Stedentrips29.06.2012

Nieuw citizenM hotel geopend in Londen!


Schermafbeelding 2012-06-29 om 09.25.18.png
Schermafbeelding 2012-06-29 om 09.25.18.png

De Nederlandse hotelgroep citizenM heeft een nieuw hotel geopend in Londen. Na Amsterdam, Glasgow en nu ook Londen staan ook nog New York en Parijs op de planning. CitizenM hotels zijn altijd stijlvol ingericht, voorzien van alle denkbare luxe, en toch goed betaalbaar!

Het nieuwste citizenM hotel in Londen ligt aan de Bankside, dichtbij het Tate Modern Museum en de Millennium Bridge. Het hotel heeft 192 kamers. Opvallend zijn de relatief lage kamerprijzen, in de dure stad Londen. Voor een overnachting betaal je tussen de 99 en 199 Britse Ponden (tussen de 125 en 250 euro), wat gezien de luxe van het hotel een prima prijs is.

Op 4 Juli is de officiële opening van het nieuwe hotel. Het Nederlandse architectenbureau Concrete is verantwoordelijk voor het ontwerp. Meubels komen van de vaste designpartner Vitra. De slaapkamers zijn zeer comfortabel en voorzien van een op maat gemaakte touch screen tablet waarmee je niet alleen toegang hebt tot je favoriete social media kanalen zoals Facebook en Twitter, maar waar je ook alles in je kamer mee kunt bedienen.

In het nieuwe hotel vormt contemporary art een rode draad: de buitenkant is verfraaid met het tekstkunstwerk ‘Another World Is Possible’ van award winning kunstenaar Mark Titchner. In de lobby hangt niet alleen AVAF’s muurkunstwerk, maar ook werken van Gavin Turk, Mario Testino en de Belgische kunstenaar Hans Op de Beeck. Daarnaast is het hotel een samenwerking aangegaan met concept book store MENDO, met als resultaat een store-in-store in de vorm van een gigantisch, zwart boek. 

For the business travellers
societyM is citizenM’s nieuwste business concept, bestaande uit zeven vergaderkamers die gelegen zijn rondom een groene binnenplaats. De kamers kunnen gehuurd worden voor meetings en workshops en zijn uiteraard van alle (business) gemakken voorzien.

Schermafbeelding 2012-06-29 om 09.26.01 

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.