Natuur05.09.2016

Vlieg met een drone door het noorderlicht


IJsland op z'n mooist

Het noorderlicht spotten is een droom van velen. En terecht, want wie het gezien heeft mag zich een geluksvogel noemen. Het noorderlicht is letterlijk adembenemend om te zien. Je hebt er vast weleens beelden van voorbij zien komen, maar deze video gaat alles wat je eerder gezien hebt overtreffen. De maker van deze video wist het noorderlicht in IJsland op fenomenale wijze vast te leggen! En geloof me, daar wil je twee minuten voor vrij maken om dat te zien.

De video is gemaakt door Oli Haukur Myrdal uit IJsland. Hij zit qua locatie natuurlijk spot on en kan afwachten tot het noorderlicht op het allermooist is, om dat dit soort beelden te maken. Alle beelden die je in deze video zie zijn gemaakt in de omgeving van de hoofdstad van IJsland, Reykjavik. Northern Lights shot with a Drone
is inmiddels meer dan 150.000 keer bekeken op Vimeo en ik heb zo’n vermoeden dat daar nog wel wat views bij gaan komen.

Ook het noorderlicht spotten

Wil je ook het noorderlicht spotten dan is dit het juiste moment om een reisje naar het noorden te boeken, want het noorderlichtseizoen komt er weer aan. De dagen worden namelijk bij ons al wat korter, maar in Scandinavië gaat dat nog wat sneller en laat Aurora Borealis zich de komende maanden weer zien.

De meeste kans om dit bijzondere natuurverschijnsel te zien heb je vanaf eind september tot eind maart. En dan het beste ’s avonds, wanneer het donker is, tussen 18.00 en 01.00 uur. De beste plekken waar je Aurora Borealis kunt zien heb ik voor je op een rijtje gezet. IJsland is er daar absoluut eentje van, want als het je niet alleen om het noorderlicht zelf gaat, maar je zoekt ook nog eens een fantastische vakantiebestemming, dan is IJsland de perfecte plek. Zoveel rust, schoonheid en natuur, hier kun je niets anders dan maximaal genieten.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over IJsland

Naar IJsland in maart: dit moet je weten

IJsland is een droombestemming. Met watervallen, geisers en vulkanen is dit het perfecte land voor natuurliefhebbers. Maar wat is nu het beste seizoen om naar IJsland te gaan? Ik ben er inmiddels verschillende keren geweest en heb nu ook IJsland in de winter mogen ervaren, in de maand maart om precies te zijn. En dat is toch wel een hele bijzondere maand om IJsland te bezoeken.

Winter22.03.2024

Naar IJsland in maart: dit moet je weten

Ontdek het buitenaardse Hverir in het noorden van IJsland

IJsland is een van de meest fascinerende landen op aarde. Het landschap borrelt en pruttelt op willekeurige plekken, wat resulteert in zwavelgasrijke poelen en soms hevige vulkaanuitbarstingen.

Natuur11.03.2024

Ontdek het buitenaardse Hverir in het noorden van IJsland

Dit is de mooiste alternatieve roadtrip door IJsland

Maak de allermooiste alternatieve roadtrip door IJsland! Je start in Reykjavik en rijdt vanaf daar naar het noorden. Verwacht een robuust landschap, uitgestrekte natuur en wegen waarop je bijna niemand anders tegenkomt. Een geweldig avontuur!

Natuur08.01.2024

Dit is de mooiste alternatieve roadtrip door IJsland

De spectaculaire vulkaanuitbarsting in Grindavik in IJsland in beeld

Vulkaanuitbarstingen in IJsland komen regelmatig voor. En op dit moment is er ook weer een vulkaan aan het uitbarsten, en dat levert altijd spectaculaire beelden op. Door de lavafonteinen kleurt de lucht oranje en rood.

Natuur20.12.2023

De spectaculaire vulkaanuitbarsting in Grindavik in IJsland in beeld

De 5 mooiste plekken om het noorderlicht te zien!

Aurora Borealis, het noorderlicht, is een van de meest bijzondere natuurfenomenen. Het is de mooiste lichtshow ter wereld, aan ons gegeven door Moeder Natuur. Je kunt het noorderlicht alleen zien als het donker is en dan...

Natuur21.11.2023

De 5 mooiste plekken om het noorderlicht te zien!

De 15 mooiste plekken in IJsland die je gezien móet hebben

IJsland is een van de meest populaire bestemmingen van de laatste jaren. Helemaal terecht, want dit land heeft zoveel natuurschoon, dat wil je met eigen ogen zien! Maar waar begin je? Wat zijn de mooiste plekken in IJsla...

Natuur21.09.2023

De 15 mooiste plekken in IJsland die je gezien móet hebben

Verliefd op IJsland na het zien van deze buitenaardse beelden!

IJsland: we kunnen er geen genoeg van krijgen... Het land van vuur en ijs. Van trollen, fjorden, gletsjers en vulkanen. Eén groot natuurparadijs, waar je uren kunt rondrijden zonder iemand tegen te komen. Hringvegur 1:...

Natuur01.12.2022

Verliefd op IJsland na het zien van deze buitenaardse beelden!

+ de 5 hoogtepunten
Iceland Trail: vijf dagen hiken door de spectaculaire IJslandse natuur

IJsland is een spectaculaire natuurbestemming met fjorden, gletsjers en vulkanen. Geen land in Europa heeft zo’n gigantische aantrekkingskracht op avonturiers als IJsland. Je kunt er uren rondrijden zonder iemand tegen...

Natuur06.03.2022

Iceland Trail: vijf dagen hiken door de spectaculaire IJslandse natuur