Winter10.12.2017

5 spectaculaire hotels waar je het noorderlicht kunt zien


Het is een van dé redenen om in de winter op reis te gaan naar noordelijke winterbestemmingen. Het zien van Aurora Borealis, oftewel het noorderlicht. Dit mysterieuze licht verschijnt ’s nachts aan de hemel en danst tussen heldere sterren in. Het is een van de meest bijzondere natuurfenomenen die Moeder Natuur aan ons gegeven heeft. Soms is het licht rood, paars, blauw of een combinatie van kleuren, maar meestal is het helder groen.

Een kwestie van geluk…

Of je het noorderlicht gaat zien, hoe lang de voorstelling gaat duren en in welke gedaante het zich aan je zal vertonen, dat is allemaal afwachten en een kwestie van geluk. Temperatuur zegt overigens niets over het noorderlicht, daglicht daarentegen wel. Je kunt het noorderlicht alleen zien in het donker. Een pure duisternis, een plek zonder ‘lichtvervuiling’ is de allerbeste plek om het te zien. En dus zijn landen als IJsland, Canada, de VS (Alaska) en natuurlijk Lapland de beste plekken om dit bijzonder licht te aanschouwen. Ga je op zoek naar Aurora Borealis, dan is het nóg leuker om dat te doen vanuit een bijzondere accommodatie. Dit zijn de vijf meest spectaculaire hotels waar je het noorderlicht kunt zien!

1. Levin Iglut – Finland

Je kunt je voorstellen dat het noorderlicht zien vanuit een warm bed in een glazen iglo wel een van de meest spectaculaire plekken is. Levin Iglut Golden Crown vind je in de heuvels van Fins Lapland. Er zijn in dit hotel 24 glazen iglo’s die je kunt boeken voor een overnachting. Hoewel de iglo’s er klein uitzien, zijn ze voorzien van behoorlijk wat luxe. Je hebt er je eigen badkamer met verwarmde vloer en een keukentje. De bovenkant van de iglo is helemaal van glas, zodat jij liggend vanuit je bed, vanonder een warme deken het noorderlicht kunt zien. Als je geluk hebt dus…

2. Kakslauttanen Arctic Resort – Finland

Ook in Kakslauttanen Arctic Resort in Finland kun je ook overnachten in een iglo met glazen dak. Het bed staat precies onder het glazen deel van het dak, zodat je liggen het allerbeste uitzicht hebt. Overdag kun je hier toffe winterse dingen doen zoals erop uit met een hondenslee, ijsvissen of sneeuwscooteren. Kakslauttanen Arctic Resort is een van de meest beroemde en populairste hotels ter wereld om het noorderlicht te zien.

3. Ice Hotel – Zweden

Een hotel compleet van ijs: gelukkig is het hier binnen warmer dan je denkt. In het noordelijke puntje van Zweden vind je het Ice Hotel in Jukkasjärvi. Het Ice Hotel ligt zo noordelijk, en zo ver van de bewoonde wereld en lichtvervuiling vandaan, dat het een van de mooiste hotels is om Aurora Borealis te spotten.

4. Hotel Arctic – Groenland

Groenland is sowieso een van de meest spectaculaire winterbestemmingen ter wereld. Varen door de Groenlandse fjorden langs ijsbergen is een onvergetelijke ervaring. En dat is slapen in Hotel Arctic ook. Dit hotel ligt in een ijsfjord en in de winter heb je er nauwelijks daglicht. Betere omstandigheden voor Aurora Borealis kun je je niet bedenken.

5. Igloo Hotel – Noorwegen

Ook Noorwegen heeft een ijshotel, in de vorm van een gigantische iglo. In het Sorrisniva Igloo Hotel in Alta slaap je op bedden van ijs. Een warme slaapzak en dekens van dierenhuiden houden je warm. Om het noorderlicht te zien moet je hier wel naar buiten, maar in de ongerepte Noorse natuur in de winter is de kans dat je het ziet behoorlijk groot. Ga je op noorderlichtjacht in Noorwegen, dan is dit een van de meest spectaculaire hotels die je kunt boeken.

Op reis naar het noorderlicht

Wil je ook deze bucketlist reis een keer maken? Dan komen deze tips goed van pas

  • Dé aanbieder van noorderlicht reizen is Voigt Travel. Al jaren zijn zij gespecialiseerd in vakanties naar onder andere Lapland.
  • De makkelijkse manier om een noorderlicht reis te boeken is dus door het kiezen voor een pakketreis, met een vlucht, verblijf én excursies in één. Kijk eens bij het aanbod van TUI. Zij hebben een mooi aanbod winterse reizen naar Lapland.
  • En ook Nordic heeft een breed aanbod met reizen naar Lapland inclusief vluchten. Bijvoorbeeld naar Noorwegen of Finland. Bekijk hier de noorderlicht reizen van Nordic.nl.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}

Foto noorderlicht hotel header: Beelix – Adobe Stock.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over Bijzondere hotels

Hoteltip: ontdek het romantische boutique hotel Flora Batava

In de prachtige Gooi-en Vechtstreek staat een landhuis dat is omgebouwd tot chique hotel: Flora Batava in Nieuwersluis. Van de kamers tot de ligging en het heerlijke eten in het restaurant: van een of meerdere nachtjes in dit hotel krijg je geen spijt!

Ontspanning27.06.2024

Hoteltip: ontdek het romantische boutique hotel Flora Batava

aan de Vecht in Nieuwersluis
Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Wij gaan graag een nachtje of weekend weg in Nederland en gelukkig heb je ook in ons eigen land volop keuze uit mooie accommodaties, want nog steeds openen nieuwe hotels hun deuren. Dit zijn de allermooiste!

Ontspanning22.05.2024

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Dit zijn de 8 mooiste hotels in de Alpen

Zoek je een bijzondere plek om te overnachten in de Alpen? Wij hebben de acht mooiste hotels in de Alpen voor je op een rij gezet, in Italië, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Zet deze hotels maar op je bucketlist w...

Algemeen11.04.2024

Dit zijn de 8 mooiste hotels in de Alpen

Tips voor de leukste tussenstops onderweg naar Zuid-Frankrijk of Spanje

Met de auto naar Zuid-Frankrijk of Noord-Spanje rijden is een heel eind, dat de meeste mensen het liefst in twee (of drie) keer doen. Een tussenstop is vaak een hele praktische oplossing om de reis aangenamer te maken, maar waarom zou je niet kiezen voor een hele toffe tussenstop, zodat de hele reis als écht vakantie aanvoelt?

Zomer09.04.2024

Tips voor de leukste tussenstops onderweg naar Zuid-Frankrijk of Spanje

3 bijzondere accommodaties in de West-Zweedse natuur

In West-Zweden, met de stad Göteborg als toegangspoort, ligt een waanzinnige outdoor-bestemming op je te wachten. Een indrukwekkende kustlijn met rotsachtige eilanden wordt afgewisseld met oerbossen en heldere meren in...

Zomer21.08.2023

3 bijzondere accommodaties in de West-Zweedse natuur

8 bijzondere accommodaties om te overnachten in Wallonië

Wallonië, het zuiden van België, is een fantastische vakantieregio. Omdat het zo dichtbij is, en zo veelzijdig, is het het hele jaar door de perfecte plek om er even tussenuit te gaan. Waar je gaat overnachten? Missch...

Ontspanning01.04.2023

8 bijzondere accommodaties om te overnachten in Wallonië

Bijzondere accommodaties in Zweden: slapen in een drijvend hotel en boomhut

Zweden zit vol bijzondere accommodaties om te overnachten. Het is bijna zonde om tijdens je vakantie hier niet minstens één van die unieke plekken zelf te bezoeken. In de regio Dalarna vind je bijvoorbeeld een drijvend...

Algemeen20.01.2023

Bijzondere accommodaties in Zweden: slapen in een drijvend hotel en boomhut

Quinta dos Vales: bijzonder droomplekje in de Algarve

Soms kom je een droomplekje tegen waarvan je denkt, bestaat dit echt? Een plek waar het vrijwel altijd mooi weer is, op een schitterende locatie, waar alles nét anders is maar toch lijkt te kloppen. En dat ook nog midd...

Zomer15.08.2022

Quinta dos Vales: bijzonder droomplekje in de Algarve