Lifestyle13.07.2013

‘Gezonde keuze’ vinkjes spotten op vakantie


Schermafbeelding 2013-07-12 om 16.50.25.png
Schermafbeelding 2013-07-12 om 16.50.25.png

Nederlandse voedingsmiddelen zijn sinds een tijdje voorzien van keurmerken: groen voor de gezonde keuze en blauw voor de bewuste keuze. Niet alle producten hebben deze keurmerklogo’s, alleen die producten die ook gezond zijn.

Wat veel mensen niet weten is dat deze producten ook in het buitenland op producten staan. De vinkjes zijn in Nederland door de overheid officieel geaccepteerd, maar omdat sommige Nederlandse producenten ook leveren in het buitenland, kan je de vinkjes daar ook tegenkomen. Ben jij komende zomer in het buitenland, en spot je zo’n vinkje, dan kan je daar een hoop leuke dingen mee winnen.

In de Verenigde Staten moet je goed opletten, maar ook in Afrika. De bedoeling is dat je het product met het vinkje op de foto zet, maar in dezelfde foto laat zien dat je echt op vakantie bent. Spot je bijvoorbeeld iets in New York, dan moet je wel Times Square of het vrijheidsbeeld erbij fotograferen.

En wat win je dan? Bijvoorbeeld een actieve workshop bewust koken voor tien personen. Of een gezonde kooksessie voor vier personen of exclusieve Chalk ’n Cheese sets van Jamie Oliver. Zeker de moeite waard dus.

Inzendingen stuur je naar info@hetvinkje.nl, tot en met 26 augustus. Fijne vakantie!

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.