Vliegen14.10.2010

Staand vliegen de nieuwe trend?


Luchtvaartmaatschappijen doen er alles aan om het vliegen zo aantrekkelijk mogelijk te maken, en bedenken dan ook van alles. Dit ideetje komt echter niet van een luchtvaartmaatschappij, maar van een bedrijf dat interieurs voor vliegtuigen maakt. Hun nieuwste vinding: de Skyrider, zo is te lezen op de website van Columbus Magazine.

In de toekomst staand vliegen?

De Skyrider is een vliegtuigstoel, waarbij je ‘zit’ in een verticale (staande) houding, waardoor er minder beenruimte in beslag wordt genomen. Normaal gesproken neemt een stoel 71 centimeter in beslag tussen de stoelen. Met de nieuwe vliegtuigstoelen is dat teruggebracht tot ongeveer 58 centimeter. Hierdoor is er meer ruimte voor meer mensen en dat betekent minder kosten.

Er zou interesse getoond zijn voor verschillende maatschappijen. De vraag is nu: heeft de consument interesse? Alleen op zeer korte vluchten zou dit inzetbaar zijn denk ik. Niemand is zo gek om 8 uur te vliegen, in staande houding. Toch?! Reacties graag….

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.