Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land dat álles heeft: prachtige natuur, wereldse steden en lekkere wijn. Een vakantie naar Zuid-Afrika wordt er een om nooit meer te vergeten!

Het land is zo'n 30 keer groter dan Nederland, met kustlijn van meer dan 3.000 kilometer. Kaapstad is de perfecte stad om je rondreis te beginnen. Beklim de Tafelberg en reis naar Kaap de Goede Hoop, het meest zuidelijke puntje. Bezoek het indrukwekkende Robbeneiland en reis door naar de uitgestrekte wijnvelden van de Westkaap. Niet vergeten wat van die lekkere wijn te proeven!

Op safari in Zuid-Afrika

Zonder wilde dieren te zien is je reis natuurlijk niet compleet. Ga op safari om de Big Five te spotten! Het Kruger National Park in het noordoosten is daarvoor de perfecte plek, maar er zijn nog veel meer nationale parken die je niet wilt missen, zoals Drakensbergen, Nationaal Park Tsitsikamma en Mlilwane Wildlife Santctuary.

Zuid-Afrika: handig om te weten

Ga je op reis naar Zuid-Afrika dan is het goed om je op tijd voor te bereiden. Het is een lange reis om er te komen, maar het is de reis wel meer dan waard. Hoe lang is het vliegen naar Zuid-Afrika? Dat hangt af van naar welke stad je vliegt. De meest logische steden zijn Kaapstad en Johannesburg. Tijdsverschil is er niet: in Zuid-Afrika is het net zo laat als in Nederland. Wat wel goed is om te weten is dat de seizoenen hier omgedraaid zijn. Het is winter in Zuid-Afrika als het bij ons zomer is en andersom. De winter in Zuid-Afrika begint dus in juni en de zomer in december. Wist je trouwens dat er hier een land ligt dat compleet wordt omsloten door Zuid-Afrika? Het is Lesotho, dat een zogenaamde binnenstaat genoemd wordt.

  • Vliegtijd Amsterdam - Johannesburg: 11 uur
  • Vliegtijd Amsterdam - Kaapstad: 12,5 uur
  • Tijdsverschil Nederland - Zuid-Afrika: geen
  • Inentingen: DTP + Hepatitis A (vraag de GGD om advies)

Hoofdstad Zuid-Afrika

Veel mensen vragen zich af wat de hoofdstad van Zuid-Afrika is. Daar is geen eenvoudig antwoord op te geven, want dit land heeft er namelijk drie: Kaapstad, Pretoria en Bloemfontein. Pretoria is de bestuurlijke macht, Kaapstad is de wetgevende macht en Bloemfontein is de rechterlijke macht. 

Onbekende plekken

Het bijzondere aan een vakantie naar Zuid-Afrika is dat hier echt heel veel te ontdekken valt. Naast de beroemde reizen zoals de Panoramaroute en de Tuinroute zijn hier ook onbekende plekken te vinden die misschien wel nog mooier zijn. De Noord-Kaap bijvoorbeeld, die nog bijna niemand weet te vinden. Of de westkust. Het is juist leuk om daar op reis te gaan en zelf mooie plekken in Zuid-Afrika te ontdekken. Dit zijn de mooiste, minst bekende bezienswaardigheden op een rij.