Winter30.10.2012

Kortste gondellift van Oostenrijk komend wintersportseizoen in gebruik in de Tiroler Zugspitz Arena


Wintersporters die komende wintersport naar het skigebied Tiroler Zugspitz Arena gaan, kunnen gebruik maken van twee nieuwe skiliften. De Tiroler Zugspitz Arena ligt in Oostenrijk, en heeft acht skidorpen: Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach, Biberwier, Heiterwang, Lähn-Wengle en Namlos. In het gebied kun je komend winterseizoen een nieuwe 8- persoonsgondel nemen in Lermoos. Deze skilift is met ca. 370 meter de kortste gondellift van Oostenrijk. En in december wordt in Ehrwald de nieuwe Sonnenhangbahn in gebruik genomen.

De 8-persoonsgondel vervangt een oude sleeplift. Het lifttraject is 100 meter bergopwaarts verlengd en is ideaal voor kinderen en beginnende skiërs en snowboarders. De gondel brengt 1.400 gasten per uur comfortabel vanuit het centrum naar het nieuwe bergstation van het Skigebied Grubigstein. Daarnaast heeft het skigebied geïnvesteerd in nieuwe sneeuwmachines, verlichting op de piste en overige piste-aanpassingen.

Ook in Ehrwald kunnen gasten gebruik maken van een nieuwe lift. De 6-persoons lift, Sonnenhangbahn genaamd, vervangt de oude sleeplift. Deze familievriendelijke lift brengt 1.600 personen per uur vanuit het centrum van Ehrwald naar het skigebied Wettersteinbahn.

Tiroler Zugspitz Arena

De Tiroler Zugspitz Arena is een leuk wintersportgebied. Met 147 km pistes geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De gevorderde wintersporter komt in de Tiroler Zugspitz Arena vooral aan zijn trekken op de ‘Grubigstein’ in Lermoos of in het gletsjerskigebied ‘Zugspitzplatt’ (2.900 m). Snowboarders vinden de perfecte ‘line’ in de tiefschnee, de halfpipes, boardercross-afdalingen en snow- en funparks.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.