Winter17.12.2013

1,8 miljoen Nederlanders gaan op vakantie in de kerstvakantie


Eind deze week begint voor veel Nederlanders de kerstvakantie. Waar veel mensen thuis blijven om met familie en vrienden de feestdagen door te brengen, is er ook een hele groep groep die erop uit trekt. Het NBTC, verantwoordelijk voor de branding en marketing van de bestemming Nederland, verwacht dat ongeveer 1,8 miljoen Nederlanders in de kerstvakantie op vakantie gaan. Dat is evenveel als vorig jaar. De helft daarvan viert de kerstvakantie in eigen land, de andere helft viert de kerstvakantie in het buitenland. 

De kerstdagen vallen ‘gunstig’ dit jaar. Omdat de kerstdagen op doordeweekse dagen vallen, hoeven veel Nederlanders minder vakantiedagen op te nemen om toch een hele week vrij te zijn. Vooral de eerste week van de kerstvakantie is populair om op vakantie te gaan, dan zijn meer Nederlanders op vakantie dan in de week erna, met oud & nieuw. Als accommodatie is vooral een vakantiehuisje- of bungalow populair, een hotel is minder in trek. Ongeveer een kwart kiest voor een hotel in de kerstvakantie. 

De helft van alle vakantievierende Nederlanders gaat naar het buitenland. Populaire landen voor deze vakantie zijn Duitsland, Oostenrijk, België en Frankrijk. Met name Oostenrijk en Duitsland zijn populair, omdat veel Nederlanders daar gaan naartoe gaan voor een wintersport, om te skiën en snowboarden. 

Op wintersport in de kerstvakantie

Op dit moment zijn de sneeuwcondities niet overal even goed. Wil je zeker zijn van dat je in de kerstvakantie kunt skiën of snowboarden, dan doe je er verstandig aan een skigebied uit te kiezen waar je op de gletsjer kunt skiën. De gletsjers liggen er namelijk op dit moment goed bij. Wil je er zeker van zijn dat je kunt genieten van de sneeuw, wacht dat met het kopen van je skipas tot je zeker weet dat er voldoende sneeuw zit. Uitwijken naar een ander skigebied is natuurlijk altijd mogelijk, en dan zou het zonde zijn als je al een dure liftpas hebt aangeschaft van een gebied waar te weinig sneeuw ligt. 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.