Zomer29.03.2010

Online een gratis droomvakantie plannen


fietstour.jpg
fietstour.jpg

Wie droomt er niet van? Een mega-reis; iets wat je altijd nog eens wilt doen, maar waarvan de planning (en de kosten) nauwelijks te doen zijn. Tour D’Afrique biedt voor fanatieke fietsers alvast de oplossing. Je kunt je eigen fietsvakantie uitstippelen die vervolgens online wordt gezet. Wanneer voldoende mensen mee willen doen, gaat de reis door en mag de bedenker zelfs gratis mee!

Het concept heet DreamTours en dat is precies wat het is. Het proces bestaat uit drie stappen. Je geeft als eerste aan waar je naartoe wilt, hoe lang, hoe je wilt overnachten, etc. Zodra de opzet door het bedrijf wordt goedgekeurd, komt je reis online te staan. In de tweede stap is het van belang reisgenoten te verzamelen. Deel je plannen, vul ze aan met foto’s, bespreek de bestemmingen en de uitvoer van je reis. Gezamenlijk, online. Wanneer voldoende mensen enthousiast zijn geworden, neemt Tour D’Afrique de planning over en begint met het concrete regelwerk. Als de groep groot genoeg is (vooraf wordt een streefgetal bepaald) mag de bedenker van de reis gratis mee. Of hij mag zijn korting verdelen over de anderen, zodat zij goedkoper mee kunnen.

Inmiddels staan er een paar trips online, waaronder een fietsvakantie door alle Amerikaanse staten, door Zuid-Amerika en langs de Middellandse Zee. Nu dus nog alleen voor fietsfanaten, maar andere initiatieven zullen ongetwijfeld snel volgen.

dreamtours