Natuur24.09.2016

Causeway Coastal Route: de roadtrip van je leven door Noord-Ierland


Wegdromen aan de Ierse kust

Helemaal in het noorden van Noord-Ierland, in het land van romantische kastelen en fabelachtige legendes, ligt de Causeway Coastal Route. Een adembenemede weg langs ruige kusten, groene heuvels, fotogenieke dorpjes en wereldberoemde filmlocaties.

De Causeway Coastal Route begint in de hoofdstad Belfast en eindigt in de tweede stad van het land Londonderry. De weg van 310 kilometer loopt langs de kust en gaat soms een stukje het binnenland in. Dankzij de kleine afstanden hoef je geen van de prachtige hoogtepunten te missen. Ga surfen in de ruige zee, droom weg bij de Carrick-a-Rede Rope Bridge, waan je in een Game of Thrones-scene en wordt verliefd op de Giant’s Causeway. Ben je klaar voor de roadtrip van je leven?

Hoofdstad Belfast

De reis begint in de stoere hoofdstad Belfast. Neem een dagje de tijd om de stad te ontdekken. Belfast heeft veel te bieden. De industriestad zit bomvol mooie, historische verhalen. Over de burgeroorlog, de onafhankelijkheid en over de Titanic, die hier ooit gebouwd werd.

Huur in Belfast een auto, laat de stad achter je en trek de natuur in. Rij via de M2 de stad uit, in noordelijke richting. Al snel kom je bordjes tegen die je de A2 opsturen: naar de Causeway Coastal Route. Je hoeft niet lang te rijden om bij de prachtige kust te komen. Al binnen anderhalf uur rij je langs hoge rotsen en wilde zee. Je komt bij de eerste pittoreske kustplaatsjes, zoals Larne, Carnlough, Cushendall en Cushendun. De verleiding om de auto om de vijf minuten langs de kant van de weg te zetten is ontzettend groot.

De Causeway Coastal Route: van Belfast naar Londonderry
De Causeway Coastal Route: van Belfast naar Londonderry
Onderweg in de buurt van Larne
Onderweg in de buurt van Larne
De indrukwekkende Ierse kust
De indrukwekkende Ierse kust
In de haven van Larne
In de haven van Larne

Adembenemend Carrick-a-Rede

De eerste belangrijke stop is bij de beroemde Carrick-a-Rede Rope Bridge. Die ligt op zo’n 2 uur rijden van Belfast en 5 kilometer ten westen van Ballycastle. Dit is een van de grootste toeristische trekpleisters van Noord-Ierland. Het eilandje Carrick-a-Rede ligt vlak voor de kust. Zalmvissers installeerden een hangbrug tussen het vaste land en het eilandje, zodat ze hun visnetten makkelijker konden uitzetten. De brug is zo’n 20 meter lang en hangt ongeveer 25 meter boven de bulderende zee.

Als het niet al te hard waait mag je over de brug lopen en kun je het kleine eilandje verkennen. De brug is op zich niet zo bijzonder, en bovendien is het er druk. Er willen veel toeristen overheen en daardoor kan het kan zijn dat je even op je beurt moet wachten. Toch is een bezoek absoluut de moeite waard. Vooral het uitzicht dat je vanaf Carrick-a-Rede over de zee en het vaste land hebt, is adembenemend. Neem dus vooral de tijd om hier rond te kijken en te genieten van de frisse zeelucht.

Hoogtepunt: Giant’s Causeway

Daarna is het tijd voor het absolute hoogtepunt van je reis. Rij 12 kilometer verder naar het westen. Daar ligt de Giant’s Causeway. Voor de liefhebber zijn er bij het bezoekerscentrum audio guides te krijgen. De spreker vertelt je over het ontstaan van deze plek en deelt historische anekdotes. Maar zijn grappen en grollen leiden vooral af en zijn zelfs een beetje irritant. Je kunt er dus ook voor kiezen om gewoon van de omgeving te genieten en het moment te beleven.

Loop vanaf het bezoekerscentrum naar de zee, binnen een kwartier zie je het rotsplateau liggen. Het is gegarandeerd: je weet niet wat je ziet. De Giant’s Causeway bestaat uit 40.000 hoekige rotsen. Ze staan in formaties tegen elkaar aan en allemaal hebben ze een andere hoogte. Sommige stukken lijken op kleine trappetjes. Samen vormen de rotsen een pad naar de zee. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat er hier een creatieve kunstenaar bezig is geweest. Niets is minder waar: dit is het werk van Moeder Natuur.

De Giant’s Causeway ontstond 60 miljoen jaar geleden dankzij een vulkaanuitbraak. Het lava werd door tunnels geperst en kwam plotseling in aanraking met koud water, waarna het prachtige vormen kreeg. Als je wilt kun je ook de verhalen van de locals geloven. Die vertellen liever dat de rotsformaties zijn gevormd door ruziënde reuzen. Hoe dan ook, deze plek is waanzinnig. Zorg dus dat je de tijd hebt om hier een rond te kijken.

Een regenboog aan de kust bij Carrick-a-Rede
Een regenboog aan de kust bij Carrick-a-Rede
De beroemde Carrick-a-Rede Rope Bridge
De beroemde Carrick-a-Rede Rope Bridge
Een hoop mensen willen ook genieten van het uitzicht vanaf de Carrick-a-Rede Rope Bridge
Een hoop mensen willen ook genieten van het uitzicht vanaf de Carrick-a-Rede Rope Bridge
De schitterende groene kust van het eilandje Carrick-a-Rede
De schitterende groene kust van het eilandje Carrick-a-Rede
De 40.000 hoekige rotsen van Giant\u2019s Causeway
De 40.000 hoekige rotsen van Giant’s Causeway
Giant\u2019s Causeway: indrukwekkende rotsformaties
Giant’s Causeway: indrukwekkende rotsformaties
Met een ondergaande zon wordt Giant\u2019s Causeway magisch mooi
Met een ondergaande zon wordt Giant’s Causeway magisch mooi

Portrush: walhalla voor watersporters

Een mooie plek om de nacht door te brengen is Portrush, de grootste badplaats van de Noord-Ierse kust met iets meer dan 6.000 inwoners. Hier kun je heerlijk watersporten en zwemmen. Portrush heeft genoeg mooie plekken met uitzicht en balkonnetjes aan zee waar je fijn kunt overnachten. Boek bijvoorbeeld een kamer in Bed & Breakfast Blackrock. Daar voelt het als thuiskomen, wat heerlijk is na een intensieve reisdag. Het zal je tijdens je trip steeds opnieuw opvallen hoe ontzettend vriendelijk Noord-Ieren zijn. Ook nu weer: de eigenaresse van de B&B, Nicola, is hartelijk en enthousiast. Ze is vlak voor de zomer open gegaan, maar Blackrock is nu al razend populair. Nicola zal een lekker drankje voor je inschenken, als je wilt een lokale whisky, en ze zal je alles vertellen over de regio.

De volgende dag, na een heerlijk stevig ontbijt van Nicola, is het weer tijd om op pad te gaan. Je bent niet voor niets naar deze badplaats gereden: dit is de perfecte kans om te gaan watersporten. Midden in het Portrush ligt het strandje West Strand waar de lokale surfscholen van alles organiseren. Je kunt gaan kajakken, zeilen, duiken en waterskiën.

Het is vooral fantastisch om een dagje in Portrush te gaan surfen. Daar is de Ierse zee heel geschikt voor. De golven van de Atlantische Oceaan versnellen als ze dichterbij het land komen, ze slaan hard op de kust en daardoor ontstaat er een perfecte branding. Bovendien zijn er in iedere windrichting mooie golven. Dat komt door ‘natuurlijke breaks’. De watertemperatuur in deze tijd van het jaar is ongeveer 15 graden. Het is daarom fijn om een wetsuit te dragen.

Ben je beginner? Boek dan een privé-leraar. Anders heb je de kans dat je in een groep met 15 andere beginners zit. De leraar heeft dan nauwelijks tijd om je persoonlijk aanwijzingen te geven en de kans dat je aan het eind van je les in staat bent om in deze wilde zee op je plank te staan, is erg klein.

Dunluce Castle

Na een intensieve les is het tijd om verder te rijden naar Dunluce Castle, dat zo’n tien minuten buiten Portrush ligt. De ruïnes van het kasteel staan op de rand van de kliffen. De familie MacQuillan liet het daar vermoedelijk rond 1500 bouwen. Maar zo’n 150 jaar later werd de eigenaar verdreven door de familie MacDonnells. Een machtige familie die bijna altijd betrokken was bij gevechten met andere grootmachten in de regio. Intriges, verraad en bloedvergieten; het was hier ooit aan de orde van de dag.

Inmiddels ligt Dunluce er verlaten bij. Sommige vertrekken van het kasteel zijn nog te herkennen. Maar een deel van het gebouw is vergaan. Dunluce bleek op een gevaarlijke plek te zijn gebouwd. In 1639 stortte een deel, keuken en al, in de afgrond.

Uitzicht op Portrush vanaf Blackrock B&B
Uitzicht op Portrush vanaf Blackrock B&B
Surfen in Portrush
Surfen in Portrush
Dunluce Castle
Dunluce Castle
De verlaten ru\u00efnes van Dunluce Castle, aan de kust bij Portrush
De verlaten ruïnes van Dunluce Castle, aan de kust bij Portrush

“For the night is dark and full of terrors”

Magische plekken genoeg aan de Causeway Coastal Route. Niet voor niets zijn hier veel scenes van de hitserie Game of Thrones opgenomen. Als je wilt kun je lang de routes zeker acht filmlocaties bezoeken. Vooral Downhill Beach aka Dragonstone is de moeite waard.

Rijdt een half uurtje verder richting het westen. Daar ligt landgoed Downhill Demesne, net buiten het dorpje Castlerock. Graaf Frederick, de vierde graaf van Bristol, liet het landgoed samen met de bisschop van Derry aanleggen in 1785. Loop langs het Downhill House. De muren van het huis staan nog overeind, maar een groot deel is verwoest door een grote brand in 1851.

In de verte, een stukje voorbij het Downhill House, zie je Mussenden Temple liggen. De tempel staat bijna aan de rand van de klif. En door erosie van de rotswand komt het eeuwenoude gebouw steeds een klein stukje dichter bij de afgrond.

Vanuit de tempel heb je een waanzinnig uitzicht over het strand van Downhill, het mooiste strand van het land. Hier is een van de bekendste scenes uit Game of Thrones gedraaid. Daarin verbrandt Melisandre, gespeeld door Carice van Houten, de oude goden terwijl ze haar beroemde tekst uitroept: For the night is dark and full of terrors. Als je bovenaan de kliffen staat en op Downhill Beach neerkijkt zul je de locatie niet meteen herkennen, maar het is hoe dan ook het bezoeken waard.

Mussenden Temple uit Game of Thrones
Mussenden Temple uit Game of Thrones
Downhill Beach
Downhill Beach

The Dark Hedges aka Kings Road

Mocht je groot Game of Thrones-fan zijn, kun je er ook voor kiezen iets naar het zuiden te rijden en The Dark Hedges aka Kings Road te bezoeken. Dit is een van de meest gefotografeerde plekken van het land. De weg is aangelegd in de 18de eeuw, als oprijlaan voor het landhuis waar het op uitkomt, Gracehill House. Langs de weg staan aan beide kanten lange rijen beuken. De takken zijn in de punten in elkaar gegroeid en kronkelen over de weg. Het is een sprookjesachtig gezicht. Logisch dus dat de makers van Game of Thrones deze locatie gebruikten om scenes op te nemen.

Wijk je van de route af om naar the Dark Hedges te rijden, zorg dan dat je er heel vroeg op de dag of juist laat in de middag aankomt, als er weinig andere toeristen zijn. De weg, die nu open is voor al het verkeer, staat op drukke momenten vol met auto’s en toeristen die net als jij die ene mooie foto willen maken. Het is dan bijna onmogelijk om de bomen mooi op de foto te krijgen.

Legendary Londonderry

Je bent inmiddels dichtbij het eindpunt. Op nog geen uurtje rijden ligt de tweede stad van het land, Londonderry. Hier wonen meer dan 80.000 mensen. Tot 1613 heette deze stad nog gewoon Derry, maar daarna wees de Engelse koning James I de plaats toe aan de gemeente Londen en de naam veranderde hij in Londonderry. Nog steeds worden beide namen door elkaar gebruikt. Sommige inwoners noemen hun stad het liefst ‘Legenderry’

Londonderry heeft net als Belfast een donkere geschiedenis. Het is daarom ontzettend interessant om hier een lokale gids te boeken. Bij het bureau City Walking Tours hebben ze de beste gidsen in huis. Zij kunnen je alles vertellen over de strijd die de Engelse koningen hier in de 17de eeuw voerden of over de Grote Hongersnood van de 19de eeuw. En natuurlijk wil je ook de spannende verhalen horen over Bloody Sunday. In 1972 schoot het Britse leger 13 katholieke demonstranten dood. Het was het begin van een bloedbad, het begin van de Noord-Ierse burgeroorlog.

Het is een oorlog die ze in de stad nog lang niet zijn vergeten. Als je over de mooie stadmuur loopt zie je in de wijken beneden muurschilderingen die doen denken aan de onschuldige slachtoffers. Kunstenaars roepen op tot vrede en verzoening.

The Dark Hedges aka Kings Road
The Dark Hedges aka Kings Road
Uitzicht op Londonderry
Uitzicht op Londonderry
Londonderry is het eindpunt van mijn Causeway Coastal Route
Londonderry is het eindpunt van mijn Causeway Coastal Route

Op reis naar Noord-Ierland

Wil jij zelf Noord-Ierland gaan ontdekken? Boek dan nú je reis. Deze tips komen goed van pas.

Boek je reis

  • Losse hotels in Noord-Ierland boek je natuurlijk via Booking.com. Een aanrader is ETAP Hotel Belfast midden in het centrum van Belfast.
  • Huur een auto om Causeway Coastal Route te rijden. Dat doe je het beste via Sunny Cars.
  • Liever een complete reis boeken (vlucht + overnachting)? Dan kan via het beste TUI.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Noortje Deutekom

Noortje is freelance journalist en is gek op wereldnieuws. Nog liever dan verhalen maken over het buitenland gaat ze er zelf naartoe. Het leukste van reizen vindt ze het ontdekken van andere culturen. Haar mooiste reis ooit was een trip naar Cuba, maar bovenaan haar verlanglijstje staat een reis naar Peru en de Galapagos eilanden.

Verder lezen over Ierland

Zo vier je St. Patrick’s Day net als in Ierland!

Op 17 maart is het St. Patrick's Day. Dé nationale feestdag van Ierland waarbij het hele land groen kleurt. Maar wat vieren de Ieren eigenlijk op St. Patrick's Day? En wat zijn de leukste plekken om dit bijzondere feest...

Algemeen15.03.2024

Zo vier je St. Patrick’s Day net als in Ierland!

Ierland's nationale feestdag op 17 maart
Cork tips: dit zijn de 7 leukste dingen om te doen

Cork is na Dublin de grootste stad van Ierland en ligt in het zuidwesten. Je vliegt er vanuit Amsterdam rechtstreeks naartoe. Het is een fijne stad voor een stedentrip van een paar dagen en een uitstekende uitvalsbasis v...

Stedentrips02.12.2023

Cork tips: dit zijn de 7 leukste dingen om te doen

De 9 mooiste stops tijdens een roadtrip in Zuidwest-Ierland vanuit Cork

Aan de zuidkust van Ierland zijn het vooral spectaculaire kliffen en indrukwekkende uitzichten die de show stelen, met de stad Cork als toegangspoort. Zuid-Ierland is ruig, ongerept en beeldschoon. En lekker rustig, hier...

Natuur24.11.2023

De 9 mooiste stops tijdens een roadtrip in Zuidwest-Ierland vanuit Cork

Voor het échte Halloween ga je naar Ierland, waar het 2.000 jaar geleden begon

Op 31 oktober is het Halloween. De laatste jaren duikt dit mysterieuze feest met pompoenen, lichtjes en griezels steeds vaker op in Nederland. Met name kinderen vinden het een superleuke traditie om ieder jaar Halloween...

Algemeen23.10.2023

Voor het échte Halloween ga je naar Ierland, waar het 2.000 jaar geleden begon

Ontdek deze 5 unieke havenplaatsen aan de Ierse Zee

De Ierse Zee is het water tussen Ierland en Groot-Brittannië. Een interessant zeegebied dat is verbonden met de Atlantische Oceaan. De westkust van Wales, en ook Liverpool (Engeland) en Dublin (Ierland) grenzen allemaal...

Natuur11.12.2022

Ontdek deze 5 unieke havenplaatsen aan de Ierse Zee

5 tips voor een geweldige stedentrip naar Belfast

Op zoek naar een originele bestemming voor je volgende stedentrip? Het bruisende Belfast is een perfecte stad om een weekend naartoe te gaan! In de hoofdstad van Noord-Ierland vind je een interessante mix van historie, c...

Stedentrips11.10.2022

5 tips voor een geweldige stedentrip naar Belfast

Roadtrip Ierland: de mooiste route door het noordwesten

Ruig, puur en adembenemend mooi: dat is het noordwesten van Ierland. Tijdens een reis door het land word je getrakteerd op eindeloze vergezichten, schitterende kliffen die uitmonden in de Atlantische Oceaan, velden vol s...

Algemeen30.05.2022

Roadtrip Ierland: de mooiste route door het noordwesten

Dit zijn de 10 coolste dingen om te doen in Dublin

Een lang weekend in de Ierse hoofdstad Dublin is de perfecte stedentrip. Dublin barst van de gezellige plekken, de mensen zijn vrolijk en er is veel te doen. Dublin ontdekken Dublin is geen stad vol hoogtepunten die je...

Stedentrips01.11.2021

Dit zijn de 10 coolste dingen om te doen in Dublin

Verder lezen over Roadtrip

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Zuid-Engeland gaat je compleet verrassen. Zonovergoten stranden, ruige kliffen en lieflijke dorpjes: het is er allemaal aan de Engelse zuidkust. Maar bijna niemand weet dat. En misschien moeten we dat juist zo houden? De...

Zomer18.03.2024

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De Côte d’Azur, een gebied dat zich uitstrekt van Saint-Tropez tot de Frans-Italiaanse grens. Het is een van ’s werelds bekendste en beste bestemmingen aan zee. Dit is natuurlijk niet zonder reden! Je vindt er prach...

Zomer22.02.2024

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

Voor de kust in de helderblauwe Adriatische zee liggen tientallen bewoonde, prachtige eilanden. En dus hop je hier tijdens het roadtrippen ook van eiland naar eiland om de mooiste plekken van Kroatië te ontdekken. Magische zonsondergangen en dromerige dorpen maken de reis compleet. Volg de kustlijn voor een waanzinnig roadtrip door Kroatië! Wij hebben de ultieme route voor je uitgestippeld en laten je zien wat de beste plekken zijn om te stoppen.

Algemeen20.02.2024

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


Zuid-Afrika heeft alles te bieden waar je als reiziger naar op zoek bent. Het is hét perfect land voor onze favoriete manier van reizen: roadtrippen. Stap in de auto en ga op zoek naar de perfecte mix van stranden, bergen, safari's, wijngaarden en heerlijk eten.

Algemeen13.02.2024

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


De beste landen in Europa voor vakanties met een elektrische auto

In Europa zijn inmiddels zo'n 600.000 laadpunten voor elektrische auto's te vinden en dat aantal groeit iedere week. Maar het ene laadpunt is het andere niet en daar kom je al gauw achter als je naar het buitenland reist. In sommige landen is het nog een hele uitdaging om een laadpaal te vinden, in bepaalde delen van Europa zijn ze zelfs onvindbaar, en op andere plaatsen zijn ze super traag. Maar in welk land vind je de meeste (goede) laadpunten? Waar kun je als EV-rijder met een gerust hart een roadtrip maken? We hebben de beste landen in Europa voor een roadtrip met een elektrische auto voor je op een rij gezet.

Algemeen24.01.2024

De beste landen in Europa voor vakanties met een elektrische auto

Dit is de mooiste alternatieve roadtrip door IJsland

Maak de allermooiste alternatieve roadtrip door IJsland! Je start in Reykjavik en rijdt vanaf daar naar het noorden. Verwacht een robuust landschap, uitgestrekte natuur en wegen waarop je bijna niemand anders tegenkomt. Een geweldig avontuur!

Natuur08.01.2024

Dit is de mooiste alternatieve roadtrip door IJsland

De Tuinroute in Zuid-Afrika: dit zijn de mooiste plekken onderweg

De Tuinroute is een van de mooiste roadtrips die je in Zuid-Afrika kunt maken. De Tuinroute is een combinatie van wegen die lopen tussen Kaapstad en Port Elizabeth over een lengte van ongeveer 700 kilometer. Het is de mo...

Natuur27.11.2023

De Tuinroute in Zuid-Afrika: dit zijn de mooiste plekken onderweg

Verder lezen over Travel Bucket List

De 5 mooiste plekken om het noorderlicht te zien!

Aurora Borealis, het noorderlicht, is een van de meest bijzondere natuurfenomenen. Het is de mooiste lichtshow ter wereld, aan ons gegeven door Moeder Natuur. Je kunt het noorderlicht alleen zien als het donker is en dan...

Natuur21.11.2023

De 5 mooiste plekken om het noorderlicht te zien!

Het mooiste van Cappadocië in 20 foto’s

Cappadocië is een zo'n regio die je een keer gezien moet hebben. Zeker als je beeld van Turkije voorheen vooral bestond uit zon, zee en strand of een bezoek aan hoofdstad Istanbul. Zelfs als je nog niet eerder van Cappa...

Natuur27.06.2023

Het mooiste van Cappadocië in 20 foto’s

Zo bijzonder is deze regio van Turkije!
5 tips: dit wil je zien en doen in sprookjesachtig Cappadocië

Stel je even voor: sprookjesachtige landschappen, oneindige valleien en grotwoningen. De zon zien opkomen vanuit een luchtballon en ondergrondse steden verkennen: dat is Cappadocië. Deze regio ligt precies in het midden...

Algemeen02.06.2023

5 tips: dit wil je zien en doen in sprookjesachtig Cappadocië

de mooiste bezienswaardigheden en handige tips
Wist je dat er ook een Zuiderlicht bestaat?

Het noorderlicht ken je ongetwijfeld wel. De veelal groene, dansende lichtgolven aan de hemel die je in Scandinavië kunt zien. Maar wist je dat er ook een zuiderlicht bestaat? De officiële naam van het zuiderlicht is a...

Natuur24.04.2023

Wist je dat er ook een Zuiderlicht bestaat?

aurora australis
23 dingen die je in 2023 eindelijk een keer moet doen

Maak je klaar voor een nieuw jaar vol verrassingen, avontuur en mooie reizen. Zo maak je va 2023 een fantastisch jaar om nooit te vergeten. Dit zijn dé 23 dingen die je in 2023 eindelijk een keer moet doen! 1. Plant e...

Algemeen31.12.2022

23 dingen die je in 2023 eindelijk een keer moet doen

Dit zijn de drie mooiste fjorden van Noorwegen

Noorwegen staat bekend om haar machtig mooie natuur. Het Scandinavische land heeft wat dat betreft een longlist van bijzondere en adembenemende locaties waarmee je je bucketlist voor een lang verblijf in het noorden moei...

Natuur23.11.2022

Dit zijn de drie mooiste fjorden van Noorwegen

Hardangerfjord, Sognefjord en Geirangerfjord
Dit is waarom je op reis naar Patagonië wil in 15 foto’s

Er zijn weinig plekken op aarde die de schoonheid van Patagonië kunnen overtreffen. Patagonië is grofweg het zuidelijk deel van de landen Chili en Argentinië. Een echte grens van dit gebied is nooit vastgesteld. Patag...

Natuur06.09.2022

Dit is waarom je op reis naar Patagonië wil in 15 foto’s

De bucketlist voor Europa: 15 plekken die je gezien móet hebben

Pas wanneer je veel van de wereld hebt gezien, kom je erachter hoe bijzonder Europa eigenlijk is. De geschiedenis van veel Europese landen gaat zover terug dat dit continent bol staat van cultuur en historie. Om over nat...

Algemeen25.07.2022

De bucketlist voor Europa: 15 plekken die je gezien móet hebben