Vliegen31.05.2012

Groeiende vraag naar vliegreizen


IMG_2842.JPG
IMG_2842.JPG

Wereldwijd is de vraag naar vliegreizen in april gestegen met 6,1%, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het geldt alleen voor de vraag naar passagiersvluchten, want de vraag naar vrachtruimte daalde juist met 4,2%. Dit blijkt uit cijfers die internationale brancheorganisatie IATA woensdag bekend heeft gemaakt.

Ondanks de economische zwakte in sommige delen van de wereld, neemt de vraag naar luchtvervoer over de gehele linie toe“, aldus de IATA.

Doordat luchtvaartmaatschappijen nauwelijks extra capaciteit toevoegden in april kon de gemiddelde bezettingsgraad stijgen naar 79,3%. Dat is 2,3 procentpunt hoger dan in april 2011.

De groei op de passagiersmarkten is hoopgevend“, zei Tony Tyler, de CEO van IATA. “Maar het komt tegen de achtergrond van aanhoudend hoge olieprijzen en toenemende economische onzekerheid. Het vertalen van een stijgende vraag in hogere winsten wordt daarom moeilijk.”

IATA zegt ook dat er ’tekenen’ zijn dat de luchtvracht nu op zijn dieptepunt zit en langzaam weer omhoog zal gaan. “We zien een tendens tot groei in de vracht in sommige delen van de wereld. Maar door economische onzekerheid in Europa is het erg moeilijk optimistisch te zijn op de korte tot middellange termijn”, aldus Tyler.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.