Vliegen05.12.2013

Maak kennis met HOP! De nieuwe Franse lowbudget luchtvaartmaatschappij


Voor mij is het nog een onbekende, maar de Franse lowbudget luchtvaartmaatschappij HOP! is er eentje om niet te vergeten. Zeker voor Nederlanders die voor zaken regelmatig in Frankrijk moeten zijn. De vloot van deze splinternieuwe Franse luchtvaartmaatschappij (onderdeel van Air France) bestaat uit 98 moderne toestellen met tussen 48 en 100 stoelen. Dagelijks worden er 530 vluchten naar 136 bestemmingen vervoerd, geen kleintje dus!

De luchtvaartmaatschappij HOP! is nog maar net gestart, in maart 2013, en wil de regionale luchtvaartmaatschappij van Frankrijk worden. En dat met een voordelig tarief. De luchthavens Paris-Orly en Lyons zijn samen de thuisbasis van HOP! Vanaf Amsterdam kun je nu ook met HOP! vliegen naar een paar Franse steden.

Vanaf Schiphol in onze hoofdstad Amsterdam vlieg je met HOP! naar de Franse steden Clermont-Ferrand en Straatsburg, en met een overstap bereik je ook de steden Lyon, Montpellier, Bordeaux en Rome. Als je nu voor 8 december een vliegticket bij HOP! boekt, doe je dat ook nog eens heel voordelig. Er is nu namelijk een speciaal actietarief voor een enkele reis naar vrijwel alle bestemmingen. Een enkele reis boek je nu namelijk voor 49 euro. De vlucht moet wel plaatsvinden tussen 6 januari en 29 maart 2014. Het enige nadeel aan dit voordelige vliegtarief is dat je wel voor je bagage bij moet betalen. Een koffer inchecken kan met dit tarief niet kosteloos.

De reguliere vluchten vanaf Amsterdam naar Clermont-Ferrand en Straatsburg vertrekken niet iedere dag. Het schema van de vluchten ziet er als volgt uit: 

  • Amsterdam – Clermont-Ferrand vliegt op maandag, woensdag, vrijdag en zondag.
  • Amsterdam – Straatsburg drie vluchten iedere weekdag en twee vluchten op  zaterdag en zondag.

Met voordelige tarieven gaat HOP! de strijd aan met de bekende lowbudget maatschappijen zoals Ryanair en easyJet. Maar ook voor Transavia die naar een hoop Franse steden vliegt, betekent dit concurrentie. De website is in ieder geval ook beschikbaar in het Nederlands, mocht je ee vlucht willen boeken.  

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.