Winter08.02.2010

Top of the Mountain Club kiest beste skigebied


Schnee.jpg
Schnee.jpg
De Top of the Mountain Club heeft het beste skigebied van 2009/2010 gekozen. Winnaar is de Kitzbüheler Alpen in Tirol. Sneeuwkwaliteit en de skipas zorgden ervoor dat dit gebied de absolute winaar is. Met de skipas heb je namelijk toegang tot pistes van zeven (!) aangesloten skigebieden.  
 
De  skipas, de Kitzbüheler Alpen AllStarCard, geeft toegang tot in totaal 1081 kilometer aan aaneengesloten pistes (variërend van 800 tot 3.000 meter hoog) was één van de doorslaggevende factoren voor het toekennen van de award. De pas is een samenwerking van de skigebieden Kitzbühel, SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, Skiregion Schneewinkel, Hochtal Wildschönau, Alpbachtal, Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang en Zell am See-Kaprun (inclusief gletsjer Kitzsteinhorn 3.203m). Een driedaagse pas kost € 120,- voor volwassenen en € 60,- voor een kind.

Ook de investering in moderne liften en sneeuwkwaliteit hebben een rol gespeeld. In totaal is ruim € 60 miljoen geïnvesteerd in negen moderne liften en sneeuwkanonnen. Door de komst van de moderne 6- en 8-persoons liften zijn de wachttijdenverkort en hebben wintersporters meer tijd om te skiën. De kwaliteit van kunstmatige besneeuwing is gegarandeerd, dankzij nieuwe sneeuwkanonnen en waterreservoirs.

De prestigieuze Top-of-the-Mountain Club reikt ieder jaar een groot aantal awards uit; uiteenlopend van beste après-ski bar tot beste event en beste hotel. De award ‘Beste Skigebied van de Alpenlanden’ is de meest begeerde prijs van de verkiezing. De prijs werd eerder gewonnen door prominente skigebieden, zoals Sölden en Ischgl.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.