België

België is een fijne vakantiebestemming. Niet alleen is het voor ons Nederlanders in korte tijd te bereiken, België heeft ook nog eens een hoop te bieden als vakantieland. De steden Antwerpen, Brussel en Gent zijn perfect voor een fijne stedentrip, de kust heeft met Knokke, Oostende, Blankenberge fijne badplaatsen en de Ardennen zijn de place to be als het gaat om een actieve vakantie. Kortom: België is veelzijdig. Lees alles over een vakantie naar dit fijne land op Travelvalley.nl.

Op vakantie naar België

België is de perfecte bestemming voor een (korte) vakantie. Je bent er zo en België is weer compleet anders dan Nederland. Het land bestaat uit twee delen: Vlaanderen en Wallonië, die best verschillend zijn. Hoewel Wallonië voor ons niet zo beken is, vind je hier zeker ook mooie plekken en leuke steden en dorpen. De Belgische kust is een verademing: mooie stranden en gezellige steden. Maar ook op gebied van natuur vind je hier mooie plekken. Want ook al is België niet zo groot, er is zeker meer dan genoeg te zien en te doen! 

Het is leuk om in België een roadtrip te maken omdat de afstanden niet zo groot zijn. Combineer de kust met leuke steden zoals Gent, Mechelen of Antwerpen en duik daarna de natuur in. 

Gezelligheid aan Zee

De Belgische kust is zeker in de zomermaanden zeer geliefd. Plaatsen als Knokke, Oostende en Blankenberge zijn zeer in trek. Het leuke aan een weekendje weg naar zee in België is dat het dichtbij is, maar toch ben je even helemaal weg. Zeker als je een leuk hotel in Blankenberge boekt. Met gezellige boulevards, strandtenten en terrassen ga je hier zeker weten goed vermaken. 

Bezienswaardigheden in België

  • Antwerpen, vooral het historisch centrum is bijzonder mooi
  • Hoofdstad Brussel met het Atomium en Manneke Pis
  • Het Belfort van Brugge
  • De stad Ieper en de Menenpoort
  • De waterbronnen van Spa in de Ardennen
  • Gent, de stad die je vanuit een bootje moet ontdekken
  • Durbuy en Dinant, de mooiste dorpen van de Ardennen
  • Namur de gezellige stad van Wallonië