Zomer27.02.2010

Duurzame vakantiehuizen en appartementen bij HomeAway.nl


Mensen worden steeds milieubewuster, ook als zij op vakantie zijn. Mijn tips voor ecologisch verantwoord reizen helpen daar wellicht al een beetje aan bij. Maar het kan nog beter! Er zijn drie belangrijke punten waarop we onze eco-vakanties nóg ‘groener’ kunnen maken en het milieu minder aantasten: het reizen, ons verblijf en ons doen en laten. Wat betreft het verblijf is duidelijk, dat het huren van een privé vakantiewoning veel energiebesparender en milieuvriendelijker is dan het gebruik maken van een hotelkamer. In een huis heb je namelijk zelf de controle over de verlichting, de verwarming, de air-conditioning, de was en het afval.

Er zijn volop prachtige milieuvriendelijke vakantiehuizen beschikbaar die hieraan voldoen. Op HomeAway.nl vind je tips met vakantiehuizen die helemaal ‘groen’ zijn. En dan moet je niet alleen maar denken aan huizen midden in de natuur, ook voor een milieuvriendelijke city-trip kan je hier terecht. Zoals in Brugge, of in Nice. Kijk zelf!

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.