Zomer11.08.2011

Budgettips voor een goedkopere vakantie


travelvalley_wisselkoersen.jpg
travelvalley_wisselkoersen.jpg

Vakantie vieren is een kostbare aangelegenheid. Althans, dat is meestal zo. Je geeft altijd onverwacht meer uit dan de bedoeling was. Want ja, hoe vaak ga je nou op vakantie… Wil je toch wat zuiniger doen, dan heeft Columbus Magazine een aantal zeer bruikbare tips voor een zuinige reis. En met al het geld dat je bespaart, ga je gewoon lekker nóg een keer op vakantie!

1. Reken je niet rijk met de lokale valuta

2. Reis met vrienden
Niet alleen is het erg gezellig, reizen met vrienden kan ook de kosten van je reis flink drukken. Met zijn vieren in een huisje is altijd nog goedkoper dan een hotelkamer in je uppie. Nog beter voor je budget is het als je in je vakantiehuis ook kunt koken. Scheelt een week lang eten buiten de deur en het is nog leuk ook!

3. Vermijd de toeristische wijken
Je lunch en je souvenir koop je het liefst in een wijk buiten de drukke, toeristische hotspots. Bedenk dat die leuke souvenirshop met schattige Eiffeltorentjes niet voor niets pal naast de Eiffeltoren zit. De eigenaar is niet gek en is bekend met het begrip impulsaankoop. Ga liever naar een wijkje achteraf, waar je heel wat euro’s minder kwijt bent.

4. Bedenk goed wat je souvenir je waard is
Die wandeling naar een rustigere wijk is ook nog ergens anders goed voor. Onderweg kun je je namelijk afvragen of je dat Eiffeltorentje wel echt nodig hebt. Je doos met souvenirs die je nooit neerzet in huis puilt namelijk al uit. En of je familie thuis blij is met een zoveelste koelkastmagneet uit Griekenland, is wellicht ook iets om over na te denken. Waarom zouden zij een herinnering aan jouw reis nodig hebben? Beter koop je eetbare streekproducten uit je vakantieland. Elke keer als je thuis geniet van lemon marmelade uit Engeland, komen de vakantieherinneringen gegarandeerd ook terug.

5. Neem altijd een fles water en wat snacks mee
Een fles water meenemen als je op pad gaat, is niet alleen goed voor de dorst, maar ook voor je portemonnee. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je het vergeten was en steil achterover sloeg van de prijs voor een flesje bronwater. Ook houd je je budget op peil door zelf snacks mee te nemen. Juist als je suikerspiegel onder het nulpunt is gedaald, kun je in je wanhoop de eerste de beste snackbar inrennen en ben je weer heel wat euro’s kwijt.

6. Ken het contract van je mobiel
Oke, misschien niet het leukste onderdeel van de voorbereiding op je reis, maar wel heel slim om te doen. Lees het contract van je provider goed door wat betreft de tarieven van bellen en sms’en. Dat voorkomt verrassingen achteraf op je mobiele telefoonrekening. Heb je een smart phone, vergeet dan ook niet je data roaming in het buitenland uit te zetten. In veel cafés kun je gratis gebruik maken van wi-fi, als je dan toch zo nodig even je mail moet checken.

7. Reis met het openbaar vervoer
Zoek, voordat je tijdens je citytrip achteloos de taxi instapt, even goed uit wat de bus of metro je kost. Vaak is dat veel goedkoper dan een taxi en kun je ook nog eens een meerdaagse kaart met korting kopen.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.