Winter15.01.2014

Goed verzekerd op reis


Gedurende het jaar kom je hier op Travelvalley de mooiste, zonnigste en lekkerste vakantiebestemmingen tegen, of het nu voor een paar weken of slechts een weekend is, je kan er in elk jaargetijde op uit. Als je jezelf dan eens verwent en heerlijk een weekendje weg of een vakantie boekt wil je zorgeloos op vakantie kunnen gaan. Hoewel er op het gros van de vakanties en uitjes geen vuiltje aan de lucht is hoor je regelmatig dat er “calamiteiten” zijn voorgekomen tijdens die paar dagen voor jezelf. Laat geen roet in je eten gooien, sluit een doorlopende reisverzekering af en lees welke preventieve maatregelen jij kan nemen.

Veel voorkomende problemen

Afhankelijk van het soort reis is de kans het grootste dat je te maken hebt gehad met onder andere autopech, gestolen elektronica, verloren bagage of voedselvergiftiging. Uit een onderzoek uit juli 2013 is gebleken dat 
de koffer nog altijd het meeste wordt geclaimd. Hier valt verlies, diefstal en beschadiging van de koffer onder. Verder zijn klachten over het hotel en overlast van insecten veelgenoemde problemen tijdens vakanties.

Wel op blijven letten

Waar een aantal problemen onvermijdelijk lijken heb je op in ieder geval je persoonlijke eigendommen invloed. Vaak is het achteloosheid wat ervoor zorgt dat dieven of ander crimineel tuig de kans krijgen om toe te slaan. Let daarom altijd goed op je bagage! Onoplettendheid kan je je koffer kosten. Ook verklein je zo de kans dat anderen ongewenste spullen, zoals drugs, in je bagage stoppen.

Verzeker, because you never know…

Omdat je het toch nooit weet” sluiten veel mensen, om en nabij de 60%, een doorlopende reisverzekering af. Deze verzekering dekt, afhankelijk van de verzekeraar, de geleden schade tijdens de reis. Bedenk vooraf goed of je een Wereldwijde dekking of een Europese dekking wil. Wellicht heb je nog geen wilde plannen voor een wereldreis, maar in de toekomst wil je wellicht ook buiten Europa voet aan wal zetten. Deze dekkingen schelen over het algemeen niet veel in premie. Veel dekkingen zijn verder afhankelijk van je eigen “reisstijl”. Onder andere sporten zoals wintersport, onderwatersport en gevaarlijke sporten zijn apart mee te verzekeren. Vergelijk de polissen en voorwaarden van een aantal verzekeraars en sluit de verzekering af die het beste bij jou past.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.