`

Zomer25.08.2011

Last Minutes in 2011 populairder dan ooit


Nederlanders hebben in de afgelopen zes weken een record aantal last minutes geboekt blijkt uit onderzoek van Last-minutes.nl. Door het slechte weer deze zomer is er een ware run ontstaan op de last minute vakanties. De reisbureaus konden de drukte nauwelijks aan toen in juli de regen en de lage temperaturen maar bleven aanhouden.

Er zijn ruim 27% meer last minutes geboekt in vergelijking met dezelfde periode in 2010. De populairste last minute reizen zijn de zonvakanties naar de landen rondom de Middellandse Zee. Met name Spanje, Griekenland en Turkije zijn erg populair onder de Nederlandse vakantiegangers. Vakanties naar de badplaatsen op Kreta, de Canarische Eilanden, de Spaanse costa’s en de Turkse Rivièra zijn niet aan te slepen. De last minute boekingen naar Egypte en Tunesië laten ook een lichte stijging zien, maar over het geheel genomen bezoeken veel minder Nederlanders deze landen vanwege de politieke onrust eerder dit jaar.

Nog een last minute boeken?
Door de spectaculaire stijging in het aantal last minute boekingen is het aanbod minder groot. Hierdoor is het moeilijker om voor een populaire badplaats een goede aanbieding te vinden. Reisbureaus adviseren dan ook om de vakantie zo snel mogelijk te boeken. Door op internet de last minutes te vergelijken is het nog steeds mogelijk om voor een goede prijs naar de zon te vliegen. Kiezen voor iets minder populaire landen, zoals Kroatië of Bulgarije, kan tevens een stuk goedkoper uitpakken. De verwachting is dat de last minutes in augustus onverminderd populair zullen blijven, ondanks het iets verbeterde weer in Nederland.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.