Duitsland

Duitsland is een heerlijk vakantieland, een populaire bestemming onder Nederlanders. Hier vind je alle informatie en tips om te doen voor een onvergetelijke vakantie naar Duitsland. Zowel voor een vakantie in de zomer als in de winter. Want dit land heeft een hele hoop te bieden: prachtige natuur in de zomer, sneeuw in de winter en grote steden het hele jaar door. 

Op vakantie naar Duitsland

Duitsland, ons geliefde buurland, is de perfecte bestemming voor een vakantie. Het land van de pretzels, bier en worst. Duitsland is een van de acht grootste landen van Europa, een veelzijdig land. Je vindt er leuke steden voor een korte stedentrip, mooie natuurgebieden voor wandel- en fietsvakanties en prachtige onbekende dorpen. Het maakt niet uit in welk seizoen je reist, want het hele jaar door kun je hier hele fijne vakanties ervaren!

Duitse steden en cultuur

Berlijn trekt natuurlijk alle aandacht op, maar Duitsland heeft veel meer toffe steden. Hamburg is hip en perfect voor een paar dagen, maar ook München, Dresden en Keulen zijn aanraders. Het is altijd leuk om een paar dagen in een Duitse stad door te brengen, want de Duitse cultuur bestaat voor een deel uit gezelligheid. Duitsers houden nu eenmaal van dingen als bier en braadworst. De beste manier om de Duitse cultuur van dichtbij te ervaren is door een bezoek aan het Oktoberfest of een wandeling over een van de vele kerstmarkten.

Voor natuur moet je zeker ook bij onze buren zijn. Het zuiden van Duitsland ligt tegen de voet van de Alpen aan en is prachtig. Daar vind je de hoogste berg van het land en leuke skigebieden voor wintersporters. Een mooie route om te rijden door Duitsland is de Romantische Straße, een geliefde route door Beieren die begint in Würzburg en eindigt in Füssen en Neuschwanstein. Je komt langs oude steden en veel mooie natuur. En ook de Harz is een mooi natuurgebied dat perfect is voor natuurliefhebbers.

Bezienswaardigheden in Duitsland

Duitsland barst van de bezienswaardigheden. Een greep uit de plekken die je in Italië een keer gezien móét hebben.

  • Berlijn, de hoofdstad, perfect voor een stedentrip
  • De Duitse waddeneilanden in het noorden
  • Hamburg, een van de leukste steden van Duitsland,
  • Het Zwarte Woud, een schitterend natuurgebied in het zuidwesten
  • Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland, op de grens met Oostenrijk
  • Slot Neuschwanstein, het sprookjeskasteel in Zuid-Duitsland
  • De unieke rotsformatie Bastei