Stedentrips19.07.2018

8 schitterende stadsparken over de hele wereld


Het is een van de leukste dingen om te doen tijdens een stedentrip: chillen in een stadspark. Lekker op een kleedje met wat hapjes en drankjes genieten van het leven in de stad. Wij hebben de acht mooiste stadsparken over de hele wereld voor je verzameld!

1. Place de Vosges – Parijs

Parijs heeft heel veel mooie stadsparken, maar Place des Vosges is de leukste van allemaal. In feite is het een plein met in het midden een klein stadspark. Place des Vosges is een exact vierkant van 140 bij 140 meter en wordt omringd door 36 identieke huizen met een symmetrische architectuur.

2. Central Park – New York City

Een lijstje met de mooiste stadsparken ter wereld is niet compleet zonder de beroemdste van allemaal: Central Park in New York City. Het is een plek die miljoenen bezoekers per jaar trekt, maar waar het eigenlijk nooit echt heel erg druk is. Central Park is groot genoeg om in deze wereldstad toch een rustpunt te zijn.

3. Park Güell – Barcelona

Park Güell in Barcelona is anders dan alle andere mooie stadsparken over de hele wereld. Het is een prachtig groen park met een heel mooi uitzicht over de stad, maar is vooral beroemd om de kunstwerken van Gaudí. De de dubbele trap met Salamander en met de bank mozaïek zijn de pronkstukken van Park Güell.

4. Stanley Park – Vancouver

Stanley Park is hét stadspark van de Canadese stad Vancouver. Het is een park van ruim 400 ha en biedt een aantal hele mooie uitzichten over de skyline van de stad. Normaal gesproken is dit ook een plek waar je sporters tegenkomt: hardlopers, fietsers, skaters en wandelaar: iedereen duikt Stanley Park in voor een workout.

5. Villa Borghese – Rome

Het mooiste stadspark van Rome is Villa Borghese, vernoemd naar de prachtige villa midden in het park die nu een museum is. Het is een prachtig groen park met allerlei sculpturen. In het drukke Rome is een wandeling door dit park echt een verademing, je komt er even helemaal tot rust.

6. Greenwich Park – Londen

Het beroemdste park van Londen is Hyde Park, maar stiekem is Greenwich Park veel mooier. Van hieruit heb je namelijk fenomenaal uitzicht over de stad. Hier vind je overigens ook de klok waar alle ander klokken ter wereld op worden afgestemd. De klok met Greenwich Mean Time kun je in dit park bewonderen.

7. Ueno Park – Tokyo

Als er één land is dat barst van de schitterende stadsparken, dan is het Japan. En de mooiste vind je in hoofdstad Tokyo: Uneo Park. Zeker wanneer de kersenbomen in dit park in bloei staan, dan is het spectaculair om door dit stadspark te wandelen. Naast bomen en planten vind je er overigens ook oude tempels, een museum en zelfs een dierentuin.

8. Company’s Garden – Kaapstad

Midden in het centrum van Kaapstad ligt the Company’s Garden: een prachtig, groen stadspark met bloemen, beelden en fonteinen waar je even lekker tot rust kunt komen. Het is de voormalige moestuin van de VOC – ook wel Kompanjiestuin genoemd – die in de 17e eeuw werd aangelegd om de VOC-schepen op weg naar het oosten te bevoorraden met verse groenten en fruit. De historie maakt dit een extra bijzonder stadspark, maar nu is het vooral een fantastische plek om te ontspannen.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.