Als je ergens moet zijn voor een heerlijke culinaire stedentrip, dan is het wel bij onze zuiderburen. In het Westen van Vlaanderen ligt Brugge, de regio met de meeste Michelin-sterren in Vlaanderen. Gent is dé bestemming met allerlei typische zoete Belgische lekkernijen, maar de meest complete stad voor fijnproevers is toch wel Antwerpen. De stad aan de Schelde is veel meer dan de stad van de kunst, de architectuur en de geweldige winkelstraten. Antwerpen barst van de culinaire hotspots en dit zijn 5 tips voor een onvergetelijk culinair weekend in Antwerpen!
1. Antwerpen en chocoladekunstwerken
Deze stad is het beste te omschrijven als de chocoladehemel. Chocolade maken is hier een ambacht dat met veel liefde wordt uitgevoerd. Chocoladewinkel Burie aan het begin van de Korte Gasthuisstraat is een plek waar je zeker even binnen moet wippen, al is het alleen maar om naar de chocoladekunstwerken in de etalage te kijken. En er is nog veel meer, waarvan de stadswandeling langs de beste chocolade-hotspots misschien wel de leukste is. Dat is dus de stad ontdekken met vooral heel veel proeven!