`

Winter02.11.2012

Cursus bergredding voor off piste skiërs en snowboarders


Wintersport is een heerlijke hobby. Je geniet van de natuur, bent de hele dag lekker buiten en ook nog actief bezig. Maar geheel zonder risico’s is het niet. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je kunt niet alleen in een simpele val iets breken, maar het gevaar van sneeuwverschuivingen lawines) is er ook nog. Voor wie onder een lawine terecht komt, kan dat fatale gevolgen hebben.

Bergredder Menno Boermans en Berggids Michiel Engelsman organiseren daarom namens Ascent Safety BV een EHBO-cursus speciaal gericht op off piste skiërs en snowboarders. Tijdens een cursus van drie dagen oefen je aan de hand van korte theorielessen en realistische praktijkscenario’s hoe je op een juiste wijze hulp verleent aan gewonden.

Cursus bergredding

Je leert levensreddend handelen bij verschillende letsels. Je traint waar je op moet letten bij onderkoeling en ook hoe je de overlevingskansen van een lawineslachtoffer verhoogt. Hoe je een gebroken been of arm verzorgt, hoe je reanimeert, wat hoogteziekte is, hoe je met beperkte middelen een brancard maakt en hoe je optimaal samenwerkt met de professionele reddingsdienst. Ook is er een oefening in het donker en wordt een sneeuwhol gemaakt.

Deze kennis komt goed van pas mocht je ooit een keer in een noodgeval de nacht buiten moeten doorbrengen. Tot slot laten de docenten je kennis maken met de nieuwste veiligheidsmaterialen (zoals de lawine airbag) en wordt besproken wat er in je EHBO-kit thuis hoort.

De cursus wordt gegeven in Chamonix (Frankrijk) van 14 tot 16 december 2012. Inschrijven kan via eerstehulp.nl.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.