Winter06.12.2012

Wintersport trends: veilig, warm en modieus!


Wat vind jij het belangrijkste aan je wintersportuitrusting? Comfort, warmte, uitstraling of misschien wel veiligheid? Dé trend van het moment biedt het allemaal: de wintersporthelm. Voorheen droegen mensen alleen een wintersporthelm voor de veiligheid, maar tegenwoordig is het meer dan dat. In alle soorten, kleuren en maten is deze hype te vinden in de winkels.

De wintersporthelm is tegenwoordig een modieuze accessoire. Door de comfortabele warme voering krijg je het niet koud tijdens de wintersport. Toch niet van plan om een wintersporthelm te kopen? Wees dan niet verbaasd als je een van de weinige bent op de piste die er geen op heeft! Daarnaast is de wintersporthelm in een aantal skigebieden in o.a. Oostenrijk en Italië al verplicht gesteld voor kinderen tot 14 en 15 jaar.

Groen, felgeel of toch roze?
Wat betreft kleuren voor de wintersportuitrusting kun je eigenlijk alle kanten op. De trend van de zomer, de felle kleuren, wordt zeker doorgevoerd in de wintersport. Een kleur kiezen is dit jaar daarom ook makkelijker dan ooit te voren. De combinatie tussen de wintersport broek en uw wintersport jas mag ook verschillend van kleur zijn. Daarnaast komen de aardetinten weer terug. Hierbij kun je denken aan de kleuren olijfgroen, bruin, beige, donkerblauw en grijs. Soms worden de felle kleuren ook gecombineerd met deze ‘natuurkleuren’. Als laatste, wat niet aan de trends qua kleuren mag ontbreken, is denim. Dit was vorig jaar al te zien op de pistes, maar tijdens de wintersport in 2012/2013 kom je het nog vaker tegen. Kortom alles kan én alles mag wat betreft kleuren dit jaar tijdens uw wintersport!

Stretch
Vrouwelijke vormen hoeven tijdens de wintersport niet te worden verborgen in een skibroek. Daarom zijn de strakke, maar comfortabele stretch broeken, voor vrouwen hét kledingstuk dit wintersportseizoen. Tevens lijkt het of de benen door deze broek langer zijn. Stretch zie je ook terug in de wintersport jassen van het seizoen 2012/2013. Getailleerde jassen, waarin makkelijk kan worden bewogen door de stretch die erin verwerkt is, worden namelijk steeds meer gedragen op de pistes. Gewatteerde jassen zijn zowel voor mannen als voor vrouwen tevens nog lang niet uit de mode. Deze lekker warme, comfortabele, wind- en waterdichte jassen kun je dan ook vinden in alle modieuze kleuren.

Gerecyclede wintersport outfit
Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Zo wordt er tevens in de wintersport branche meer aandacht aan besteedt. Veel wintersport kledingmerken letten op verschillende manieren op het milieu en dit laten ze terug zien in de labels van de kleding. Zo kan er gedacht worden aan de recycling van jassen en broeken. Enkele kledingbedrijven zijn hier al mee bezig.

Off- en on-piste ski in één
Op de piste of off-piste, tegenwoordig zijn er veel skiërs die aan beide de voorkeur geven. Hierdoor zien we ook een nieuwe trend op het gebied van ski-uitrusting. In de afgelopen jaren zien we de opkomst van een bredere en vooral langere ski. Door de extra breedte kunnen de ski’s tijdens bochten makkelijker in de sneeuw snijden. De normale ski wordt afgemeten tot op de kin. Deze ‘all-mountain’ ski wordt afgemeten tot het voorhoofd en vaak ook nog daarboven, een stuk langer dus dan de normale ski. Met deze lengte kun je makkelijker door de diepe sneeuw wanneer je off-piste skiet.

Er zijn dus genoeg trends om over na te denken voor je op wintersport gaat. Het voordeel is wel dat je gewoon de kleur kunt kiezen die je leuk vind en zo uw eigen draai kunt geven aan de trends van nu. Vergeet ook niet, vooral voor je veiligheid, om een helm aan te schaffen voordat je aan de wintersport begint! Kijk op Snowtime.nl voor de laatste wintersporttrends en handige tips.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.