Zomer18.01.2022

De perfecte rondreis door Zuid-Afrika: dit zijn de zeven mooiste stops


Zuid-Afrika is de perfecte vakantiebestemming voor een verre reis, want dit land heeft echt álles. Dat klinkt misschien cliché, maar het is echt waar: het land heeft verbluffende natuur, wereldse steden, wilde dieren en de lekkerste wijn. En de enige manier om het mooiste van Zuid-Afrika zelf te ontdekken is door het maken van een rondreis. De beste reistijd om deze reis te maken is als het bij ons winter is, dus ergens tussen november en maart. Dan heb je namelijk zeker in het zuiden lekker weer en de minste kans op regen.

Route rondreis Zuid-Afrika

Waar begin je met je reis en wat wil je allemaal zien en doen onderweg? Wij hebben de perfecte route voor een rondreis door Zuid-Afrika voor je samengesteld! Afstanden zijn groot en de plekken die je gaat zien mega indrukwekkend. Daar wil je de tijd voor nemen, dus trek hier zeker drie weken voor uit! Let’s go!

Zuid-Afrika: handig om te weten

Ga je op reis naar Zuid-Afrika dan is het goed om je op tijd voor te bereiden. Het is een lange reis om er te komen, maar dat is het meer dan waard. Hoe lang is het vliegen naar Zuid-Afrika? Dat hangt af van naar welke stad je vliegt. De meest logische steden zijn Kaapstad en Johannesburg. Tijdsverschil is er niet: in Zuid-Afrika is het net zo laat als in Nederland. Wat wel goed is om te weten is dat de seizoenen hier omgedraaid zijn. Het is winter in Zuid-Afrika als het bij ons zomer is en andersom. De winter in Zuid-Afrika begint dus in juni en de zomer in december. Wist je trouwens dat er hier een land ligt dat compleet wordt omsloten door Zuid-Afrika? Het is Lesotho, dat een zogenaamde binnenstaat genoemd wordt. Daarnaast is Swaziland een apart Koninkrijk binnen Zuid-Afrika en grenst ook aan Mozambique.

Vliegtijden Nederland – Zuid-Afrika

 • Vliegtijd Amsterdam – Johannesburg: 11 uur
 • Vliegtijd Amsterdam – Kaapstad: 12,5 uur
 • Tijdsverschil Nederland – Zuid-Afrika: geen
 • Aanbevolen vaccinaties: DTP + Hepatitis A + gele koorts (vraag de GGD om advies)

Wat is de hoofdstad van Zuid-Afrika?

Veel mensen vragen zich af wat de hoofdstad van Zuid-Afrika is. Daar is geen eenvoudig antwoord op te geven, want dit land heeft er namelijk drie: Kaapstad, Pretoria en Bloemfontein. Pretoria is de bestuurlijke macht, Kaapstad is de wetgevende macht en Bloemfontein is de rechterlijke macht.

De perfecte route voor een rondreis door Zuid-Afrika
De perfecte route voor een rondreis door Zuid-Afrika

Route voor je rondreis door Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een groot land, daarom is het verstandig om van tevoren een route voor je rondreis uit te stippelen. Deze route loopt van Johannesburg naar Kaapstad. Of andersom natuurlijk, afhankelijk van je beginpunt. Dit is wat ons betreft de perfecte route voor een eerste kennismaking met Zuid-Afrika!

1. Creatief Johannesburg

De perfecte stad om je rondreis door Zuid-Afrika te beginnen is Johannesburg, een stad waar je wel een beetje moet weten waar je precies moet zijn, omdat niet iedere wijk even goed is. De afgelopen jaren is Johannesburg enorm gegroeid, de inwoners zijn jong en de stad ontwikkelt zich sterk. De wijk Maboneng aan de oostkant van Johannesburg is hip, jong, artistiek en vol in ontwikkeling, een fantastische plek om rond te struinen en de creativiteit en relaxte sfeer te ervaren. Voor een avondje uit moet je in Braamfontein zijn en in SoWeTo (South Western Townships) vind je volop historie. Genoeg te zien en doen, dus trek hier zeker twee volle dagen voor uit!

<em>Maboneng in Johannesburg: jong, hip en artistiek<\/em>
Maboneng in Johannesburg: jong, hip en artistiek

2. De Panoramaroute

Vergaap je aan de uitzichten langs de Panoramaroute! Langs deze route zie je mooiste panorama’s van heel Zuid-Afrika. Deze schilderachtige route in het noordoosten van Zuid-Afrika is de perfect stop tussen Johannesburg en het Krugerpark. Trek een tot twee dagen uit om de route te rijden, zodat je voldoende stops kunt bezoeken en op het gemakje kunt bewonderen. Vergaap je aan het uitzicht van God’s Window en hike langs de cilindervormige rotsformaties bij Bourke’s Luck Potholes. Wandel naar de hoogste waterval langs de route, de Sabie Falls en neem een verkoelende duik in de Mac Pools. De omgeving barst van de sfeervolle plaatsjes die je als uitvalsbasis voor de route kunt gebruiken, zoals Pilgrim’s Rest, Hazyview en Graskop. Het is ook leuk om in een van deze plaatsjes te lunchen of ga picknicken bij een van de uitzichtpunten langs de Panoramaroute.

Vergaap je aan de uitzichten langs de Panoramaroute
Vergaap je aan de uitzichten langs de Panoramaroute

3. Op zoek naar de Big Five in Kruger National Park

Het Krugerpark is voor veel mensen de aanleiding om een bezoek aan Zuid-Afrika te brengen. Dat is ook niet zo gek, want in dit prachtige park ter grootte van de helft van Nederland leeft the Big Five: de olifant, neushoorn, leeuw, buffel en het luipaard. En wie wil deze dieren nou niet met eigen ogen in het wild zien? In het Krugerpark vind je diverse kampen waar je kunt overnachten en excursies door het park kunt boeken. Ook kun je met je eigen huurauto door het Krugerpark rijden om zelf op zoek te gaan naar The Big Five en de andere wilde dieren in het park. Boek ook zeker een game drive met een gids. Zij weten waar de kans het grootst is om wilde dieren te spotten en ze kunnen je meer vertellen over het nationale park en de dieren. Een must do tijdens je Zuid-Afrika rondreis!

Spot the Big Five in het Krugerpark
Spot the Big Five in het Krugerpark

4. Nijlpaarden spotten in St. Lucia

Het plaatsje St. Lucia ligt in het iSimangaliso Wetland Park: een uitgestrekt moerasland aan de noordoostkust van Zuid-Afrika. Vanuit St Lucia kun je met een boot richting het gelijknamige meer varen om de grootste inwoners uit deze omgeving te spotten: de nijlpaarden. De kans dat je hier een nijlpaard ziet is bijna 100%. Overdag liggen ze in het koele water, maar ’s nachts komen ze het land op om het vers gemaaide gras van de bewoners in St. Lucia op te eten. De verkeersborden met ‘Beware of hippos at night’ staan hier dus niet voor niets langs de weg. Ben je even toe aan wat anders? Rijd dan het nationale park ten noorden van St. Lucia in om te genieten van de prachtige natuur, schilderachtige uitzichtpunten, wilde dieren en het uitgestrekte zandstrand bij Cape Vidal.

Nijlpaarden spotten in St. Lucia
Nijlpaarden spotten in St. Lucia

5. De Garden Route

De Garden Route, ook wel bekend als de Tuinroute, bestaat uit de mooiste stukjes van het zuiden van Zuid-Afrika achter elkaar geplakt. Een adembenemende roadtrip van ongeveer 700 kilometer langs de kuststrook, die je met de auto aflegt. Het begint ongeveer in Mossel Bay in de Westkaap en het eindigt ongeveer in Jeffreys Bay in de Oostkaap. Onderweg kom je langs prachtige natuurgebieden, Addo Elephant Park, de hoogste bungeejump ter wereld, de beste surfspots en tussen juni en november kun je walvissen spotten! Een rondreis Zuid-Afrika is niet compleet zonder de Garden route te rijden.

Onderweg kom je onder andere langs Robberg \u00a9 Codegoni Daniele - Fotolia
Onderweg kom je onder andere langs Robberg © Codegoni Daniele - Fotolia

6. Stellenbosch & Franschhoek

Zuid-Afrika staat bekend om haar heerlijke wijnen. De bekendste wijndorpen zijn Stellenbosch en Franschhoek. Stellenbosch is de meest bekende en ligt in een idyllische vallei. Je vindt er meer dan 50 wijnhuizen welke prachtig gelegen liggen tegen de heuvels. Franschhoek is een wat kleiner en authentieker dorp waar ook super goede restaurants te vinden zijn. Je vindt er de mooiste wijnhuizen zoals La Motte en Chamonix. Ben je een echte wijnliefhebber? Dan kun je misschien net zo goed de Wijnroute doen, je gaat dan naar Stellenbosch, Franschhoek, Paarl en Wellington.

De lekkerste wijnen proef je in Stellenbosch en Franschhoek
De lekkerste wijnen proef je in Stellenbosch en Franschhoek

7. Kaapstad

Het eindpunt van je rondreis door Zuid-Afrika is Kaapstad, een van de mooiste en meest indrukwekkende steden ter wereld. Je kunt er zo gigantisch veel toffe dingen doen! Je hebt er fenomenale stranden, schitterende bergen om te beklimmen, gezellige markten en een prachtige botanische tuin. Eén van de allerleukste dingen die je hier kunt doen is een mini roadtrip maken naar Kaap de Goede Hoop én Lion’s Head beklimmen bij zonsondergang. Mocht je je hart nog niet verloren zijn aan Zuid-Afrika, dat gebeurt dat hier in Kaapstad…

Camps Bay, een van die geweldige stranden in Kaapstad!
Camps Bay, een van die geweldige stranden in Kaapstad!

Nog meer informatie om je voor te bereiden op je reis door Zuid-Afrika

 • Auto huren: in Zuid-Afrika rijden ze aan de linkerkant van de weg. Huur je een auto? Dan vind je het waarschijnlijk fijn als dat een automaat is, zodat je niet hoeft te wennen aan het schakelen met je linkerhand. De meeste huurauto’s zijn automaten, maar check het altijd even als je een reservering maakt. Ga na of de verhuurmaatschappij om een internationaal rijbewijs vraagt.
 • Geld: de munteenheid van Zuid-Afrika is de Rand (ZAR). 1 Rand is (op dit moment) ongeveer € 0,05 cent waard. Zorg er altijd voor dat je voldoende cash op zak hebt want pinnen is niet overal mogelijk. Neem ook een creditcard mee en bewaar je pasjes en cash op verschillende plekken.
 • Visum: reizigers met een Nederlandse nationaliteit hebben geen visum nodig. Je mag maximaal drie maanden in Zuid-Afrika blijven.
 • Reisstekker: vergeet je reisstekker niet. Om in te pluggen in het stopcontact heb je een grote 3-potige verloopstekker nodig.
 • Internet: de meeste hotels, campings en resorts hebben snelle wifi. Het mobiele netwerk is ook goed. Als je rondreist kan het daarom handig zijn om een Zuid-Afrikaans simkaartje te kopen bij aankomst. Zo kun je gemakkelijk navigeren of onderweg iets opzoeken.

Op reis naar Zuid-Afrika

Heb jij inmiddels zin gekregen in een vakantie naar Zuid-Afrika? Dan kunnen deze tips je wellicht helpen om je reis te boeken.

Plan je reis

 • Je kunt vanuit Amsterdam het beste vliegen naar Johannesburg of Kaapstad.
 • Het is ongeveer 11 uur vliegen naar Johannesburg en 12 uur naar Kaapstad (rechtstreeks).
 • Er is slechts één uur tijdsverschil tussen Nederland en Zuid-Afrika.
 • Goedkope vliegtickets naar Zuid-Afrika vind je via TIX.nl.
 • Een goede huurauto is natuurlijk onmisbaar. Boek deze via Sunny Cars.
 • Of bekijk de (groeps)rondreizen van Djoser en Sawadee.
 • Losse bouwstenen of Zuid-Afrika reizen op maat boek je bij VanVerre.nl en Riksja Travel.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}

Headerfoto © R.M. Nunes – Adobe Stock

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Gerelateerde artikelen

De Tuinroute in Zuid-Afrika: dit zijn de mooiste plekken onderweg

De Tuinroute is een van de mooiste roadtrips die je in Zuid-Afrika kunt maken. De Tuinroute is een combinatie van wegen die lopen tussen Kaapstad en Port Elizabeth over een lengte van ongeveer 700 kilometer. Het is de mo...

Natuur27.11.2023

De Tuinroute in Zuid-Afrika: dit zijn de mooiste plekken onderweg

Zo mooi is een mini roadtrip naar Kaap de Goede Hoop!

Mocht je Kaapstad nog niet op je bucketlist hebben gezet, dan wordt dat de hoogste tijd. Kaapstad is één van de leukste en mooiste steden ter wereld, en dat komt ook wel een beetje omdat je daar een ongelofelijk mooie...

Zomer04.01.2023

Zo mooi is een mini roadtrip naar Kaap de Goede Hoop!

De 10 coolste dingen om te doen in Kaapstad

Er zijn maar weinig wereldsteden die kunnen tippen aan de veelzijdigheid van Kaapstad in Zuid-Afrika. Het is zonder twijfel een van de mooiste steden ter wereld. Dat heeft te maken met de geschiedenis van Kaapstad, de Mo...

Stedentrips03.01.2023

De 10 coolste dingen om te doen in Kaapstad

Deze vijf video’s laten je de onontdekte kant van Afrika zien

Het zou een mooie zomer worden: verre reizen naar tropische stranden, dichte oerwouden en stomend eten met exotische kruiden, en onvergetelijke ontmoetingen met mensen uit andere culturen. Helaas: corona heeft woest om z...

Natuur12.06.2020

Deze vijf video’s laten je de onontdekte kant van Afrika zien

Panoramaroute: de mooiste route door Zuid-Afrika

Ga je naar het Krugerpark in Zuid-Afrika? Dan mag de Panoramaroute zeker niet in je reisprogramma ontbreken! Ons startpunt van de route, Sabie, ligt op pakweg een uur rijden van de Numbi Gate, een van de toegangspoorten...

Natuur24.06.2017

Panoramaroute: de mooiste route door Zuid-Afrika

Verder lezen over Roadtrip

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Een roadtrip door Nederland, dat is een flinke uitdaging want de keuze is reuze in ons kleine landje. Nederland is namelijk groot genoeg om meerdere interessante routes uit te stippelen. Alle provincies aandoen is een op...

Algemeen29.05.2024

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

Wil je een avontuurlijke roadtrip maken? De Mae Hong Son Loop in Thailand voert je 800 kilometer lang door bergen, jungle, rijstvelden en langs de mooiste grotten en watervallen. Het is een aanrader voor iedereen die houdt van roadtrippen en daar de tijd voor wil nemen.

Natuur14.05.2024

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Zuid-Engeland gaat je compleet verrassen. Zonovergoten stranden, ruige kliffen en lieflijke dorpjes: het is er allemaal aan de Engelse zuidkust. Maar bijna niemand weet dat. En misschien moeten we dat juist zo houden? De...

Zomer18.03.2024

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De Côte d’Azur, een gebied dat zich uitstrekt van Saint-Tropez tot de Frans-Italiaanse grens. Het is een van ’s werelds bekendste en beste bestemmingen aan zee. Dit is natuurlijk niet zonder reden! Je vindt er prach...

Zomer22.02.2024

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

Voor de kust in de helderblauwe Adriatische zee liggen tientallen bewoonde, prachtige eilanden. En dus hop je hier tijdens het roadtrippen ook van eiland naar eiland om de mooiste plekken van Kroatië te ontdekken. Magische zonsondergangen en dromerige dorpen maken de reis compleet. Volg de kustlijn voor een waanzinnig roadtrip door Kroatië! Wij hebben de ultieme route voor je uitgestippeld en laten je zien wat de beste plekken zijn om te stoppen.

Algemeen20.02.2024

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


Zuid-Afrika heeft alles te bieden waar je als reiziger naar op zoek bent. Het is hét perfect land voor onze favoriete manier van reizen: roadtrippen. Stap in de auto en ga op zoek naar de perfecte mix van stranden, bergen, safari's, wijngaarden en heerlijk eten.

Algemeen13.02.2024

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


De beste landen in Europa voor vakanties met een elektrische auto

In Europa zijn inmiddels zo'n 600.000 laadpunten voor elektrische auto's te vinden en dat aantal groeit iedere week. Maar het ene laadpunt is het andere niet en daar kom je al gauw achter als je naar het buitenland reist. In sommige landen is het nog een hele uitdaging om een laadpaal te vinden, in bepaalde delen van Europa zijn ze zelfs onvindbaar, en op andere plaatsen zijn ze super traag. Maar in welk land vind je de meeste (goede) laadpunten? Waar kun je als EV-rijder met een gerust hart een roadtrip maken? We hebben de beste landen in Europa voor een roadtrip met een elektrische auto voor je op een rij gezet.

Algemeen24.01.2024

De beste landen in Europa voor vakanties met een elektrische auto

Verder lezen over Rondreizen

Combineer het mooiste van Vietnam en Cambodja in één rondreis

Eén van de mooiste rondreizen die je in Zuidoost-Azië kunt maken is een combinatie van de landen Vietnam en Cambodja. En de mooiste hoogtepunten kun je perfect samen zien in één rondreis! Wij geven je handige tips voor het maken van een reis naar deze bijzondere landen.

Algemeen17.05.2024

Combineer het mooiste van Vietnam en Cambodja in één rondreis

dit zijn dé vijf hoogtepunten
Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen op Koh Chang

Koh Chang is het op een na grootste eiland van Thailand. Een prachtige bestemming waar je je met gemak een tijdje vermaakt. Je vindt hier steile heuvels, mooie stranden, watervallen en authentieke vissersdorpjes. Een plaatje van een eiland!

Zomer09.05.2024

Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen op Koh Chang

10 dingen die je vooral niet moet doen in Thailand

Thailand is een walhalla voor reisliefhebbers. Het is daarnaast dé bestemming voor backpackers, je kunt er gemakkelijk en goedkoop rondreizen en contact leggen met medereizigers. Het veelzijdige land heeft ontzettend ve...

Algemeen12.07.2023

10 dingen die je vooral niet moet doen in Thailand

Dit zijn de don'ts!
Rondreis Peru en Bolivia: de 10 mooiste plekken in 3 weken

Er bestaat vrijwel geen land op aarde met zoveel variatie in natuur en cultuur als Peru. In het zuiden van het land liggen één van de grootste cultuurschatten op aarde: van het oude Incarijk. Mysterieus Machu Picchu is...

Algemeen09.01.2023

Rondreis Peru en Bolivia: de 10 mooiste plekken in 3 weken

de 9 mooiste stops
De 7 leukste dingen om te doen in de omgeving van Bangkok

Wij zijn groot fan van Thailand. Het land in Zuidoost-Azië is ontzettend veelzijdig, de bevolking is supervriendelijk, de natuur is schitterend en het Thaise eten is onovertroffen. Dit is typisch een bestemming waar je...

Algemeen19.11.2022

De 7 leukste dingen om te doen in de omgeving van Bangkok

Roadtrip langs de oostkust van Australië: dé 9 hoogtepunten

Als een roadtrip door Australië nog niet op je bucketlist staat, dan is dit hét moment om 'm erop te zetten. Het is een regelrechte droomreis. Australië is een van de grootste en tegelijkertijd dunbevolktste landen op...

Algemeen04.07.2022

Roadtrip langs de oostkust van Australië: dé 9 hoogtepunten

+ de perfecte route
De 7 mooiste plekken in Zuid-Afrika die je gezien moet hebben

Zuid-Afrika is een van de meest veelzijdige landen ter wereld. Steden van wereldklasse, adembenemende natuur met wisselende landschappen en een schitterende kustlijn. Woestijnen, bergen, cultuur en wilde dieren: Zuid-Afr...

Algemeen10.06.2022

De 7 mooiste plekken in Zuid-Afrika die je gezien moet hebben

De leukste route voor een rondreis door Andalusië: de 6 mooiste plekken

Andalusië is de meest zuidelijke regio van Spanje. Daar waar de zon bijna altijd schijnt, waar je sfeervolle steden vindt en waar de tapas en sangria nóg lekkerder smaken. Andalusië is een fantastische en veelzijdige...

Algemeen18.05.2022

De leukste route voor een rondreis door Andalusië: de 6 mooiste plekken

Verder lezen over Zuid-Afrika

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


Zuid-Afrika heeft alles te bieden waar je als reiziger naar op zoek bent. Het is hét perfect land voor onze favoriete manier van reizen: roadtrippen. Stap in de auto en ga op zoek naar de perfecte mix van stranden, bergen, safari's, wijngaarden en heerlijk eten.

Algemeen13.02.2024

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


De Tuinroute in Zuid-Afrika: dit zijn de mooiste plekken onderweg

De Tuinroute is een van de mooiste roadtrips die je in Zuid-Afrika kunt maken. De Tuinroute is een combinatie van wegen die lopen tussen Kaapstad en Port Elizabeth over een lengte van ongeveer 700 kilometer. Het is de mo...

Natuur27.11.2023

De Tuinroute in Zuid-Afrika: dit zijn de mooiste plekken onderweg

7 x waarom je Zuid-Afrika met Swaziland moet combineren

Zuid-Afrika biedt alles wat je avonturen-, natuur-, stads- en strandhart nodig heeft. Bergen - zoals Drakensbergen - de mooiste stranden met aan de ene kant heel koud Atlantisch water en aan de andere kant de warme Indis...

Algemeen26.05.2023

7 x waarom je Zuid-Afrika met Swaziland moet combineren

Zo mooi is een mini roadtrip naar Kaap de Goede Hoop!

Mocht je Kaapstad nog niet op je bucketlist hebben gezet, dan wordt dat de hoogste tijd. Kaapstad is één van de leukste en mooiste steden ter wereld, en dat komt ook wel een beetje omdat je daar een ongelofelijk mooie...

Zomer04.01.2023

Zo mooi is een mini roadtrip naar Kaap de Goede Hoop!

De 10 coolste dingen om te doen in Kaapstad

Er zijn maar weinig wereldsteden die kunnen tippen aan de veelzijdigheid van Kaapstad in Zuid-Afrika. Het is zonder twijfel een van de mooiste steden ter wereld. Dat heeft te maken met de geschiedenis van Kaapstad, de Mo...

Stedentrips03.01.2023

De 10 coolste dingen om te doen in Kaapstad

De 7 mooiste plekken in Zuid-Afrika die je gezien moet hebben

Zuid-Afrika is een van de meest veelzijdige landen ter wereld. Steden van wereldklasse, adembenemende natuur met wisselende landschappen en een schitterende kustlijn. Woestijnen, bergen, cultuur en wilde dieren: Zuid-Afr...

Algemeen10.06.2022

De 7 mooiste plekken in Zuid-Afrika die je gezien moet hebben

Reizen buiten Europa eindelijk weer mogelijk: 5 mooie bestemmingen voor een verre reis

Buiten Europa reizen was de afgelopen jaren lastig en naar sommige landen zelfs onmogelijk. Goed nieuws voor iedereen die al twee jaar droomt van een vakantie naar bijvoorbeeld Sri Lanka, Thailand, Canada, Brazilië of Z...

Vliegen17.02.2022

Reizen buiten Europa eindelijk weer mogelijk: 5 mooie bestemmingen voor een verre reis

Deze vijf video’s laten je de onontdekte kant van Afrika zien

Het zou een mooie zomer worden: verre reizen naar tropische stranden, dichte oerwouden en stomend eten met exotische kruiden, en onvergetelijke ontmoetingen met mensen uit andere culturen. Helaas: corona heeft woest om z...

Natuur12.06.2020

Deze vijf video’s laten je de onontdekte kant van Afrika zien