Vliegen27.05.2013

App met ademhalingsoefeningen in strijd tegen vliegangst


Schermafbeelding 2013-05-27 om 09.42.01.png
Schermafbeelding 2013-05-27 om 09.42.01.png

Niet durven vliegen kan een serieus probleem zijn. Zeker als je bijvoorbeeld voor je werk regelmatig moet vliegen. Maar zeker ook als je meer van de wereld wil zien. Vliegangst is echter iets dat goed te bestrijden is. Stichting VALK zet zich in tegen vliegangst en komt nu met een speciale iPhone app die daaraan moet bijdragen. Met een ‘digitale ademcoach’ wordt vliegangst verleden tijd.

De digitale ademcoach helpt passagiers hun ademhaling onder controle krijgen. Op zaterdag 1 juni is de officiële lancering van de app, tijdens het Nationaal Vliegangstweekend in de Aviodrome in Lelystad.

Aan de hand van oefeningen moeten de oppervlakkige en te snelle in- en uitademingen van passagiers met vliegangst weer rustig worden. De digitale ademcoach is een extra onderdeel van de reeds bestaande vliegangst-app. 

Schermafbeelding 2013-05-27 om 09.39.54

Nationaal Vliegangstweekend op 1 en 2 juni
Tijdens het Nationaal Vliegangstweekend op 1 en 2 juni geven vliegangsttherapeuten van Stichting VALK gratis workshops. Deelnemers leren wat de oorzaken zijn van vliegangst, wat het doet met hun lichaam en hoe ze het beste om kunnen gaan met de sensaties die de emotie angst teweeg brengt. Er vinden ontspanningsoefeningen plaats in een geparkeerde KLM-Boeing 747-300. Aansluitend legt een KLM piloot uit hoe een vliegtuig vliegt, wat turbulentie is en aan welke eisen de luchtverkeersveiligheid moet voldoen. Op beide dagen is het programma hetzelfde. Aanmelden voor de workshops is niet nodig.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.