Vliegen16.01.2014

Kijk mee in de cockpit van een Boeing 737/800


Een paar weken geleden heb ik het geluk gehad om mee te mogen kijken in de cockpit tijdens een vlucht, en ook daadwerkelijk een landing mee te mogen maken. Iedereen die regelmatig vliegt weet dat het uitzicht uit een vliegtuig voor iedere passagier sowieso al bijzonder is. De wereld ziet er van bovenaf zó anders en zoveel mooier uit, dat is prachtig om te zien. Dus stel je eens voor hoe het uitzicht voor de piloot moet zijn…

Een kijkje in de cockpit is om verschillende redenen natuurlijk niet zomaar mogelijk, met als bealngrijkste reden de veiligheid van iedereen aan boord van het vliegtuig. De cockpit is voorzien van honderden knopjes, schuifjes en klepjes, en de piloot moet daar zijn volle aandacht bij kunnen houden. Om toch een klein beetje een idee te krijgen van hoe het vliegtuig er in de cockpit uitziet, en hoe het zicht is, heeft Corendon nu een van haar vliegtuigen in Google Maps laten opnemen. Via Google Street View kun je nu ‘door het vliegtuig wandelen’. 

Het gaat om een Boeing 737/800 die je nu via Google Street View kunt bekijken. Het vlegtuig is helemaal leeg, dus je kunt er ook nog eens in je eentje ‘doorheen wandelen’. Deze Boeing is een vliegtuig met 189 stoelen aan boord, een lengte van 38 meter en een spanwijdte van 36 meter. Je kunt niet het hele vliegtuig door, maar kunt wel tot bijna aan het einde komen. 

boeing_vliegtuig
boeing_vliegtuig
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.