Winter28.01.2015

De nacht doorbrengen in een skilift op 2.700 meter hoogte


Een skilift in de Franse Alpen is nu het decor voor Airbnb's 'A Night At'

Airbnb geeft de campagne ‘
A Night at‘ een nieuw vervolg. Het idee achter dit initiatief is om ontoegankelijke plekken overal ter wereld om te toveren tot eenmalige accommodaties. Eerder al werd een omgebouwd KLM vliegtuig aangeboden als overnachtingsplek. Nu is het mogelijk om te overnachten in een 2.700 meter boven de grond hangende skilift.

In het ski resort Courchevel in de Franse Alpen biedt Airbnb een skilift voor één nachtje aan als slaapplaats. De vier winnaars krijgen zo tevens de kans om de volgende ochtend als allereerste de piste te betreden.

De uiteindelijke winnaar mag op 6 maart drie gasten verwelkomen in zijn nieuwe verblijf op de top van de Saulire, dat in enkele uren tijd omgetoverd wordt tot een knus onderkomen inclusief luxe tweepersoonsbed en een kleine woonkamer. Na het beklimmen van de pistes op de sneeuwscooter, zullen de 4 gasten worden begroet aan de top van de Saulire met traditionele Glühwein en een typisch Savoyaards diner.

Adeline Roux, directeur van het toerismebureau van Courchevel:
“We vinden het ontzettend leuk dat we 4 gelukkige winnaars deze berg vanuit een ongekende hoek kunnen laten ontdekken!” Nicolas Ferrary, Airbnb’s Country Manager voor Frankrijk: “Airbnb-reizigers kiezen vaak voor het beleven van een ervaring bij het boeken van een accommodatie. Deze nacht zal de vier winnaars ongetwijfeld nog een tijd bijblijven.”

AirbnbCourchevel 9
AirbnbCourchevel 9

Kans maken?

Om kans te maken op dit unieke verblijf, bezoek je Courchevel’s pagina op de website van Airbnb, klik je op ‘contact host’ en motiveer je waarom je de nacht zou willen doorbrengen in de Saulire skilift. De competitie is bedoeld voor gezinnen of vriendengroepen met een maximum van vier personen.

A Night at

De Courchevel skilift is de nieuwste toevoeging aan Airbnb, nadat De campagne ‘A Night at’ (‘Een nachtje bij’) is een initiatief van Airbnb om ontoegankelijke plekkenoveral ter wereld om te toveren tot eenmalige accommodaties. Eerdere locaties waren onder meer Galerie Lafayette in Parijs,
een IKEA-vestiging in Australië, en een Waterstones boekhandel in het Verenigd Koninkrijk.

AlexisCornu-Paysage-12
AlexisCornu-Paysage-12
Avatar foto
Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.