkok

Wij zijn groot fan van Thailand. Het land in Zuidoost-Azië is ontzettend veelzijdig, de bevolking is supervriendelijk, de natuur is schitterend en het Thaise eten is onovertroffen. Dit is typisch een bestemming waar je...

Algemeen19.11.2022

De 7 leukste dingen om te doen in de omgeving van Bangkok

Roadtrip langs de oostkust van Australië: dé 9 hoogtepunten

Als een roadtrip door Australië nog niet op je bucketlist staat, dan is dit hét moment om 'm erop te zetten. Het is een regelrechte droomreis. Australië is een van de grootste en tegelijkertijd dunbevolktste landen op...

Algemeen04.07.2022

Roadtrip langs de oostkust van Australië: dé 9 hoogtepunten

+ de perfecte route
De 7 mooiste plekken in Zuid-Afrika die je gezien moet hebben

Zuid-Afrika is een van de meest veelzijdige landen ter wereld. Steden van wereldklasse, adembenemende natuur met wisselende landschappen en een schitterende kustlijn. Woestijnen, bergen, cultuur en wilde dieren: Zuid-Afr...

Algemeen10.06.2022

De 7 mooiste plekken in Zuid-Afrika die je gezien moet hebben