Lapland

En reis naar Lapland is een droomreis! Maak een huskytocht, spot het noorderlicht en ga sneeuwschoenwandelen. Het wordt een van de mooiste reizen die je ooit zult maken! De mooiste Lapland reizen maak je in de winter, wanneer het lekker koud is en er een heel dik pak sneeuw ligt. Want dan is een vakantie Lapland pas echt onvergetelijk!  

Waar ligt Lapland?

Waar ligt Lapland eigenlijk? Hoewel de naam Lapland suggereert dat het om één land gaat, is dat niet juist. Lapland is de noordelijke regio van de landen Noorwegen, Zweden, Finland en zelfs een stukje Rusland. Het worden ook wel Samenland genoemd, omdat het het land van de Sami (of Saami) is. Wanneer je dus zegt dat je op vakantie naar Lapland gaat, zou je er eigenlijk ook bij moeten zeggen naar welk land je gaat. De kans is overigens vrij groot dat dat Finland of Zweden is. 

Goed om te weten: inwoners van deze regio noem je geen Lappen, dat zien zij namelijk als een belediging, maar worden liever Saami of Sámi genoemd.

Lapland reizen

Lapland reizen zijn er in alle soorten en maten, maar hebben allemaal één ding gemeen: het is de ultieme wintervakantie. Nergens anders kun je de winter zó goed beleven als hier. Simpelweg omdat het er in de winter ijskoud is en er ieder jaar weer een heel, heel dik pak sneeuw valt. Voor Lapland reizen heb je veel verschillende mogelijkheden. Wij hebben een hoop mooie reizen naar dit noordelijke deel van Scandinavië gemaakt en vertellen je er graag alles over!

Het is een uitgestrekt en ongerept gebied waar je uren kunt rondrijden op een sneeuwscooter zonder dat je iemand bent tegengekomen. De winter duurt hier lang en dat maakt het voor een reis boeken er naartoe eigenlijk alleen maak makkelijker, want je kunt al vanaf november tot april winterreizen naar deze bucketlist bestemming maken. Er zijn een hoop aanbieders die reizen naar aanbieden, maar Voigt Travel is wel de grootste en bekendste aanbieder in Nederland. Of kijk eens in België bij Xplore the North.  

Doen tijdens de ultieme Lapland vakantie

Tijdens de ultieme Lapland vakantie ben je vooral actief bezig. Tijdens een wintervakantie kan het hier behoorlijk koud zijn: temperaturen die ver onder de -10ºC duiken zijn echt niet ongewoon. Maar de Saami hebben daar geen last van, want kou is iets waar je je op kunt kleden vinden zij. En dus ga je er tijdens de ultieme Lapland vakantie op uit en ga je heel veel toffe dingen doen. Neem warme winterkleding mee met thermo-ondergoed en ontdek zet al deze toffe tips op je to-do list.

  • Het wordt sowieso een noorderlicht vakantie, want als er één ding is dat je tijdens deze reis wilt doen dan is het het noorderlicht zien. In de wintermaanden is de kans heel erg groot dat je het noorderlicht hier ziet, maar het blijft wel een kwestie van geluk hebben. In Lapland zeggen ze dat wanneer je minimaal een nacht of vier verblijft, dat je altijd wel een keer geluk gaat hebben. Maar goed, dan moet je dus wel bereid zijn om 's avonds erop uit te trekken.
  • Natúúrlijk ga je op husky safari: met sledehonden race je door de sneeuw over bevroren meren en vergeet je letterlijk de wereld om je heen. Een sledehondentocht is echt onvergetelijk en een van die dingen die je ooit in je leven gedaan moet hebben.
  • Sneeuwscooteren mag tijdens een vakantie Lapland reis ook echt niet ontbreken: heel erg tof om te doen en zeker in dit prachtige winter wonderland!
  • Wintersport kan hier zeker ook, al is dat wel een andere beleving dan in de Alpen. Gelukkig zijn er ook plekken waar je lekker kunt skiën.
  • Daarnaast zijn er nog zoveel meer excursies te boeken: je kunt er ijsvissen, rendieren spotten in het wild of wat dacht je van kerst in Lapland vieren?

Gaan hondensleeën, het noorderlicht proberen te spotten en sneeuwscooteren zijn samen dé drie dingen die je tijdens Lapland reizen gedaan moet hebben. Het wordt ook wel de heilige drie-eenheid van deze bijzondere winterregio genoemd. Het zijn stuk voor stuk toffe excursies die compleet anders zijn, maar die je Lapland vakantie wel uniek maken.

Heb jij deze absolute bucketlistreis al een keer gemaakt? Of misschien ga je deze wel komende winter ervaren. Het wordt een vakantie om nooit meer te vergeten, dat is een ding wat zeker is.