Stedentrips03.11.2011

Vijfsterrenhotels Parijs goedkoper


parijs_moulin_rouge_travelalley.jpg
parijs_moulin_rouge_travelalley.jpg

De hotelkamers in de duurste klasse, de vijfsterrenhotels, worden steeds goedkoper. Dat blijkt uit de Hotel Price Index van Hotels.com. In Parijs daalde de prijs voor een vijfsterrenkamer het snelst. Vijfsterrenkamers in Warschau zijn op dit moment de goedkoopste.

Tijdens de eerste helft van dit jaar betaalden hotelgasten voor een vijfsterrenkamer in Parijs, na een forse prijsdaling van 39%, gemiddeld € 188 per nacht. Een jaar eerder was dat nog € 310 per nacht. In Amsterdam betaalden reizigers gemiddeld € 201 voor een vijfsterrenovernachting.

Warschau biedt de voordeligste luxe. Reizigers betaalden er gemiddeld € 90 voor een overnachting in een vijfsterrenhotel. De Poolse hoofdstad wordt op de voet gevolgd door Marrakech, waar de prijzen in het hoogste sterrensegment met 11% daalden naar gemiddeld € 93 per nacht.

 

In Miami, Helsinki en Jeruzalem werden de kamers zo’n 20%. In Kaapstad daalde de prijs met 15%. Dat heeft uiteraard te maken met het WK voetbal. Hoteliers hebben toen de jackpot kunnen vragen voor een hotelkamer, maar nu niet meer.

In New York ligt de prijs nog steeds het hoogste, maar ook daar is een daling te zien. De gemiddelde prijs van een vijfsterrenovernachting daalde er met 10% naar € 379 per nacht.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.