Stedentrips22.11.2013

Queenstown it is! Stad voor jong publiek en thrillseekers


Dag 14

Queenstown is een stad die vooral een jonger publiek aantrekt. Bekent om de activiteiten voor de thrillseeker, de vele barretjes/cafés en de winkelmogelijkheden. Het was maar een kort stukje rijden vanaf Wanaka, ongeveer een uurtje. In dit uurtje rijd je over de grootste bergpas van Nieuw Zeeland: vol met haarspeldbochten en kronkelwegen. Aan het eind heb je een prachtig overzicht van Queenstown voordat je afdaalt. Onze B&B zou tijdens ons verblijf in Queenstown is Chalet Queenstown. Een mooie B&B op loopafstand van het centrum van Queenstown. Erg handig en je kan zo makkelijk je auto kwijt.

Wat ons vooral bij zal blijven is de hartelijke manier waarop je ontvangen werd. De eigenaren waren zo enthousiast en hartelijk. Ze hadden ook hele goede suggesties van wat te doen in Queenstown (we raden iedereen sowieso altijd aan de lokale bewoners te vragen wat je het beste in de buurt kan doen en waar te lunchen, enz. Op die manier kom je tenminste niet op de plek waar alle toeristen heengaan door de blaadjes en een lokale bewoner weet nu eenmaal de ins- en outs. Meestal vinden ze het ook geweldig om advies te geven! Dus, altijd doen als je in een ander land bent! (tenzij de lokalen er natuurlijk zelf financieel belang bij hebben *kuch* Egypte *kuch*).

De gondola van Queenstown

Na ons fijne onthaal en met goed advies op zak zijn we Queenstown ingetrokken. Het is hier drukker en met betrekkelijk meer jongeren maar ondanks dat is het er heel schoon (zooi op straat gooien wordt hier flink aangepakt, net als in de rest van Nieuw Zeeland).

We zijn eerst naar de gondola van Queenstown gegaan. Eigenlijk iedereen die voor het eerst in dit stadje komt gaat hierheen. Je gaat een flink eind de berg op in een kleine gondel voor maximaal 4 pers. maar als je met z’n tweeën bent, heb je er gewoon eentje voor jezelf. Tijdens de tocht naar boven klonk er even een sirene, zoals die in Nederland elke eerste maandag van de maand klinkt, en Wendy schrok hier wat van (ze dacht dat het misschien een aardbevingsalarm was). Later bij navraag bleek dat dit alarm voor de brandweer o.i.d. was, haha. Eenmaal aan de top kan je heel Queenstown zien: een stad voor het Zuidereiland maar lang niet zo groot als bijvoorbeeld Amsterdam of Utrecht.

Bovenaan zijn naast een uitkijkpost ook een aantal attracties. Als je geen zin hebt om weer met de gondel naar beneden te gaan kan je ook paragliden. Heb je je altijd al van de berg willen gooien kan je er ook bungee-jumpen (ugh, nee bedankt – we gaan liever gewoon dood). Ook kan je de Skyline Luge doen. Dit zijn soort ongemotoriseerde kartjes die door middel van zwaartekracht toch behoorlijk hard kunnen gaan en wat een uitzicht!

Weer beneden zijn we naar de haven van het centrum gelopen en hebben geluncht bij Vudu (http://www.vudu.co.nz/) – op aanraden van onze gastheer. Is ook zeker de moeite waard, er is heel veel keuze aan eten en drinken, van lichte hapjes tot zwaardere maaltijden. Zeker de smoothies zijn lekker!

Tussendoor even gewinkeld. Ga in Queenstown vooral naar de “Remarkable Sweet Shop”! Hier maken ze zelf fudge en nougat en het is zo lekker! Ze hebben meer dan 20 verschillende smaken en je mag van alles proeven. Het is er klein maar fijn ze hielden ook goed rekening met allergieën.

Jetboat

Omdat we toch in Queenstown waren, en dit nu eenmaal veel adrenaline attracties heeft, hebben we ervoor gekozen om het water en de bijbehorende rivieren waaraan de stad ligt met Jetboat te verkennen. Deze activiteit werd gehost door KJet welke ook door onze gastheer van de B&B werd aangeraden, en terecht! Vriendelijke medewerkers en enthousiast. Er wordt de tijd voor je genomen.

Een jetboat is een speedboot op steroïden; dubbele straalmotoren en de mogelijkheid om 360 graden spins te maken. De vaart duurt een uur maar is zo voorbij. Je sjeest over het water, stuitert over golven en vliegt door bochten. Er zat een groepje van ongeveer 12 Chinezen achter ons en die waren ook heel enthousiast. We hadden poncho’s gekregen en maar goed ook, de bestuurder nam er een duivels genoegen in om iedereen zeiknat te spetteren (viel wel mee dankzij de poncho’s maar aan het eind had iedereen met lang haar ellendige klitten door de wind en de nattigheid!) Behalve dat de snelheid geweldig is, geldt dat ook voor de omgeving waar je doorheen snelt. De omgeving rond de rivieren is weer fantastisch en soms houdt de bestuurder een korte stop om iets te vertellen, iedereen na te tellen (haha) en op adem te laten komen). Het was echt heel erg leuk en veel te snel voorbij. Wij raden KJet aan als je een Jetboat trip in Queenstown wilt doen: we hebben voor de kosten bij meerdere aanbieders aan de kade gepraat maar de medewerkers van KJet zijn absoluut de meest vriendelijke en alle voorzieningen zien er goed uit.

Na al die adrenaline hadden we wel een beetje trek gekregen en we hadden tijdens het wandelen een Japans restaurant gezien. Het bleek dat deze door Japanners werd gerund – in tegenstelling tot de meeste Japanse restaurants in Nederland – en dat is te merken. Er is een hele ruime kaart en ze hebben er een ‘Happy hour’ dat je voor € 25 een heel bento diner hebt. Erg lekker en ook minder vet dan wat we de afgelopen weken gebruikelijk hebben gegeten.

Weer een geslaagde dag…

Nogat_NieuwZeeland
Nogat_NieuwZeeland
Gondola Queenstown
Gondola Queenstown
Avatar foto
Alex en Wendy

Ze hebben al veel van de wereld gezien, reizen is hun passie. Voor Travelvalley bezochten Alex en Wendy het schitterende Nieuw-Zeeland.