Zomer04.01.2023

Zo mooi is een mini roadtrip naar Kaap de Goede Hoop!


Mocht je Kaapstad nog niet op je bucketlist hebben gezet, dan wordt dat de hoogste tijd. Kaapstad is één van de leukste en mooiste steden ter wereld, en dat komt ook wel een beetje omdat je daar een ongelofelijk mooie roadtrip kunt maken: naar Kaap de Goede Hoop. Het is het zuidelijkste puntje van het Kaapse Schiereiland en wordt ook een beetje gezien als de plek waar de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan elkaar ontmoeten. Dat is niet helemaal waar, want dat is een klein stukje verderop, maar deze symbolische betekenis van Kaap de Goede Hoop is wel bewaard gebleven.

Wanneer je in Kaapstad bent, dan moet je zeker weten één dag van je tijd uittrekken voor een mini roadtrip naar Kaap de Goede Hoop. Het is niet zozeer dat beroemde bordje op de winderige kaap dat indruk maakt, maar het is vooral de reis er naartoe. De weg naar Kaap de Goede Hoop is zo ongelofelijk mooi om te rijden, zeker wanneer je kiest voor Chapman’s Peak Drive (ooit is uitgeroepen voor een van de mooiste wegen ter wereld). Een fenomenale kustweg die zich door het rotsachtige landschap kronkelt.

De perfecte route naar Kaap de Goede Hoop

Wanneer je begint in Kaapstad dan is dit de ideale route om te rijden. Deze stops moet je sowieso maken, want er is echt veel veel moois te zien onderweg.

 • Kaapstad
 • Victoria Road
 • Houtbaai
 • Chapman’s Peak Drive
 • Noordhoek
 • Cape Point
 • Kaap de Goede Hoop
 • Boulders Beach
 • Simon’s Town
 • Muizenberg
 • Kaapstad

Deze mini roadtrip is 145 kilometer lang. Dat is dus perfect om in één dag te doen, al zou je er zeker ook langer voor uit kunnen trekken. Door te overnachten in Simon’s Town bijvoorbeeld. De route vind je hier in Google Maps.

Mocht je deze roadtrip écht op je gemak doen, ga dan zeker ook snorkelen met zeehonden in Houtbaai, een onvergetelijke ervaring. En het barst er ook van de leuke visrestaurants (en in het weekend is er markt!).

Links rijden in Zuid-Afrika

Zoek je een goed huurauto in Kaapstad? Wij huren altijd auto’s bij Sunny Cars omdat je dan 100 procent verzekerd bent en nooit te maken krijgt met extra kosten. Wel zo prettig!

Er is wel nog iets waar je rekening mee moet houden: In Zuid-Afrika wordt links gereden. Ben je dat niet gewend, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om niet zelf te rijden, maar een georganiseerde tour naar Cape Point te boeken. Het voordeel is dat dan alles geregeld is, maar je bent natuurlijk minder flexibel om extra of langere stops te maken. Overigens is links rijden in de eerste paar minuten misschien een beetje onwennig, maar daarna rij je alsof je altijd al zo reed.

De perfecte route voor een roadtrip naar Kaap de Goede Hoop
De perfecte route voor een roadtrip naar Kaap de Goede Hoop

Onderweg kom je zoveel duizelingwekkende mooie plekken tegen en dat begint eigenlijk als als je nog in Kaapstad zelf bent. De weg naar het zuiden – Victoria Road – neemt je mee langs de mooiste stranden van Kaapstad zoals Clifton Beaches en Camps Bay en eindigt bij Houtbaai. Daar zwemmen zeehonden en kun je zelf ook het water in.

Vervolgens begin je aan een van de de allermooiste kustwegen die je ooit gaat rijden: Chapman’s Peak Drive. Je kijkt je ogen uit over de bochtige weg, het uitzicht op de oceaan en de natuur om je heen. Een stukje verderop kom je langs maagdelijk witte stranden zoals Noordhoek en Platboom. Bereid je wel voor dat het onderweg behoorlijk hard kan waaien in deze regio, stormkaap was namelijk ook een prima naam voor dit zuidelijke schiereiland geweest.

Table Mountain National Park

Om bij Cape Point en Kaap de Goede Hoop te komen, moet je het Table Mountain National Park binnengaan. Op Cape Point zelf vind je een vuurtoren met een prachtige ligging. Daar kun je naartoe wandelen of een kabelbaantje nemen. En ja, dat is behoorlijk toeristisch, maar het is wel echt de moeite waard want het uitzicht daarboven is fenomenaal. Helemaal beneden aan de kust zie je de woeste golven tegen de rotsen aanslaan en dat is geweldig om naar te kijken.

Tip: het is slim om vooraf al je tickets en tours voor Kaap de Goede Hoop te boeken

Uiteindelijk wil je natuurlijk ook naar Kaap de Goede Hoop, en hoewel het op dat exacte punt vooral gaat om dat ene bordje waar je op de foto gaat, is dat absoluut de moeite waard. Het is het meest zuidwestelijke puntje van het Afrikaanse continent. Een prachtige plek waar het heel hard kan waaien. Een hoed, pet of zonnebril kun je beter in de auto laten.

Pinguïns op Boulders Beach!

De meest aandoenlijke plek van deze mini-roadtrip is Boulders Beach, een strandje met prachtige ronde rotsen. Dit strand is opgeëist is door een hartveroverende pinguïnkolonie die niet meer van plan is nog te vertrekken. En het allerleukste is: je kunt er met ze zwemmen! Dus zwemkleding mee als je deze roadtrip gaat maken en hop, het water in. Daar moet je wel echt even de tijd voor nemen.

Op de weg terug zijn er nog twee stops die zeker de moeite waard zijn: Simon’s Town en Muizenberg. Simon’s Town is een klein dorpje aan het water met een lieflijke haven, die ooit vooral door de Nederlanders gebruikt werd. Het dorpje is dan ook vernoemd naar de Nederlander Simon van der Stel (net als wijnregio Stellenbosch). Muizenberg is een leuk dorpje met een prachtig strand dat vooral in trek is bij watersporters, je kunt hier namelijk fantastisch surfen.

Wanneer je terug in de auto zit richting Kaapstad kun je je eigenlijk niet voorstellen dat je dit allemaal in één dag gezien hebt, maar dat kan dus wel. Neem je precies deze route dan rijd je zo’n 150 kilometer, maar dat is zonder te stoppen. Het is zeker wel de moeite om deze roadtrip in meerdere dagen te doen, zeker met een camper, want onderweg kom je prachtige kampeerplaatsen tegen! Doe je ‘m wel in één dag dan heb je wellicht wat meer tijd in Kaapstad, waar zo vreselijk veel leuks te doen is!

Victoria Road, een schitterende kustweg langs de Twaalf Apostelen
Victoria Road, een schitterende kustweg langs de Twaalf Apostelen
Houtbaai, waar je kunt zwemmen met zeehonden
Houtbaai, waar je kunt zwemmen met zeehonden
Op het topje van Chapman`s Peak
Op het topje van Chapman`s Peak
Chapman`s Peak Drive, een van de mooiste kustwegen ter wereld
Chapman`s Peak Drive, een van de mooiste kustwegen ter wereld
Uitzicht over het schitterende strand van Noordhoek
Uitzicht over het schitterende strand van Noordhoek
Uitkijken over Cape Point
Uitkijken over Cape Point
Het beroemde bordje op Kaap de Goede Hoop
Het beroemde bordje op Kaap de Goede Hoop
Boulders Beach, op bezoek bij de pingu\u00efns
Boulders Beach, op bezoek bij de pinguïns
Hier kun je zwemmen met ping\u00efns en dat is zo leuk!
Hier kun je zwemmen met pingïns en dat is zo leuk!
De fraaie haven van Simon`s Town
De fraaie haven van Simon`s Town
Wilde golven op Muizenberg Beach
Wilde golven op Muizenberg Beach

Op reis naar Zuid-Afrika

Heb jij inmiddels zin gekregen in een vakantie naar Zuid-Afrika om deze mini roadtrip naar Kaap de Goede hoop te rijden? Dan kunnen deze tips je wellicht helpen om je reis te boeken.

Plan je reis

 • Goedkope vliegtickets naar Kaapstad vind je via TIX.nl.
 • Een goede huurauto is natuurlijk onmisbaar voor deze mini roadtrip. Via Sunny Cars ben je 100 procent verzekerd.
 • Een complete vakantie naar Zuid-Afrika (vlucht + accommodatie +safari's) boek je bij TUI.nl.
 • Losse bouwstenen of Zuid-Afrika reizen op maat boek je bij VanVerre Reizen of via Riksja Travel.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Gerelateerde artikelen

De 10 coolste dingen om te doen in Kaapstad

Er zijn maar weinig wereldsteden die kunnen tippen aan de veelzijdigheid van Kaapstad in Zuid-Afrika. Het is zonder twijfel een van de mooiste steden ter wereld. Dat heeft te maken met de geschiedenis van Kaapstad, de Mo...

Stedentrips03.01.2023

De 10 coolste dingen om te doen in Kaapstad

Zwemmen met pinguïns op Boulders Beach in Zuid-Afrika

Wist je dat je in Zuid-Afrika kunt zwemmen met pinguïns? Het kan op Boulders Beach, op een uur rijden vanuit Kaapstad. Het is een van de leukste dingen die je hier in de omgeving kunt doen. Boulders Beach is een schitte...

Natuur03.06.2018

Zwemmen met pinguïns op Boulders Beach in Zuid-Afrika

zooooooooo leuk!!
Lion’s Head beklimmen: dit móet je doen in Kaapstad

Een reis naar Kaapstad in Zuid-Afrika is niet compleet zonder Lion's Head te beklimmen. Deze eigenwijze berg vormt een vreemde maar tegelijkertijd verleidelijke pukkel in de skyline van Kaapstad. Vanuit zo ongeveer ieder...

Stedentrips22.04.2017

Lion’s Head beklimmen: dit móet je doen in Kaapstad

De schoonheid van Kaapstad in 30 foto’s

Als er één wereldstad is die niet op je bucketlist mag ontbreken, dan is het Kaapstad. De combinatie van de bergen, de zee, een bruisende stad en schitterende natuur - allemaal binnen handbereik - maakt dit tot een van...

Stedentrips14.04.2017

De schoonheid van Kaapstad in 30 foto’s

De Noord-Kaap is het grote geheim van Zuid-Afrika

De Big Five spotten in Zuid-Afrika, het prijkt - volledig terecht - op menig bucketlist. In combinatie met Kaapstad en een roadtrip door de West-Kaap is dat een fantastische reis. Er is echter een deel van Zuid-Afrika da...

Algemeen09.03.2017

De Noord-Kaap is het grote geheim van Zuid-Afrika

Verder lezen over Roadtrip

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

Wil je een avontuurlijke roadtrip maken? De Mae Hong Son Loop in Thailand voert je 800 kilometer lang door bergen, jungle, rijstvelden en langs de mooiste grotten en watervallen. Het is een aanrader voor iedereen die houdt van roadtrippen en daar de tijd voor wil nemen.

Natuur14.05.2024

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Zuid-Engeland gaat je compleet verrassen. Zonovergoten stranden, ruige kliffen en lieflijke dorpjes: het is er allemaal aan de Engelse zuidkust. Maar bijna niemand weet dat. En misschien moeten we dat juist zo houden? De...

Zomer18.03.2024

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De Côte d’Azur, een gebied dat zich uitstrekt van Saint-Tropez tot de Frans-Italiaanse grens. Het is een van ’s werelds bekendste en beste bestemmingen aan zee. Dit is natuurlijk niet zonder reden! Je vindt er prach...

Zomer22.02.2024

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

Voor de kust in de helderblauwe Adriatische zee liggen tientallen bewoonde, prachtige eilanden. En dus hop je hier tijdens het roadtrippen ook van eiland naar eiland om de mooiste plekken van Kroatië te ontdekken. Magische zonsondergangen en dromerige dorpen maken de reis compleet. Volg de kustlijn voor een waanzinnig roadtrip door Kroatië! Wij hebben de ultieme route voor je uitgestippeld en laten je zien wat de beste plekken zijn om te stoppen.

Algemeen20.02.2024

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


Zuid-Afrika heeft alles te bieden waar je als reiziger naar op zoek bent. Het is hét perfect land voor onze favoriete manier van reizen: roadtrippen. Stap in de auto en ga op zoek naar de perfecte mix van stranden, bergen, safari's, wijngaarden en heerlijk eten.

Algemeen13.02.2024

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


De beste landen in Europa voor vakanties met een elektrische auto

In Europa zijn inmiddels zo'n 600.000 laadpunten voor elektrische auto's te vinden en dat aantal groeit iedere week. Maar het ene laadpunt is het andere niet en daar kom je al gauw achter als je naar het buitenland reist. In sommige landen is het nog een hele uitdaging om een laadpaal te vinden, in bepaalde delen van Europa zijn ze zelfs onvindbaar, en op andere plaatsen zijn ze super traag. Maar in welk land vind je de meeste (goede) laadpunten? Waar kun je als EV-rijder met een gerust hart een roadtrip maken? We hebben de beste landen in Europa voor een roadtrip met een elektrische auto voor je op een rij gezet.

Algemeen24.01.2024

De beste landen in Europa voor vakanties met een elektrische auto

Dit is de mooiste alternatieve roadtrip door IJsland

Maak de allermooiste alternatieve roadtrip door IJsland! Je start in Reykjavik en rijdt vanaf daar naar het noorden. Verwacht een robuust landschap, uitgestrekte natuur en wegen waarop je bijna niemand anders tegenkomt. Een geweldig avontuur!

Natuur08.01.2024

Dit is de mooiste alternatieve roadtrip door IJsland

Verder lezen over Zuid-Afrika

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


Zuid-Afrika heeft alles te bieden waar je als reiziger naar op zoek bent. Het is hét perfect land voor onze favoriete manier van reizen: roadtrippen. Stap in de auto en ga op zoek naar de perfecte mix van stranden, bergen, safari's, wijngaarden en heerlijk eten.

Algemeen13.02.2024

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


De Tuinroute in Zuid-Afrika: dit zijn de mooiste plekken onderweg

De Tuinroute is een van de mooiste roadtrips die je in Zuid-Afrika kunt maken. De Tuinroute is een combinatie van wegen die lopen tussen Kaapstad en Port Elizabeth over een lengte van ongeveer 700 kilometer. Het is de mo...

Natuur27.11.2023

De Tuinroute in Zuid-Afrika: dit zijn de mooiste plekken onderweg

7 x waarom je Zuid-Afrika met Swaziland moet combineren

Zuid-Afrika biedt alles wat je avonturen-, natuur-, stads- en strandhart nodig heeft. Bergen - zoals Drakensbergen - de mooiste stranden met aan de ene kant heel koud Atlantisch water en aan de andere kant de warme Indis...

Algemeen26.05.2023

7 x waarom je Zuid-Afrika met Swaziland moet combineren

De 10 coolste dingen om te doen in Kaapstad

Er zijn maar weinig wereldsteden die kunnen tippen aan de veelzijdigheid van Kaapstad in Zuid-Afrika. Het is zonder twijfel een van de mooiste steden ter wereld. Dat heeft te maken met de geschiedenis van Kaapstad, de Mo...

Stedentrips03.01.2023

De 10 coolste dingen om te doen in Kaapstad

De 7 mooiste plekken in Zuid-Afrika die je gezien moet hebben

Zuid-Afrika is een van de meest veelzijdige landen ter wereld. Steden van wereldklasse, adembenemende natuur met wisselende landschappen en een schitterende kustlijn. Woestijnen, bergen, cultuur en wilde dieren: Zuid-Afr...

Algemeen10.06.2022

De 7 mooiste plekken in Zuid-Afrika die je gezien moet hebben

Reizen buiten Europa eindelijk weer mogelijk: 5 mooie bestemmingen voor een verre reis

Buiten Europa reizen was de afgelopen jaren lastig en naar sommige landen zelfs onmogelijk. Goed nieuws voor iedereen die al twee jaar droomt van een vakantie naar bijvoorbeeld Sri Lanka, Thailand, Canada, Brazilië of Z...

Vliegen17.02.2022

Reizen buiten Europa eindelijk weer mogelijk: 5 mooie bestemmingen voor een verre reis

De perfecte rondreis door Zuid-Afrika: dit zijn de zeven mooiste stops

Zuid-Afrika is de perfecte vakantiebestemming voor een verre reis, want dit land heeft echt álles. Dat klinkt misschien cliché, maar het is echt waar: het land heeft verbluffende natuur, wereldse steden, wilde dieren e...

Zomer18.01.2022

De perfecte rondreis door Zuid-Afrika: dit zijn de zeven mooiste stops

Deze vijf video’s laten je de onontdekte kant van Afrika zien

Het zou een mooie zomer worden: verre reizen naar tropische stranden, dichte oerwouden en stomend eten met exotische kruiden, en onvergetelijke ontmoetingen met mensen uit andere culturen. Helaas: corona heeft woest om z...

Natuur12.06.2020

Deze vijf video’s laten je de onontdekte kant van Afrika zien