Winter21.01.2012

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental uitgeroepen tot Beste Skigebied 2012


Schermafbeelding 2012-01-20 om 12.42.34.png
Schermafbeelding 2012-01-20 om 12.42.34.png

Het beste skigebied van 2012 is volgens ‘ADAC Skipas Index’ de Kitzbüheler Alpen-Brixental. Deze skiregio heeft de beste prijs/kwaliteit-verhouding van alle geteste skigebieden in Oostenrijk. Voor de nieuwe Skipass-Index 2012 keek het Duitse ADAC naar de kosten voor een skipas, het aantal kilometer pistes, de capaciteit van de liften en de sneeuwzekerheid. Ook het skigebied KitzSki Kitzbühel-Kirchberg viel in de prijzen. De internationale Skiarea Test beloonde het skigebied met awards in 9 categorieën.

De toeristische regio van de Kitzbüheler Alpen-Brixental met zijn drie plaatsen Brixen im Thale, Kirchberg en Westendorf, is de winnaar geworden in de categorie ‘Beste Skigebied 2012’. SkiWelt scoorde 5 sterren, de hoogste waardering, op de grootte van het skigebied, het pisteaanbod, de kwaliteit van de liften, de pistepreparatie, de aanbiedingen voor familie en kinderen, beginners, gevorderden en freeriders, snowboarders (funparken en halfpipes) en langlaufloipen. Maar ook de hygiëne en netheid, après ski, catering, hutten, gastronomie, parkeer- en accommodatiemogelijkheden werden door de testers hoog beoordeeld. Het gebied combineert twee top skigebieden met elkaar: het grote skigebied SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental met 279 km pisten en 91 liften en het welbekende skigebied KitzSki Kitzbühel/Kirchberg met 170 km pisten en 53 liften. Met slechts een skipas, de Kitzbüheler AllStarCard, kunnen wintersporters in het Brixental gebruik maken van 449 km pistes.

Het skigebied KitzSki Kitzbühel-Kirchberg, tussen Kitzbüheler Horn en de befaamde Hahnenkamm, heeft voor dit winterseizoen meer dan 7 miljoen euro geïnvesteerd in de comfortuitbreiding en vervanging van liften. De grootste aanwinst is de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift ‘Resterhöhe’, een stoeltjeslift met overkapping en stoelverwarming. Deze nieuwe aanwinst vervangt de oude ‘Resterhöhe’ lift en de sleeplift ‘Moseralm’. Hierdoor is de transportcapaciteit van wintersporters met bijna 100% verhoogd. Dit winterseizoen mag iedereen die geboren is na 1993 gratis gebruik maken van deze nieuwe stoeltjeslift. De investering is beloond door de internationale Skiarea Test met awards in 9 categorieën. Waaronder een prijs voor het beste evenement, de beste sneeuw, de veiligheid trofee, de beste marketing en het belangrijke internationale Tiroler pistekeurmerk. Ideaal voor beginners of herintreders: in elke plaats van het skigebied zijn de oefenliften in het dal gratis. 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.