Zomer11.04.2012

Nieuwe website ‘Waar schijnt de zon wel’?


Nu het in Nederland maar regenachtig en koud is, wil je eigenlijk weten ‘Waar schijnt de zon wel’? Laat dat nu net de naam zijn van een nieuw initiatief: waarschijntdezonwel.nl. Je zoekt op deze website op basis van de actuele temperatuur op de vakantiebestemming of op basis van historische klimaatdata. De website zoekt naar bestemmingen waar de temperatuur voldoet aan wat jij wil. Je kiest een minimum en een maximum, kiest je budget en hoe lang je wilt blijven en je krijgt een overzicht van bestemmelingen die aan je voorkeur voldoen.

Iedere zonbestemming krijgt daarnaast iedere maand een cijfer: de Sunfactor. Hiermee zien bezoekers snel waar de kans op zonnig vakantieweer op dat moment het grootst is. De Sunfactor wordt samengesteld op basis van voorkeurstemperaturen van reizigers, aantal zonuren, hoeveelheid neerslag, aantal regendagen, nachttemperatuur, klimaatzones en orkaankans.

Oprichter Caroline Ferguson: “Het klimaat in Nederland is onze belangrijkste inspiratiebron. De zon heeft zich hier nauwelijks laten zien vorige zomer, terwijl de meeste mensen toch willen genieten van lekker weer tijdens hun vakantie. Veel Nederlanders ontvluchten het slechte weer door de zon elders op te zoeken, maar zij twijfelen vaak over waar het klimaat wél fijn is tijdens hun vakantie. Wij bieden ze de mogelijkheid om vakantiebestemmingen te zoeken op basis van actuele verwachtingen of op basis van historische data. Dat is uniek in Nederland.”

waar-schijnt-de-zon-wel
waar-schijnt-de-zon-wel
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.