Winter25.01.2012

Nieuwe wintersportgebieden in Europa


Schermafbeelding 2012-01-25 om 09.19.40.png
Schermafbeelding 2012-01-25 om 09.19.40.png

Zoals vanmorgen te lezen was naar aanleiding van een onderzoek van Arke, gaan wij Nederlanders nog steeds gewoon op wintersport, ook al is er een economische crisis gaande. Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland zijn populair, in die volgorde. Maar is zijn meer plekjes voor een bijzondere wintersport. Hotels.com geeft een paar tips.

Sierra Nevada, Spanje
Skiën in het Zuid-Spaanse Andalusië, het komt niet meteen in je op als je aan een wintersport denkt, maar het kan zeker. Met zestien bergtoppen boven de 3000 meter is dit, na de Alpen, de hoogste bergketen van West-Europa. Met name skigebied Solynieve – wat ‘zon en sneeuw’ betekent – is perfect voor een fijne vakantie in de sneeuw. Mét zon dus!. De Sierra Nevada bevat ruim 100 kilometer piste. De hoogste top, de Pico Valeta, ligt op 3396 meter hoogte.  

Voss, Noorwegen
Midden tussen de Noorse fjorden ligt skibestemming Voss, één van de meest sneeuwzekere wintersportgebieden van Noorwegen. Het gebied bestaat uit Voss Resort en Voss Fjellandsby-Myrkdalen, samen goed voor 55 kilometer piste en 18 liften. Voss is gelegen op slechts een uurtje rijden van toeristische trekpleister Bergen, Noorwegens tweede stad. Het indrukwekkende besneeuwde fjordenlandschap is niet alleen geschikt voor skiërs, maar zeker ook voor langlaufers. 

Levi, Finland
Het in Lapland gelegen Levi is het grootste skigebied van Finland. Hier zijn 45 pistes te vinden met in totaal 27 liften. Lapland kan op veel meer manieren worden verkend dan alleen per ski. Tijdens een tocht met sneeuwscooters bijvoorbeeld, per paard, op een slee voortgetrokken door rendieren of husky’s, of op eigen kracht met behulp van sneeuwschoenen. Na een actieve dag in de gezonde buitenlucht kom je ‘s avonds tot rust in één van de vele wellness centers. Afkoelen na een saunasessie doe je op traditioneel Finse wijze, met een duik in een bevroren meer.

Uludag, Turkije
Skiën in Turkije?! Ja, in Turkije! Op een kleine vier uur van Istanbul ligt skigebied Uludag. Het hoogste punt in dit Turkse sneeuwlandschap ligt op 2500 meter, waarmee het relatief kleine gebied behoorlijk sneeuwzeker is. Met 30 km piste en 13 skiliften is Uludag overzichtelijk en zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.  

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.