Lapland

En reis naar Fins Lapland en Zweeds Lapland is een droomreis! Maak een huskytocht, spot het noorderlicht en ga sneeuwschoenwandelen. Het wordt een van de mooiste reizen die je ooit zult maken! De mooiste Lapland reizen maak je in de winter, wanneer het lekker koud is en er een heel dik pak sneeuw ligt. Want dan is een vakantie Lapland pas echt onvergetelijk!

Lapland reizen

Voor Lapland reizen heb je veel verschillende mogelijkheden. Fins Lapland is het meest bekende deel van Lapland en veel mensen denken ook dat Lapland het noordelijke deel van Finland is, maar dat is niet waar want het gebied is veel groter dan alleen het deel in Finland. Ook de noordelijke delen van Noorwegen, Zweden en zelfs een stukje Rusland horen erbij. Inwoners van deze regio noem je geen Lappen, dat zien zij namelijk als een belediging, maar worden liever Saami of Sámi genoemd. Lapland reizen zijn er in alle soorten en maten, maar hebben allemaal één ding gemeen: het is de ultieme wintervakantie. Nergens anders kun je de winter zó goed beleven als hier. 

Het is een uitgestrekt en ongerept gebied waar je uren kunt rondrijden op een sneeuwscooter zonder dat je iemand bent tegengekomen. De winter duurt hier lang en dat maakt het voor een reis boeken er naartoe eigenlijk alleen maak makkelijker, want je kunt al vanaf november tot april winterreizen naar deze bucketlist bestemming maken. Er zijn een hoop aanbieders die reizen naar aanbieden, maar Voigt Travel is wel de grootste en bekendste aanbieder.

Doen tijdens de ultieme Lapland vakantie

Tijdens de ultieme Lapland vakantie ben je vooral actief bezig. Tijdens een wintervakantie kan het hier behoorlijk koud zijn: temperaturen die ver onder de -10ºC duiken zijn echt niet ongewoon. Maar de Saami hebben daar geen last van, want kou is iets waar je je op kunt kleden vinden zij. En dus ga je er tijdens de ultieme Lapland vakantie op uit en ga je heel veel toffe dingen doen. Neem warme winterkleding mee met thermo-ondergoed en ontdek zet al deze toffe tips op je to-do list.

  • Het wordt sowieso een noorderlicht vakantie, want als er één ding is dat je tijdens deze reis wilt doen dan is het het noorderlicht zien. In de wintermaanden is de kans heel erg groot dat je het noorderlicht hier ziet, maar het blijft wel een kwestie van geluk hebben.
  • Natúúrlijk ga je op husky safari: met sledehonden race je door de sneeuw over bevroren meren en vergeet je letterlijk de wereld om je heen. Een sledehondentocht is echt onvergetelijk en een van die dingen die je ooit in je leven gedaan moet hebben.
  • Sneeuwscooteren mag tijdens een vakantie Lapland reis ook echt niet ontbreken: heel erg tof om te doen en zeker in dit prachtige winter wonderland!
  • Wintersport kan hier zeker ook, al is dat wel een andere beleving dan in de Alpen. Gelukkig zijn er ook plekken waar je lekker kunt skiën.
  • Daarnaast zijn er nog zoveel meer excursies te boeken: je kunt er ijsvissen, rendieren spotten in het wild of wat dacht je van kerst in Lapland vieren?