Vliegen09.09.2013

Oktoberfest on board van vluchten van Lufthansa


lufthansa-oktoberfest.png
lufthansa-oktoberfest.png

Lufthansa, volgens de World Travel Awards de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld, laat cabinepersoneel traditiegetrouw weer gekleed gaan in dirndls en lederhosen. Het zal je niet ontgaan zijn dat het Duitse Oktoberfest in de stad München er weer aankomt. Al jaren heeft Lufthansa de traditie om dan stewards en stewardessen in de Duitse klederdracht te kleden, ter eten van het Oktoberfest. Zo ook dus weer dit jaar.

Natuurlijk trekt het personeel van Lufthansa niet op alle vluchten de dirndls en lederhosen, maar wel op een aantal intercontinentale routes zoals naar New York.

Een halve eeuw geleden in 1957 deed Lufthansa dit ook al, maar heeft de traditie niet altijd voorgezet. Een aantal jaar geleden vonden ze het echter leuk om wel weer te doen, en sinds 2005 is dus een jaarlijks verkleedfeestje voor het personeel ontstaan.

Oktoberfest on board, noemt Lufthansa het zelf. Aan boord worden er ook typische gerechten geserveerd die bij het Oktoberfest horen, zoals knödel, tafelspitz en kaiserschmarrn. En natuurlijk mag Duitse muziek nog ontbreken. Vlieg je dus de komende weken met Lufthansa van of naar München, dan kun je je voorbereiden op een klein feestje in de lucht 🙂 Prosit!

Avatar foto
Bart Teulings

Bart is fotograaf en gek op reizen. Zijn favoriete bestemmingen zijn Noorwegen, IJsland, Finland maar ook Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Hij maakt graag lange wandelingen, is een ontzettende muziekliefhebber en in zijn vrije tijd kookt hij graag.