Stedentrips05.08.2009

Zes vrouwvriendelijke hotels


Volgens Hotels.com doen hotelsketens te weinig om vrouwen een veilig
gevoel te geven tijdens hun businesstrips. Zo zijn er alleen hangers
voor mannenpakken, maar aan mantelpakjes wordt niet gedacht. Ook de inhoud van de minibar is niet afgestemd op vrouwen. Daarom een
overzicht van Hotels die het wél begrepen hebben en zeer
vrouwvriendelijk zijn:

1. Hilton Hotel *****, Cologne
Drukke, stressvolle zakenvrouwen maken een goede keus met het designer-boutique hotel Hilton Cologne. Om nieuwe energie op te doen levert het hotel yogamatten en instructie dvd’s. Daarnaast heeft het hotel ‘women only floors’. Zoals dit al doet vermoeden: geen toegang voor mannen.

2. Grand Hotel *****, Oslo
Zelden zijn er gezonde snacks of dranken te vinden in de minibar. Toch willen vele vrouwen zich graag houden aan hun dieet. Het Grand Hotel Oslo in het hart van de stad zal precies naar de smaak zijn van de ambitieuze vrouw. Niet alleen het door vrouwen ontworpen gebouw en interieur zal hen aanspreken maar ook de room service. Hier wordt namelijk speciaal rekening gehouden met het eetpatroon en de eetwensen van de zakenvrouw.

3. Hotel H10 Marina****, Barcelona
Wat is voor veel vrouwen belangrijk: kleding. Voor een weekendje weg heeft een dame een grote koffer nodig en ook bij een zakenreis wil de vrouw genoeg keuzemogelijkheid hebben voor de perfecte outfit. Hotels H10 denkt met de dames mee en biedt inloopgarderobes waar je u tegen zegt. Om de outfits goed te matchen met haar en make-up, is in de badkamer een extra grote spiegel en hypermoderne haarföhn.

4. Ritz*****, Madrid
Het Ritz in Madrid is ongetwijfeld een van de meest elegante en meest exclusieve hotels in Europa. Met name voor de dames raakt het hotel de juiste snaar met ring-houders van kristal en verwarmde spiegels zodat deze niet beslaan na het douchen. Een ander hoogstandje: een klein bankje in de douche waar vrouwen hun benen op kunnen laten rusten bij het scheren.

5. W-Hotels****, New York
The oprichters van de W-hotels in New York herkennen als geen ander dat vrouwen van tegenwoordig hoge eisen stellen aan exclusieve service. In geen enkele andere stad of hotel is men meer gewend aan de ‘vrouwelijke noodgevallen’.

Wanneer een outfit niet matcht met de make-up is een oplossing nabij. De ‘emergency kits’ in de badkamer bevatten lipgloss, oogschaduw, mascara en parfum. Mislukt alles? Dan leen je snel en makkelijk het onmisbare kledingstuk in elke vrouwelijke garderobe, de ‘little black dress’, bij de informatiebalie. Maar dan wel een designer exemplaar van Ira von Fürstenberg natuurlijk.

6. Hotel Artemisia***, Berlijn
Voor wie werkelijk complete rust en eigen tijd zoekt na het zakendoen adviseert Hotels.com het Hotel Artemisia in Berlijn. Dit hotel is het eerste exclusieve hotel voor vrouwen. Geen mannen toegestaan. Op en top vrouwelijk.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.