Vliegen22.09.2017

Sam Huang is de Airmiles-koning van de wereld


Goedkoop reizen is een gave

Sam Huang heeft Airmiles. Veel Airmiles. Deze 28-jarige uit Pasadena is pas in 2008 begonnen met reizen maar heeft inmiddels de fijne kneepjes van Airmiles wel onder de knie. Hij reist veel voor zijn bedrijf maar wil in zijn vrije tijd ook graag de hort op. Als gevolg is hij een expert geworden in hoe je zo veel mogelijk miles kunt krijgen en hoe je ze zo gunstig mogelijk uitgeeft.

Om de informatie te delen is hij een website begonnen die Topmiles heet en waarbij je een uitleg kunt krijgen over hoe het allemaal werkt. Dat Huang als bonus nog wat verdient aan de advertenties (en eventuele samenwerkingen met vliegtuigmaatschappijen) is mooi meegenomen natuurlijk.

Ook op Instagram is Huang populair: zijn meer dan 30.000 volgers zien hoe hij van 1e klas-vlucht naar privé-jet gaat, grotendeels betaald met Airmiles. Hij maakt er een sport van om volstrekt onbetaalbare vluchten te maken voor een paar honderd euro. Zo ging hij met Singapore Airlines in een eerste klas-suite met een volledig bed (!) voor 400 euro, een plek die normaal ongeveer 13 en een half duizend euro kost.

Ook de eerste klas-lounges zijn altijd genieten volgens Huang: vooral maatschappijen als Singapore Airlines weten hoe ze hun duurst betalende (althans, in theorie betalende) passagiers moeten behandelen. Van Dubai tot Hong Kong, van Kyoto tot Sydney, Huang weet wel hoe hij er voor weinig tot niets komt.

Zijn huzarenstukje was toch de semi-wereldreis die hij met Emirates (in de eerste klas) maakte voor een totaalbedrag van 300 dollar. Van Singapore naar Melbourne, via Auckland, Sydney, Dubai, Milaan en uiteindelijk naar New York. Eerste klas. Voor 300 dollar. Probeer dat maar eens te boeken. Hij kreeg daar niet onterecht een hoop aandacht voor, maar op de een of andere manier lijken zijn Airmiles ook niet op te gaan: hij heeft er inmiddels meer dan een miljoen.

Hoe het precies allemaal zit weten we ook niet, maar we gaan toch maar even die site checken, want hij doet in elk geval iets goed als hij dit soort reizen kan blijven maken…

[Afbeeldingen © Sam Huang]

Avatar foto
Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.