Lifestyle17.07.2013

Op avontuur in la douce France: de magie van Zuid-Frankrijk


Het ‘echte’ Frankrijk: de geuren en kleuren van kilometers lavendelveld, wijnranken en de enkele kurkboom. Gerimpelde gezichten, lokale wijnen in grote glazen, jeux de boules – Zuid-Frankrijk is als een mooi gedicht.

Toeristen

Maar in het Zuiden zijn de Fransen niet het meest verwelkomende volk. Vragende toeristen worden steevast op lichtsnelheid in het Frans beantwoord, en vervolgens weggekeken. Als toerist is het lastig de harten te winnen van de lokale bevolking – het enige wat de steenkoude frons van grandmère kan doen smelten is dan ook: een toerist die het Frans beheerst. Als je echt Frankrijk wilt beleven, is een goede grip op de Franse taal essentieel. Het is ‘de taal van de liefde’, en zo klinkt het Français ook. Veel wordt de taal aangeduid als de mooiste taal op aarde!

Alleen op reis

Alleen op reis is altijd een avontuur, en dat is zowel enorm spannend als doodeng. Daarom kun je het jezelf het beste maar makkelijk maken: mensen ontmoeten! Voor een succesvolle ontdekkingstocht in het hart van Frankrijk kun je een taalcursus Frans doen bij ESL-Taalreizen.com. Zowel je sociale als culturele kant worden uitgedaagd, en zo kun je het echt een avontuur noemen!

Onderdompelen

De meeste Nederlanders hebben wel een basiskennis Frans vanuit de middelbare school, maar om echt ‘vloeibaar’ Frans te kunnen is een beetje hulp niet ongewild. ESL Taalreizen heeft een breed aanbod van taalcursussen, waaronder een scala aan mogelijkheden voor de cursus Frans, zoals speciale ‘onderdompeling’ programma’s. Deze programma’s kun je combineren en aanpassen naar je eigen tijdschema, interesses en doelstellingen.

Op avontuur!

Een taalcursus is een geweldige manier om echt op avontuur te gaan in Frankrijk – zowel met de lokale bevolking als met cursusgenoten van over de hele wereld! Bij ESL kun je zelfs je cursus combineren met verschillende sporten of hobby’s zoals koken of wijnproeven. Je kunt bijvoorbeeld in Bordeaux of Biarritz een taalcursus Frans combineren met (kite)surfen, snowboarden of paardrijden! En voor de professional zou je je CV kunnen uitbreiden met een bedrijfsstage of vrijwilligerswerk, een onderdompeling waar je echt iets aan overhoudt.

Francophile

Een taalreis is een prachtige combinatie van ontspannen in het mooiste gedeelte van Frankrijk, en echt haar cultuur opsnuiven. Door een combinatiecursus leer je het snelst te taal te beheersen: je brengt wat je in de ochtend geleerd hebt ’s middags in de praktijk bij een surf/kook/duikles en komt gegarandeerd thuis als een gebruinde francophile. Kijk snel voor meer informatie over alle mogelijkheden van de taal-onderdompeling van ESL.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.