Algemeen20.08.2020

Zwitserse stad bedolven onder cacao door foutje bij chocoladefabriek


Het mag duidelijk zijn dat in 2020 alles mogelijk is, zelfs het hele idee van ‘Cloudy with a chance of chocolate snow’. Daar kreeg namelijk het Zwitserse dorp Olten mee te maken. Door een storing in het ventilatiesysteem bij de chocoladefabriek van Lindt & Sprüngli vloog de cacao uit de fabriek en kwam neer in de omgeving.

Waarschijnlijk is dit een droom voor veel chocoladeliefhebbers die in de buurt van een chocoladefabriek wonen. Toch gaf deze fout bij de fabriek aardig wat rommel in de omgeving. Want overal kwamen zogeheten cacao nibs neer, dat zijn stukjes gemalen cacaobonen en de basis van chocolade.

Harde wind

Naast de fout in de fabriek zorgde de harde wind deze dag ervoor dat de cacao in de omgeving werd verspreid. Het grote deel van de inwoners kon er hard om lachen, want hoe vaak in je leven maak je cacaosneeuw mee? Toch was er een iemand minder te bespreken, want een auto had een nieuwe coating gekregen van cacao.

Lindt & Sprüngli heeft aangeboden om alle opruimkosten te betalen en de onkosten voor het schoonmaken van de auto. Tot op heden heeft daar nog niemand gebruikt van willen maken, dus het lijkt erop dat de inwoners ‘de last’ te verwaarlozen vinden.

Ventilatiesysteem

Voor het bedrijf maakte het foutje verder niet uit, de productie ging gewoon door. Het ventilatiesysteem is hierna snel gerepareerd waardoor de mogelijkheid op nieuwe cacaosneeuw ernstig is afgenomen. Er werd wel nog aangegeven dat de cacao nibs niet slecht waren voor mens of milieu. Dus het kan zijn dat de eigenaar van de auto met cacao-caoting een berg chocolade in huis heeft nu.

Avatar foto
Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Verder lezen over Zwitserland

Ook Lauterbrunnen in Zwitserland overweegt entreegeld

Zelfs als je nog nooit in Lauterbrunnen bent geweest, dan ken je dit dorpje ongetwijfeld - van de plaatjes op Instagram. Het is een van de mooiste dorpen in Zwitserland (in de regio Bern) dat op een uitzonderlijk plekje ligt. Het is het Zwitserse 'picture perfect' met hoge rotswanden, een groene alpenweide op de voorgrond en een beeldschoon kerkje dat de show steelt.

Algemeen28.05.2024

Ook Lauterbrunnen in Zwitserland overweegt entreegeld

5 tips voor een low budget vakantie naar Zwitserland

Avontuurlijke wandeltochten naar besneeuwde bergtoppen, kamperen in de wildernis of met een enorme vaart op je snowboard de berg af. Zwitserland is een droombestemming voor natuurliefhebbers en waaghalzen, zowel in de zo...

Natuur09.04.2024

5 tips voor een low budget vakantie naar Zwitserland

Dit zijn de leukste dingen om te doen in Interlaken in de winter

Bezoek Interlaken en omgeving in de wintermaanden. Het landschap is zó mooi, dat je je ogen bijna niet gelooft. Van kristalheldere meren tot sprookjesachtige bergtoppen.

Winter25.03.2024

Dit zijn de leukste dingen om te doen in Interlaken in de winter

Duurzaamheid in de Alpen: zo pakt Laax in Zwitserland het aan

Als het gaat om duurzaamheid en toerisme, wordt er vaak met een wijzend vingertje naar de wintersport gezwaaid. Omdat daar de klimaatverandering extra goed zichtbaar is - vanwege de smeltende gletsjers, kortere seizoenen en een stijgende sneeuwgrens - is de algemene perceptie dat wintersport niet goed is voor de opwarming van de aarde.

Winter29.02.2024

Duurzaamheid in de Alpen: zo pakt Laax in Zwitserland het aan

Op sneeuwschoenen naar Tectonic Arena Sardona in Flims-Laax

De Tectonic Arena Sardona is erkend als UNESCO-werelderfgoed vanwege zijn wetenschappelijke waarde en de bijzondere geologische kenmerken. En om dat van dichtbij te kunnen zien, gingen wij op sneeuwschoenen op pad.

Natuur27.02.2024

Op sneeuwschoenen naar Tectonic Arena Sardona in Flims-Laax

Bern Regio in Zwitserland: 8 tips voor Bern, Jungfraujoch en Interlaken

Zwitserland is het land van magische bergtoppen, fonkelende meren en overheerlijke kaasfondue. De Zwitserse regio Bern, met zijn veelzijdigheid, biedt voor elke reiziger het ultieme Zwitserleven. We verkennen Bern, de Ju...

Natuur28.11.2023

Bern Regio in Zwitserland: 8 tips voor Bern, Jungfraujoch en Interlaken

Na het zien van dit filmpje haal je Zweden en Zwitserland nooit meer door elkaar

Zweden en Zwitserland: het begint allebei met de letter Z en het zijn fantastische vakantiebestemmingen. Qua rust en ruimte zijn ze enigszins vergelijkbaar, maar toch ook weer compleet anders. Zweden heeft een lange kust...

Algemeen24.10.2023

Na het zien van dit filmpje haal je Zweden en Zwitserland nooit meer door elkaar

7 tips om zeker te doen in sfeervol Zermatt

In de categorie iconische bergtoppen in de Alpen staat de Matterhorn op eenzame hoogte. De Matterhorn is vooral geliefd om z’n vorm - die je misschien wel kent van de doosjes Toblerone. Om de Matterhorn van dichtbij te...

Ontspanning04.04.2023

7 tips om zeker te doen in sfeervol Zermatt

in de zomer