Oman

Betoverend, gastvrij en oogverblindend mooi: Oman is het grote geheim van het Midden-Oosten. Een land vol eeuwenoude, culturele schatten en tradities. Het is vooral de veelzijdigheid van het landschap dat een diepe indruk zal maken. Van grillige fjorden en kleurrijke oases tot zinderende woestijnen: Oman heeft het echt allemaal! Nog onontdekt door de massa, en daarom de perfecte bestemming voor op je bucketlist!

Oman bestaat voor het grootste deel uit laaggelegen, ongerepte zandvlaktes. Maar toch zijn er ook flinke hoogteverschillen in dit land te vinden: de top van het Al Hajar-gebergte reikt tot boven de 3000 meter, het hoogste punt van Oman. In kleine pittoreske dorpjes zijn huizen tegen de bergen aan gebouwd, omringd door boomgaarden met bananen, amandelen en dadels. Soms lijkt het alsof de tijd lijkt er al jaren stilstaan. Er zijn zoveel bijzondere dingen die je in Oman kunt doen, zoals zwemmen met dolfijnen en schildpadden eieren zien leggen. Midden in de woestijn ontdek je wadi’s, tropische groene rivierdalen waar je een duik kunt nemen. De diversiteit van dit land is ongekend. En overal hangt die heerlijke, mysterieuze geur van wierook. Het is bijzonder hoeveel geheimen dit land zo lang voor ons verborgen heeft weten te houden! 

Rondreizen door Oman

Rondreizen is hier een verademing, want je komt nauwelijks andere mensen tegen. Reizigers worden zeker niet vreemd aangekeken want er komen volop toeristen, alleen nog niet en masse. Dat heeft alles te maken met de geschiedenis van het land. Oman ligt aan de wierookroute, een beroemde route waarlangs eeuwenlang edelstenen en specerijen werden vervoerd. Door deze unieke handelspositie staat Oman al van oudsher open voor reizigers, vandaar de vriendelijkheid en gastvrijheid van de Omani. Hotels zijn er meer dan genoeg, maar leuker nog is kamperen in Oman. Wildkamperen mag overal, waar je maar wilt: in de bergen, op het strand én in de woestijn, zolang je maar respect toont voor het milieu en de bevolking. En het is volkomen veilig, Oman kent nauwelijks criminaliteit. Huur een auto met een (dak)tent en trek erop uit om dit fascinerende land te ontdekken.