Zomer17.04.2012

100 dagen tot aan de Olympische Spelen in Londen 2012


Vandaag is het nog precies 100 dagen tot de Olympische Spelen in Londen van start gaan. De Olympische Spelen worden gehouden van 27 juli tot 12 augustus. Op 18 mei zal het Olympisch Vuur al aankomen in Groot-Brittannië en daar een tocht gaan maken. Van 29 augustus tot 9 september worden de Paralympische Spelen gehouden, uiteraard ook in Londen.

De Olympische Spelen zijn niet voor het eerst in Londen. Al twee keer eerder was dat zo. Het merendeel van 8,8 miljoen tickets zijn inmiddels verkocht, maar voor sommige onderdelen zijn nog kaartjes te krijgen. Houd de websites van London2012.com en ATP in de gaten voor het laatste nieuws. Uiteraard zijn er in Londen in Hyde Park, Victoria Park en op Trafalgar Square reuzenschermen, waar men live de wedstrijden kan volgen.

Overnachten in Londen tijdens de Olympische Spelen
In opmaat naar de Spelen zijn in Londen veel nieuwe accommodaties geopend. Tegen de tijd dat de Spelen van start gaan, telt de stad ruim 120.000 kamers variërend van eenvoudig tot zeer luxe. In het centrum van de stad en dichtbij de Olympische onderdelen zal de beschikbaarheid laag en de prijs hoog zijn, maar in vele andere Londense wijken is nog betaalbare accommodatie te vinden. Naast hotelkamers zijn er 30.000 bedden beschikbaar gesteld in studentenaccommodaties en campussen. Ook de diverse campings rondom Londen vormen een gezellig en betaalbaar alternatief.

Naast een aantal bestaande campings, worden er voor de Spelen ook speciale campings opgezet, waaronder de alom bekende Oranje camping. Op de campings zijn vaak podia waar artiesten optreden en schermen waar je de Spelen ook vanaf de camping kunt volgen. Zelfs een gratis verblijf behoort tijdens de Spelen tot de mogelijkheden. Het enige wat men moet doen, is zich inschrijven via Trustedhousesitters om in contact te komen met een Brits gezin dat een ‘oppasser’ zoekt voor hun woning tijdens hun vakantie. Lukt het niet om in Londen een geschikte accommodatie te vinden, neem dan de moeite om even net buiten de stad te kijken. Kent en Essex liggen op steenworp afstand en door de snelle treinverbinding tussen Stratford en St. Pancras International Train Station zeer makkelijk bereikbaar. Ook steden als Brighton, Cambridge en Oxford zijn goede keuzes, ze liggen binnen een uur vanaf Londen en geven ook de kans om wat meer van het land te zien. Lees hier meer tips voor accommodatie.

Alle belangrijke data op een rijtje
18 mei – Aankomst Olympische vlam in Groot-Brittannië
19 mei – 27 juli – Tocht van de Olympische fakkel door Groot-Brittannië
21 mei – 100 dagen tot de start van de Paralympische Spelen
27 juli – Openingsceremonie Olympische Spelen
12 juli – Sluitingsceremonie Olympische Spelen
29 augustus – Openingsceremonie Paralympische Spelen
9 september – Sluitingsceremonie Paralympische Spelen

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.