Griekenland

Op vakantie naar Griekenland? Wij hebben de mooiste eilanden, stranden, steden en natuur in Griekenland voor je verzameld. Onze beste tips voor een ontspannen vakantie naar Griekenland vind je hier!

Op vakantie naar Griekenland

Griekenland is een waanzinnig mooi vakantieland. De Griekse eilanden trekken in de zomer veruit de meeste aandacht, maar wist je dat het Griekse vasteland zeker zo mooi is? Het is absoluut de moeite om hier rond te reizen en meer te doen dan genieten van zon, zee en strand.

Cultuur speelt zeker ook een rol tijdens en vakantie naar Griekenland, want de geschiedenis van de Oude Grieken is zonder twijfel zeer fascinerend te noemen. In Athene vind je resten uit de Klassieke Oudheid, maar ook op de Peloponnesos en in de stad Thessaloniki kun je terug de tijd in. Cultuursnuivers kunnen hier hun hart ophalen, want in het hele land sta je versteld van de bijzondere bouwwerken, tempels en monumenten die eeuwen oud zijn. Het zal je niet verbazen dat het meeste hiervan is uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed.

Griekse eilanden

Griekenland heeft zo’n 6.000 eilanden. De meeste eilanden zijn onbewoond, op slechts 227 eilanden wonen ook daadwerkelijk mensen. Een aantal daarvan zijn bekende en geliefde vakantiebestemmingen zoals Rhodos, Kreta, Kos, Santorini en Mykonos. Hoewel de eilanden lonken is ook het binnenland van Griekenland ongelofelijk mooi. Wat veel mensen niet weten is dat je hier ook prachtig bergen en ruige natuur zult vinden. De beste manier om dit land te ontdekken is door cultuur, natuur en ontspanning te combineren. Een week genieten van de mooiste eilanden om vervolgens steden, geschiedenis en de bergen te ontdekken. Onder het genot van heerlijk eten uiteraard, want de Griekse keuken is niet alleen wereldberoemd maar ook zeer geliefd.

Bezienswaardigheden in Griekenland

Griekenland barst van de bezienswaardigheden. Een greep uit de plekken die je in Griekenland een keer gezien móét hebben.

  • De Vikoskloof, de diepste kloof ter wereld
  • Athene, de hoofdstad van Griekenland
  • Akropolis van Athene
  • De tempel van de Olympische Zeus
  • Het Orakel van Delphi
  • Kloostercomplex Meteora
  • Olympia, de plek waar de Olympische Spelen zijn ontstaan
  • Oia, het witte stadje op Santorini